سه شنبه, ۱۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 4 February, 2025
مجله ویستا

چشم هایتان را یک عمر گارانتی کنید


چشم هایتان را یک عمر گارانتی کنید

یک ضربه می تواند هم به چشم شما به عنوان یک عضو آسیب برساند و هم بینایی شما را دچار مشکل کند, برای همین است که باید کاملا مراقب چشم های تان باشید

یک ضربه می‌تواند هم به چشم شما به عنوان یک عضو آسیب برساند و هم بینایی شما را دچار مشکل کند، برای همین است که باید کاملا مراقب چشم‌های‌تان باشید.

آسیب‌ها و حوادث چشمی هر جایی ممکن است اتفاق بیفتد؛ در آشپزخانه، در زمان کار کردن و حتی در زمین بازی. ممکن است یک جسم داغ، مثل روغن یا یک جسم تیز برای چشم شما ایجاد خطر کند ولی شاید خیلی ساده بتوانید از آسیب‌های چشمی جلوگیری کنید.

● عینک‌هایی که مواظب چشم شما هستند

برای جلوگیری از آسیب‌های چشمی‌می‌توانید از این توصیه‌ها استفاده کنید:

زمانی که کارهای ریسکی می‌کنید، حتما از محافظ چشم استفاده کنید.

اگر در کار تراشیدن چیزی هستید یا می‌خواهید چیزی را خرد کنید، یا در محیط پر از گرد و غبار هستید، بهترین کار این است که یک عینک محافظ به چشمان خودتان بزنید. عینک‌های محافظ لبه‌هایی دارند که کاملا روی صورت و پیشانی قرار می‌گیرند و کاملا از چشم شما محافظت می‌کنند.

در تمام ورزش‌های توپی هم احتمال آسیب به چشم شما وجود دارد اما به هر حال به طور معمول در آن‌ها از عینک محافظ استفاده نمی‌شود.

● اگر می‌خواهید خانه‌تان را تمیز کنید

در زمان کار کردن با مواد شیمیایی و تمیزکننده‌ها مواظب باشید این مورد به خصوص در مورد خانم‌ها لازم است مورد توجه قرار بگیرد. خانم‌های خانه‌دار باید بروشور تمام وسایل تمیزکننده‌ای را که می‌خرند با دقت مطالعه کنند و در صورتی که هشداری در مورد بخارات مواد تمیزکننده و ضدعفونی‌ وجود داشت حتما در زمان کار کردن با آن‌ها از ماسک و عینک محافظ استفاده کنند. در ضمن یادتان باشد که هیچ‌گاه خودتان مواد تمیزکننده و شیمیایی را مخلوط نکنید، زیرا گاه مخلوط کردن این مواد می‌تواند گازهایی متصاعد کند که برای چشم بسیار خطرناک باشد.

● خانم‌هایی که آشپزی می‌کنند

در زمان آشپزی یا کار کردن با اجسام داغ مراقب باشید:

یکی از موارد شایع آسیب‌های چشمی ناشی از پریدن روغن مایع داغ به چشم خانم‌های خانه‌دار است که مشغول آشپزی هستند.

ریختن اجسام آب‌دار در روغن داغ یا ریختن اجسام بسیار سرد در داخل روغن داغ می‌تواند باعث جهش روغن داغ به هوا شود. در ضمن یادتان باشد که آسیب‌های حرارتی می‌تواند حتی با فاصله، چشم را اذیت کند. برای همین هیچ‌گاه بیش از حد به یک جسم داغ نزدیک نشوید.

● قابل توجه خانم‌های خانه‌دار

مراقب اشیای نوک‌تیز باشید:

بسیاری از صدمات و آسیب‌دیدگی‌های چشمی زنان خانه‌دار ناشی از برخورد آن‌ها با لبه‌های تیز کمدها، کابینت‌ها، درها و لوازم آشپزخانه است. باید حواس‌تان باشد که هیچ کمد یا کابینت یا وسایل با لبه‌های تیز در مسیر معمول ترددتان در خانه یا محل کار نباشد. این موضوع به خصوص در آشپزخانه باید مورد توجه خانم‌های خانه‌دار قرار بگیرد.

● وقتی در اتومبیل نشستید

در زمان نشستن در اتومبیل کمربند ایمنی‌تان را ببندید:

زمانی که در اتومبیل می‌نشینید حتما کمربند ایمنی خودتان را ببندید. موارد زیادی دیده شده که در اثر سانحه تصادف رانندگی شکستن شیشه یا پرتاب اجسام ناشی از تصادف به چشم‌ها صدمه رسانده است. یک نکته جالب اینجاست که در ا نگلستان میزان رانندگی آقایان بیشتر از خانم‌هاست و طبیعی است که حوادث و سوانح رانندگی برای آن‌ها بیشتر است اما در کمال تعجب میزان آسیب‌های چشمی ناشی از سوانح رانندگی در خانم‌ها بیشتر از آقایان است.

● این‌ها زنگ خطر هستند

در موارد زیر حتما باید به صورت اورژانس به بیمارستانی که بخش چشم‌پزشکی یا مرکز مراقبت‌های چشمی دارد مراجعه کنید:

مشکل در دیدن و تاربینی.

پاره شدن یا زخم شدن گسترده پلک.

حرکت نکردن یک چشم در مقایسه با چشم‌ دیگر، یعنی فرد قادر نباشد ۲ چشمش را به یک شکل حرکت بدهد.

بروز ناگهانی تفاوت در میان چشم‌ها، مثلا یک چشم واضح ببیند و چشم دیگر مبهم و تار ببیند.

اندازه یا شکل عجیب مردمک یک یا هر ۲ چشم.

وجود خون در قسمت سفیدرنگ چشم، وجود شی خارجی در چشم یا زیر پلک که به آسانی خارج نمی‌شود.

● این توصیه‌ها چشم‌های شما را نجات می‌دهند

زمانی که چشم آسیب می‌بیند راهکارهای زیر را به کار ببندید؟

وقتی دچار مشکل چشمی شدید یا برای یکی از نزدیکان شما مشکل چشمی پیش آمد حتما به یک متخصص چشم‌پزشکی مراجعه کنید. حتی اگر مشکل به ظاهر جدی نیست هم نباید آن را نادیده بگیرید. در خیلی از موارد دست‌کم گرفتن صدمه چشمی می‌تواند عوارض زیادی را رقم بزند. در موارد آسیب‌های چشمی این اقدامات را انجام بدهید:

وقتی دچار صدمه چشمی شدید چشم‌تان را لمس نکنید، نمالید یا فشار ندهید.

سعی نکنید جسم خارجی را که وارد چشم‌تان شده است به تنهایی خارج کنید.

در این موارد بدون تجویز پزشک پماد یا داروهای دیگر چشمی مصرف نکنید.