یکشنبه, ۳۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 19 May, 2024
مجله ویستا

تغذیه و التهاب


تغذیه و التهاب

هنگامی که سخن از التهابات به میان می‌آید ذهن همه به سمت واژه‌هایی چون مفاصل دردناک، ماهیچه‌های متورم و... معطوف می‌شود اما تحقیقات اخیر نشان داده است التهابات مزمن در بدن می‌توانند …

هنگامی که سخن از التهابات به میان می‌آید ذهن همه به سمت واژه‌هایی چون مفاصل دردناک، ماهیچه‌های متورم و... معطوف می‌شود اما تحقیقات اخیر نشان داده است التهابات مزمن در بدن می‌توانند باعث بروز بیماری‌هایی نظیر دیابت، بیماری‌های قلبی، برخی از انواع سرطان وآلزایمر شوند.

میزان التهاب در بدن به سطح فعالیت، میزان خواب، استرس و حتی نوع تغذیه بستگی دارد. هنگام بروز این فاکتورها، بدن بدون هیچ علائمی و بطور طبیعی در مقابل آنها مقاومت می‌کند اما پس از مدتی علائم این التهابات ظاهر شده و باعث نگرانی می‌شوند.

تغذیه در کنترل التهابات نقشی حیاتی دارد زیرا برخی از مواد غذایی باعث تشدید التهاب و برخی دیگر باعث فروکش آن می‌شوند.

از جمله غذاهایی که باعث شدت یافتن التهابات می‌شوند می‌توان به موادغذایی شیرین، غذاهای فرآوری‌شده، سیب‌زمینی سرخ‌کرده، چیپس، فست‌فودها، نان سفید، ماکارونی، بستنی، پنیر چدار، نوشابه، قهوه و... اشاره کرد.

اما دسته دیگری از مواد غذایی نیز هستند که التهابات را کاهش می دهند. برای مثال: ماهی سالمون، میوه و سبزیجات تازه، چای سبز، آب، روغن‌زیتون، مرغ، مغزها، بنشن‌ها و دانه‌های گیاهی، سبزیجات با برگ‌های سبز تیره، جوی دوسر وادویه خصوصاً زردچوبه و زنجبیل.

علاوه بر رعایت برنامه غذایی، حفظ وزن مناسب، خواب کافی، کاهش استرس، ورزش منظم و مراجعه به پزشک نیز برای کاهش التهابات توسط متخصصین توصیه می‌شود.

فرح مهرابی