چهارشنبه, ۱۳ تیر, ۱۴۰۳ / 3 July, 2024
مجله ویستا

مقایسه پنج روش طبخ غذا


مقایسه پنج روش طبخ غذا

طبخ غذا یکی از آن موضوع‌هایی است که همواره توسط متخصصان تغذیه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. اینکه با سرخ‌کردن غذا چه تغییرهایی در مواد مغذی موجود به وجود آمده یا آب‌پزکردن …

طبخ غذا یکی از آن موضوع‌هایی است که همواره توسط متخصصان تغذیه مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد. اینکه با سرخ‌کردن غذا چه تغییرهایی در مواد مغذی موجود به وجود آمده یا آب‌پزکردن آنها کدام یک از مواد مغذی را کم خواهد کرد از جمله مواردی هستند که در مطالعه‌های مختلف به آنها پرداخته می‌شود و این موضوع درست همان چیزی است که ما نیز در صفحه پوستر این هفته می‌خواهیم به آن بپردازیم، پس با ما همراه شوید....

تنوری‌کردن

در تنوری‌کردن، موادغذایی در محفظه‌ای دربسته حرارت می‌بینند و به این ترتیب پخته می‌شوند. با این روش، غذاهایی مانند سیب‌زمینپ ماده غذایی وارد شود نه‌تنها طعم غذا حفظ خواهد شد بلکه کمترین آسیب به مواد مغذی وارد می‌شود. توصیه می‌شود در ظروفی که مواد غذایی در آنها قرار می‌گیرند، گذاشته شده یا با یک ورقه آلومینیومی پوشانده شوند.

کربوهیدرات‌ها

چربی‌ها

پروتئین‌ها

ویتامین‌ها تا حدودی

املاح

آب‌پزکردن

یکی از روش‌های متداول پخت‌غذا، آب‌پز کردن است. در این روش، مقداری آب به غذا اضافه می‌شود و محتویات روی حرارت قرار می‌گیرند و جوش آمدن آب باعث پخت آن خواهد شد. این روش بیشتر برای طبخ برنج توصیه می‌شود، زیرا از این طریق مقداری از طعم، رنگ و موادمغذی موجود در غذا کاهش پیدا خواهد کرد و برنج کمترین آسیب را خواهد دید. در میان سبزی‌ها نیز کلم با این روش تمام مواد مغذی خود را از دست خواهد داد.

کربوهیدرات‌ها

چربی‌ها

پروتئین‌ها

ویتامین‌ها

املاح

کباب‌کردن

کباب‌کردن، روش حرارت‌دیدن مستقیم غذاست. از این روش برای طبخ ماهی، گوشت و مرغ استفاده می‌شود. در کباب‌کردن طعم غذا تغییر نخواهد کرد ولی از آنجایی که مواد غذایی، آب خود را از دست می‌دهند مقداری از مواد مغذی محلول در آب (به‌خصوص املاح) نیز با خارج‌شدن آب کم خواهند شد.

کربوهیدرات‌ها

چربی‌ها

پروتئین‌ها

ویتامین‌ها تا حدودی

املاح

بخارپز کردن

در روش بخارپز کردن، بخار آب به محفظه حاوی موادغذایی وارد و گرمای آن، باعث پخت غذا می‌شود. از آنجایی که آب به‌طور مستقیم با مواد غذایی در تماس نیست و مدت زمان کوتاهی برای طبخ طی می‌شود، طعم آنها به‌خوبی حفظ می‌شود و مواد مغذی طی حرارت‌دیدن از بین نمی‌روند. یادتان باشد که این روش بهترین راه پخت سبزی‌های تازه است.

کربوهیدرات‌ها

چربی‌ها

پروتئین‌ها

ویتامین‌ها

املاح