دوشنبه, ۱۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 3 March, 2025
مجله ویستا

آجیل شور، دشمن قلب


آجیل شور، دشمن قلب

به احتمال زیاد مقداری از آجیل هایی که برای عید تهیه کرده بودید باقی مانده و این روزها به عنوان میان وعده آنها را مصرف می کنید. اما باید بدانید که این خوراکی خوشمزه و مفید می تواند …

به احتمال زیاد مقداری از آجیل هایی که برای عید تهیه کرده بودید باقی مانده و این روزها به عنوان میان وعده آنها را مصرف می کنید. اما باید بدانید که این خوراکی خوشمزه و مفید می تواند گاهی برای سلامت شما خطر هم داشته باشد.

بنابر این بهتر است در مصرف آجیل بخصوص از نوع شور آن زیاده روی نکنید. جالب است بدانید خطرات این خوراکی برای افرادی که مستعد بیماریهای قلب و عروقی هستند به حدی است که رییس هیئت مدیره انجمن تالاسمی به بیماران مبتلا به تالاسمی‌ هشدار داده است که تنقلات ریز را به مقدار کم مصرف کنند چون استفاده زیاد از تنقلات درشت باعث افزایش چربی خون آنان می‌شود و این بیماران بیش از پیش مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شوند.

دکتر مجید آراسته معتقد است ابتلا به بیماری‌های خونی از جمله تالاسمی یک ریسک فاکتور برای دچار شدن به یماری‌های قلبی محسوب می‌شود و مصرف تنقلات چرب احتمال ابتلا به این بیماری‌ها را دو چندان می‌کند. با توجه به آن که بیشتر این تنقلات شور هستند بیماران تالاسمی بهتر است این مواد خوراکی را زیاد مصرف نکنند چون باعث افزایش فشار خون آنها و بیشتر شدن احتمال ابتلای این بیماران به بیماری‌های کلیوی می‌شود. در ضمن مصرف شیرینی زیاد هم باعث افزایش قند خون آنها می‌شود. لازم است این بیماران میوه‌ها، سبزی‌ها و مایعات کافی مصرف کنند.