سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
۹ پرسش مالی ضروری قبل از ازدواج
همه ما میدانیم که گفتوگو در مورد مسائل مالی برای داشتن یک رابطه مالی سالم اهمیت بسیاری دارد، در عین حال صحبت کردن از مسائل مالی گاهی وقتها جدا دشوار است، این مساله به خصوص زمانی محسوستر میشود که ما درگیر تنگناهای عاطفی نیز باشیم. در تصمیمگیری برای ازدواج، تمامی ملاحظات فوق حاضرند.
شاید برایتان دشوار باشد که گفتوگو در مورد مسائل مالی را شروع کنید و شاید حتی آن را پسندیده ندانید. این مقاله به ۹ پرسش میپردازد که اطلاع از آنها برای پیشبرد زندگی مشترک شما ضروریست. طرح این پرسشها نه تنها پسندیده است، بلکه ضروری نیز هست. طرح این پرسشها به این خاطر نیست که مسائل مالی در زندگی در اولویت قرار دارند، بلکه به این دلیل است که با در نظر گرفتن پاسخ این پرسشها قادر خواهید بود همدیگر را بهتر بشناسید، به یکدیگر کمک کنید و با اطلاعات دقیقتری نقشه مالی زندگی مشترکتان را طرحریزی کنید.
۱-در خانواده تو مسائل مالی چگونه اداره میشدند؟ روشی که هر فرد در مواجهه با مسائل مالی دارد بیشتر از هر چیز بر تجربیات کودکی وی استوار شدهاند. بنابراین لازم است که هر فردی به گذشته خود بازگردد و راجع به نحوه اداره امور مالی در خانواده خود فکر کند. به علاوه لازم است افراد پیش از ازدواج از یکدیگر سوال کنند: تجربیات کودکی چه تاثیری بر رفتارهای مالی تو گذاشتهاند؟ خانواده تو چه چیزی را رفتار غلط مالی میدانستند، و تو را از آن نهی میکردند؟ نقطه ضعفی در رفتارهای مالی تو هست که از کودکیات ناشی شده باشد؟ من چه کمکی میتوانم در این خصوص به تو کنم؟
۲-تو خرجکننده هستی یا پساندازگر؟ دانستن پاسخ این سوال به افرادی که در یک رابطه هستند، این امکان را میدهد که درک دقیقتری از مهارتهای همدیگر داشته باشند، اگر یکی از دو شخص در پسانداز کردن ضعف دارد، بهتر است دیگری این را از قبل بداند تا بتواند به او در این مساله کمک کند. اگر یکی از دو شخص به بیماری خرید افراطی مبتلاست، نباید وحشتی از بازگویی آن برای دیگری داشته باشد، این یک ضعف ساده است و اقرار به آن برای هر دو شخص مفید خواهد بود. زیرا در آینده شخص دوم میتواند به شخص اول کمک کند تا هرچه بیشتر بر خود مسلط شود.
۳-کدامیک از اینها برای تو ارزشمندتر است؟ اینکه اموالی را حفظ و انبار کنی یا اینکه خاطرات و تجربیاتی را کسب کنی که بتوانی بعدا آنها را به خاطر بیاوری؟ قاعدتا هیچ پاسخ درست یا غلطی برای این سوال وجود ندارد، اما دانستن پاسخ آن ضروری است، زیرا به زوجها کمک میکند اولویتهای شریک خود را در زندگی بدانند، بهعنوان مثال آنها میتوانند از یکدیگر بپرسند بین داشتن یک ماشین و تجربه یک سفر طولانی کدام را ترجیح میدهند؟
۴-تعریف تو از بحران مالی چیست؟ افراد متفاوت تعاریف متفاوتی از بحران مالی دارند، و همه افراد آستانه استرس مالی یکسانی ندارند. برای بعضی از افراد، خالی شدن حساب بانکی تنها یک تحریک جزئی اعصاب را همراه دارد یا حتی هیچ پیامدی ندارد، اما یک فرد دیگر ممکن است از این اتفاق به استرس شدیدی دچار شود. بنابراین لازم است زوجها راجع به این مساله از یکدیگر سوال کنند، با دانستن آستانه حساسیت یکدیگر آنها قادر خواهند بود از نگرانیها و مشکلات بعدی همدیگر بکاهند.
