جمعه, ۱۸ خرداد, ۱۴۰۳ / 7 June, 2024
مجله ویستا

ورزش بارداری


ورزش بارداری

اگر قبل از بارداری ورزش می‌کردید، می‌توانید تحت نظر پزشک خود به ورزش‌تان در بارداری ادامه دهید. اما اگر تازه تمایل به ورزش کردن را پیدا کرده اید، باید گام به گام و آهسته و با انجام ورزش هایی ملایم شروع کنید تا به جنین آسیبی نرسد.

۱- اگر قبل از بارداری ورزش می‌کردید، می‌توانید تحت نظر پزشک خود به ورزش‌تان در بارداری ادامه دهید. اما اگر تازه تمایل به ورزش کردن را پیدا کرده اید، باید گام به گام و آهسته و با انجام ورزش هایی ملایم شروع کنید تا به جنین آسیبی نرسد.

۲- اگر می‌خواهید ورزشی جدیدی را شروع کنید، حتما با پزشک خود مشورت کنید.

۳- سه ماهه اول و سوم بارداری بسیار حساس می‌باشند. بنابراین از انجام خودسرانه ورزش در این دوران اجتناب کنید. در سه ماهه اول بارداری به دلیل عدم چسبندگی کامل جنین به دیواره رحم، ورزش‌های سنگین توصیه نمی‌شود و حتما باید با مشورت پزشک باشد.

۴- یکی از مزایای مهم ورزش (تحت نظر پزشک) در دوران بارداری، جلوگیری از افزایش وزن بیش از حد مادر می‌باشد.

۵- در دوران حاملگی از عرق کردن بیش از حد و گرمای زیاد دوری کنید. گرم شدن بیش از حد بدن مادر و عرق کردن زیاد او به ویژه در سه ماهه اول بارداری می‌تواند به ضرر جنین باشد. بنابراین با نوشیدن مقدار زیادی مایعات قبل و حین و بعد از ورزش، به جلوگیری از افزایش دمای بدن خود کمک کنید.همچنین از رفتن به محیط‌های گرم مثل سونا و حمام آب داغ جدا خودداری کنید، زیرا به جنین آسیب می‌رساند و در سه ماهه آخر بارداری، خطر زایمان زودرس را افزایش می‌دهد.

۶- از مادرانی که به کوه پیمایی علاقه دارند، توصیه می‌شود که به ارتفاعات بالا نروند، زیرا در ارتفاعات بالا علاوه بر کاهش میزان اکسیژن که مادر را با مشکلات تنفسی روبه‌رو می‌کند، ممکن است عوارضی مانند نقص‌های مادرزادی جنین و سقط جنین ایجاد شوند.

۷- به مادران باردار توصیه می‌شود که از ورزش‌های پرخطر مانند غواصی جدا خودداری کنند.

۸- به مادران باردار توصیه می‌شود از انجام ورزش هایی که به ناحیه لگن و شکم آسیب می‌رسانند، جدا خودداری کنند، مانند اسکی، اسکیت، بسکتبال و اسب‌سواری.

۹- ورزش باعث کاهش استرس نیز می‌شود. همانطور که می‌دانید دوران بارداری دوران پر استرسی است که با ورزش کردن می‌توان آن را کنترل کرد.

زهره لطیفی