جمعه, ۱۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 31 January, 2025
کار, کار انگلیسی هاست
وقتی صحبت از انگلستان میشود، مراسم چای بعد از ظهر آنها به خاطر هر کس میآید که با آدابی خاص آن را به اتمام میرسانند....
مردمی که با مراسمی ویژه در کنار دوستان یا اعضای خانوادهشان بین ساعت ۴ تا ۵، چایشان را با شیرینی کوچک یا ساندویچ خیار میخورند. اما میان انواع غذاهای این کشور، ما فیله گوشت کبابشده با پودینگی مخصوص را برایتان در نظر گرفتهایم که در ادامه با طرز پخت آن آشنا خواهید شد.
● عادتهای غـذایـی انـگـلـیـسـیهـا
در گذشته صبحانه مشهور انگلیسیها که البته تقریبا سنگین هم هست شامل قارچ، انواع سوسیس، تخممرغ و گوجهفرنگی بوده است. در حال حاضر انگلیسیها بیشتر انواع کورنفلکس با شیر یا نان تست همراه مارمالاد را مصرف میکنند. نوشیدنی مخصوص صبحانه مردمان این کشور، شیرقهوه است ولی ممکن است در بعضی از سفرهها چای را هم مشاهده کنید ولی بیشتر چای را به عنوان عصرانه سرو میکنند. در واقع این یکی از عادات انگلیسیها صرف «چای عصرانه» همراه با انواع کیکها که البته تنوع زیادی نیز در این زمینه دارند- است.
به عنوان ناهار انگلیسیها غذاهای سریع را بیشتر ترجیح میدهند. به خصوص بچههایی که باید به مدرسه بروند، از انواع ساندویچها همراه با میوه و یک نوشیدنی مانند آبمیوه استفاده میکنند. انگلیسیها بسیار به غذاهای مخصوص در روزهای خاص معتقد هستند به ویژه روزهای مذهبی و جشن کریسمس. در ضمن، علاقه زیادی به شیرینی دارند و حتی خیلی اوقات به جای وعده شام شیرینی میل میکنند.
یکی دیگر از غذاهای مورد علاقه مردمان این سرزمین، ماهی همراه با سیبزمینی و انواع سبزیجات است که یکی از قدیمیترین غذاهای آنها محسوب میشود. آنها ادعا میکنند حتی قبل از رستورانهای آمریکایی مکدونالد که در منوی رستورانشان نام «فیشاندچیپس» مشاهده میشود، این غذا را به عنوان یکی از غذاهای اصلیشان میخوردند. سبزیجاتی مانند هویج، کلم و نخود هم حتما کنار این غذا هست؛ البته به صورت بخارپز شده.
● مـواد لازم (برای۴ نفر)
▪ فیله گوساله درسته/ ۳۰۰ گرم/ ۵۵۰ کیلوکالری
▪ سیبزمینی/ ۲ عدد/ ۱۶۰ کیلوکالری
▪ هویج حلقهحلقه شده / ۲ لیوان/ ۵۰ کیلوکالری
▪ پیاز خردشده/ ۱ لیوان/ ۲۵ کیلوکالری
▪ تخممرغ / ۲ عدد/ ۲۰۰ کیلوکالری
▪ آرد سفید/ ۳ قاشقغذاخوری/ ۸۰ کیلوکالری
▪ خامه/ ۵ قاشقغذاخوری/ ۴۵۰ کیلوکالری
▪ آویشن و رزماری/ به میزان دلخواه/ ۰ کیلوکالری
▪ روغن کانولا/ ۱۰ قاشقغذاخوری/ ۹۰۰ کیلوکالری
● طـرز تـهـیـه
ابتدا روی فیله گوشتتان نمک و آویشن بپاشید و گلهای رزماری را در بدنه آن فرو کنید و به مدت یک ساعت در سینی آغشته به روغن در دمای ۲۲۰ درجه سانتیگراد در فر بگذارید. در تابهای دیگر، هویج، پیاز خرد شده و سیبزمینی را در روغن سرخ کنید و بگذارید تا در ظرفی توری روغنشان کشیده شود. در ظرفی دیگر، تخممرغها را همراه کمی نمک، خامه و آرد بزنید و بعد در قالبهای کوچکی با روغن چرب شده بریزید و بگذارید تا به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در فر پخته شوند. گوشت را پس از پخت از فر دربیاورید و به برشهای ۲ سانتیمتری تقسیم کنید و در کنار آن، سبزیجات یادشده و پودینگ یورک شایر را که در قالب ریخته و در فر گذاشتهاید، سرو کنید.
● مـقـدار کـالـری
این غذا در مجموع ۲۴۱۵ کیلوکالری انرژی دارد. بنابراین، اگر آن را به ۴ قسمت تقسیم کنید هر قسمت تقریبا دارای ۶۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد بود.
● فیـلـه گـوسالـه و افـسـردگی
این ماده غذایی همواره به دلیل پروتئین و آهن قابل ملاحظهای که دارد، مورد توجه است به خصوص که منبع دو اسیدآمینه ضروری به نام لیزین و متیونین به حساب میآید. جالب است بدانید که لیزین به عملکرد سیستم ایمنی کمک میکند و فعالیت ضد ویروسی دارد و پیشسازی برای کارنیتین است که در سوزاندن چربیها دخالت دارد. اما متیونین در بدن به نوع فعال خود تبدیل میشود که در ساخت کارنیتین و ترکیبات حیاتی دیگر دخیل است و با نام SAM شهرت دارد. جالب است بدانید که پایین بودن SAM در مغز میتواند باعث فراموشی و افسردگی و در موارد شدیدتر موجب بروز اختلالات روانی شود. پس منابع این اسیدهای آمینه به خصوص فیله گوساله را از یاد نبرید البته به اندازه ۶۰ گرم روزانه زیرا این گوشت نیز مانند سایر گوشتهای قرمز دارای اسیدهای چرب اشباع است و میتواند زمینههای بیماریهای قلبی را فراهم آورد.
● هـویـج؛ ضـدسـرطـان روده
در مطالعهای روی ۱۳۰۰ فرد سالمند دیده شده در گروهی که روزانه یک واحد هویج (یک لیوان تازه یا نصف لیوان پخته ) میخورند بروز بیماریهای قلبی به میزان ۶۰ درصد از گروهی که یک واحد هویج هم نمیخورند، کمتر مشاهده شده است. در ضمن خوردن این سبزی به دلیل رساندن ترکیبی به نام فالکارینول به حفظ عملکرد مناسب روده بزرگ کمک میکند و خطر ابتلا به سرطان این ارگان را به حداقل ممکن میرساند.
● اگر زیاد سرما میخورید
هویج به دلیل آنتیاکسیدانهای فراوان تقویتکننده سیستم دفاعی شما خواهد بود اما در صورت مصرف گوجهفرنگی، فلفل دلمهای رنگی و کلم بروکلی در کنار آن میتوان این خاصیت را چند برابر کرد.
● اگر اضافه وزن دارید
کمترین میزان روغن را در کنار این غذا میل کنید و به جای نان و پودینگ یورک شایر، سهم سبزیجاتی مانند هویج، قارچ، لوبیا سبز و کدو را افزایش تا هم مواد مغذی بیشتری دریافت کنید و هم حداقل انرژی را به بدنتان برسانید.
ساقی اخوان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست