سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

نان شیرمال ترکی


● مواد لازم:
▪ آرد=۶-۵ فنجان
▪ روغن=۳/۲ فنجان
▪ زرده تخم مرغ=۲ عدد
▪ شیر=۱ فنجان
▪ شکر=۳/۲ فنجان
▪ خمیر مایه=۱ قاشق سوپخوری
▪ نمک=۱ قاشق چایخوری
▪ آب ولرم=به مقدار کافی
▪ زنجبیل در صورت …

مواد لازم:

آرد=۶-۵ فنجان

روغن=۳/۲ فنجان

زرده تخم مرغ=۲ عدد

شیر=۱ فنجان

شکر=۳/۲ فنجان

خمیر مایه=۱ قاشق سوپخوری

نمک=۱ قاشق چایخوری

آب ولرم=به مقدار کافی

زنجبیل در صورت تمایل=۱ قاشق چایخوری

کنجد=۳/۱ فنجان

کره و شیر=کمی

طرز تهیه:

مایع خمیر و یك قاشق مرباخوری از شكر را در شیر گرم حل كرده و می گذاریم تا كاملاً پف كند. آرد را در ظرف بزرگی ریخته، روغن، شكر، زرده تخم مرغ و در صورت تمایل زنجبیل را هم به افزوده و آب را به تدریج به آن اضافه كرده و مخلوط را خوب به هم می زنیم، كه خمیر به دست آمده نرم باشد. ۵ یا ۶ دقیقه خمیر را خوب ورز داده و آن را به ۴ یا ۶ قسمت مساوی تقسیم و گلوله، گلوله می كنیم. روی خمیر را می پوشانیم، تا جا بیفتد. سپس سینی فر را كمی چرب كرده و با وردنه هر یك از گلوله ها را به قطر یك و نیم سانتی متر پهن و به شكل بیضی در می آوریم. آن را در سینی فر قرار داده و با قالب گرد روی خمیر را نقش می دهیم. كنجد و زرده تخم مرغ را با یك قاشق مرباخوری مخلوط كرده و روی خمیر می مالیم. سینی را در وسط فر با حرارت ۳۵۰ درجه گذاشته، تا نان پخته و طلایی شود. سپس سینی را از فر خارج كرده، نان را بگذارید كمی سرد شود، بعد روی آن كمی شیرمی پاشیم و كره می مالیم، كه نان براق و نرم شود. نان ها را دو به دو از پشت به هم می چسبانیم و در داخل نایلون می گذاریم، تا خشك نشوند. این نوع نان بیشتر در استان خراسان متداول است