۵-آیا تو بدهی داری؟ اگر فردی بخواهد با یک خروار بدهی، وارد یک رابطه شود، این حق شخص مقابل اوست که این را بداند. بعضی از افراد میکوشند بدهیهای خود را از فردی که با او رابطه دارند پنهان کنند زیرا امیدوارند که این بدهیها هرچه زودتر مرتفع شوند یا به هر دلیل دیگری از این مساله اجتناب میکنند. اما اولین اصل در هر ارتباطی صداقت است. در ارتباط مالی سالم نیز نه تنها گفتوگو کردن ضروری است، بلکه صداقت در گفتوگو نیز ضروری است. بنابراین لازم است زوجها از یکدیگر بپرسند: آیا چیزی در زندگی مالی تو هست که تو را آزرده کرده باشد؟ و بکوشند این آزردگیها را مرتفع کنند.
۶-به نظرت ما باید یک حساب بانکی مشترک داشته باشیم یا حسابهای بانکی مجزا؟ زوجهای مختلف روشهای متفاوتی برای اداره کردن پولشان دارند، لازم است هر دوشخصی که در آستانه ازدواج هستند، از همان ابتدا تصمیم بگیرند که میخواهند حسابهای بانکی مجزایی داشته باشند یا خیر؟ داشتن حساب بانکی مجزا میتواند یک راه بسیار عملی برای تقسیم کردن مسوولیتپذیری مالی باشد، به علاوه فردیت و آزادی فردی افراد هم بهتر حفظ خواهد شد. با این حال بسیاری از زوجها معتقدند که عادات مالی آنها به قدری مشابه یکدیگر است که داشتن حساب مشترک مشکلی برای آنها ایجاد نمیکند. زوجهای دیگری ممکن است در جهت تلاش برای رسیدن به یک وحدت در زمینه عادات مالی از حساب مشترک به عنوان یک راه حل بهره بگیرند. بنابراین انتخاب با خود افراد است، اما اگر قرار است دو شخص حسابهای مالی مجزایی داشته باشند، لازم است به طور دائمی یکدیگر را در جریان مخارج و موجودی حسابهایشان قرار دهند.
۷-تو چه چیزی را یک تصمیم مالی بزرگ محسوب میکنی؟ کلید دستیابی به یک زندگی مالی شاد این است که تمامی تصمیمات مالی مهم دو نفری اتخاذ شوند. این مساله که به ظاهر ساده به نظر میآید، میتواند بسیار دشوار باشد، زیرا افراد تلقی یکسانی از تصمیم بزرگ مالی ندارند. ممکن است فردی خرید تلویزیون را یک خرید مهم محسوب کند، درحالی که به نظر فرد دیگری (شاید همسر او) این تصمیم، تصمیم بیاهمیتی باشد. بنابراین اشخاص باید بکوشند قبل از ازدواج از حدود حساسیت و نحوه تلقی یکدیگر در مورد خریدهای مهم و تصمیمات مالی مهم آگاه شوند.
۸-تو تا چه حد به مدیریت پول علاقهمندی؟ اگر فردی در زمینه مدیریت مالی و مسائل مربوط به اعداد و ارقام ضعیف است، اگر خیلی وقتشناس نیست یا دچار فراموشیهای گاه به گاه میشود، بهتر است تمام اینها را برای همسرش بازگو کند. اگر شخص قادر نیست مبلغ چکها را به موقع واریز کند یا برای سرمایهگذاری تصمیمات هوشمندانهای بگیرد، بایستی خیلی ساده نقش هدایت امور مالی را به همسرش واگذار کند و سعی کنید تنها به او کمک کند.
۹-اهداف مالی تو در زندگی چیست؟ هر شخصی اعم از اینکه در یک رابطه باشد یا تنها باشد، باید زمانی را برای روشن کردن موضع خودش در قبال مسائل مالی اختصاص دهد، چه اهداف مالیای در زندگی دارد؟ شخص مقابل او چه اهداف مالیای دارد؟ اشخاصی که در یک رابطه هستند باید در این باره با هم به گفتوگو بپردازند و اهداف مالی کوتاهمدت، میانمدت و درازمدتشان را شرح دهند. سپس آنها باید بکوشند حد مشترکی از اهداف را به عنوان اهداف زندگی مالی مشترک سرلوحه قرار دهند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست