دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
تازه کارهای لینوکس برای روی آوردن به GNU Linux چه نیازهایی دارند
یک ابزار شگفتآور جدید، برای تامین نیازهای تازه کاران لینوکس به تازگی وارد بازار شده است. Pamela PJ Jones، پیشگام GrokDoc از Groklaw مینویسد: هدف ما یافتن نیاز تازه کاران برای روی آوردن به GNU/Linux است و سپس با استفاده از مطالعاتمان یک کتاب راهنمای مفید در زمینه امور اولیه ایجاد کنیم تا کاربران بتوانند به سادگی و با صراحت از آن استفاده کنند. GrokDoc در آدرس www.grokdoc.net در دسترس است. من بسیار خوشحالم از اینکه به شما این خبر را بدهم که GrokDoc وب سایتی برای مطالعات گروه در زمینه تازه کاران GNU/Linux که به صورت رایگان اجرا شده و در مستندسازی به کار میرود، راهاندازی شده است. GrokDoc فرمتی جالب دارد و چون به همان صورتی است که اکثر شما خواستهاید، در این حالت به بهترین نحو کار می کند. ما آن را برای نصب آماده کردهایم و حال نوبت شماست که کارخودتان را انجام دهید. در واقع این قسمت از کار شما همان مطالعه واقعی و اصلی ما است.
هدف ما یافتن نیاز تازه کاران برای رویآوردن به GNU/Linux است وسپس با استفاده از مطالعاتمان یک کتاب راهنمای مفید در زمینه امور اولیه ایجاد کنیم تا کاربران بتوانند به سادگی و با صراحت از آن استفاده کنند. تا آنجا که من میدانم، تا به حال چنین مطالعه کاربردی در این زمینه و برای سیستمهای GNU/Linux که ما به شیوه جدید در حال رسیدن به آن هستیم، وجود نداشته است. ما سعی نداریم دوباره کاری کنیم بلکه کار کاملا نو و جدیدی را آغاز کردیم. در این کار به جای اینکه متخصصان به تازه کاران بگویند که چه کاری بکنند، ما به تازه کاران این امکان را میدهیم که خودشان نیازهایشان را به ما نشان داده و راجع به آن با ما صحبت کنند.
ما از شما میخواهیم که با یکی از دوستان یا اعضا خانوادهتان که تجربه کمی از GNU/Linux دارد و یا اصلا تجربهای ندارد پای کامپیوتر بشینند و به آنها اجازه دهید که این کار را امتحان کنند. اگر خودتان نیز در این زمینه هیچ تجربهای ندارید، لطفا پای کامپیوتر بشینید و تمام چیزهایی را که با مشکل مواجه می شوید، یادداشت کنید. هیچ چیز به آنها نشان ندهید. فقط نگاه کنید و یادداشت کنید. در چه مواردی با مشکل مواجه شدند؟ چطور سعی کردند که این مشکل را حل کنند؟ چه اتفاقی افتاد؟ توانستند مشکل را برطرف کنند؟ به تلاشهایشان نگاه کرده و نتایج را یادداشت کنید. چه چیزی عملی بود؟ و چه چیزی عملی نبود؟
آیا حداقل سعی کردند یکی از چهار مورد فوق را انجام دهند. email کردن یک نامه ساده و پرینت گرفتن آن، جستجو در اینترنت و نصب یک فایروال. از چه چیزی راضی بودند و چه چیزی آنها را نارحت کرد؟
آیا منو واضح است؟ کجا گیر کردند؟ آنچه را که مشاهده کردید به علاوه آنچه که خودشان به شما گفتند را یادداشت کنید؟ کجا مکث کردند؟ اگر فقط همکاریشان را با یکی از این چهار مورد مشاهده کردید، به کار خود ادامه داده و فقط همان یک مورد را یادداشت کنید. مثلا اگر یک فایروال نصب شده دارید و تصور اینکه بخواهید آن را حذف کرده و دوباره از نو شروع کنید برایتان دشوار است و برای همین دوست ندارید یک فایروال روی دستگاه شما نصب کنند. اشکالی ندارد . بقیه کار را انجام دهید. ما همه داوطلب هستیم.
آنها میتوانند هر نوع distro مربوط به GNU/Linux اعم از knoppix را امتحان کنند. و به علاوه میتوانند از کتاب راهنمای همراه این distro استفاده کرده و میتوانند Google و یا هر موتور پژوهشی دیگری را برای کمک گرفتن به کار برند. شما میتوانید در مورد وجود چنین منابعی به آنها توضیح دهید، اما نحوه پیدا کردنشان را به آنها نشان ندهید. فقط بگذارید خودشان سعی کنند مثل اینکه اصلا کنارشان نیستید. فکر کنید مثل یک دوربین نظاره گر بر رور دیوار نصب شدید. اگر مایل بودند که به خانه بروند وتنهایی چند روزی بر روی این مساله کار کنند و پس از مطالعه و بررسی بخواهند پاسخ این مشکل را پیدا کنند. هیچ مشکلی ندارد. اما شما باید این مساله را در گزارش خود ثبت کنید. علاوه بر این منبعی که در آخر به آنها کمک کرد تا مساله را حل کنند نیز باید ذکر شود. اگر به مشکلی برخوردند که خواستند به کلی دست از این کار بکشند، شما مداخله کنید و کمی راهنمایی کنید، اما تا قبل از این مرحله شما وارد عمل نشوید. نمی خواهم که مادر و یا دوستان از GNU/Linux متنفر شوند. اما بگذارید تا واقعا در حل مساله بدون هیچ نوع کمکی از طرف شما تلاش کنند. البته امیدوارم که هیچ وقت چنین اتفاقی نیافتد که از GNU/Linux متنفر شوند. اما اگر هم ا ین اتفاق رخ داد، علت دقیق و زمان این مساله بسیار مهم است.در ثبت مسائل و نتایج جزیی تردید نکنید چون گستردگی و عظمت این پروژه عمومی بدین معنی است که حتی اگر آزمودنیهای شما در این بررسی فقط یک کار انجام دادند، همان یک کار با ارزش است و باید ثبت شود.
شما میتوانید این کار را طی چند جلسه و یا یک جلسه انجام دهید. اگر آزمودنیهای شما خواستند که واکنشهایشان را به شما بگویند، این واکنشها به همراه مشاهدات شما میتوانند بسیار مفید واقع شوند. از چه چیزی خوششان آمد؟ چه چیزی باعث سادهتر شدن کار شد؟ ما لزوما به یک فرمت سنتی کتاب محدود نیستیم . پس یک راهنمایی و دستورالعملی که در یک صفحه آنلاین وجود دارد نیز مهم تلقی می شود. البته من به شخصه با تجربیاتی که داشتم میدانم که اگر شما نتوانید آنلاین شوید کمک از طریق آنلاین به هیچ درد نمیخورد. ما میتوانیم دستورالعملهای صوتی و تصویری هم داشته باشیم پس اجازه بدهید ببینیم که اول چه چیزی لازم است و بعد به دنبال بهترین راه برای برطرف کردن این نیازها باشیم. اگر خواستند چیزی نصب کنند، هر طور که شده به آنها این امکان را بدهید، اما هیچکس نباید در این کار با آنها همکاری کند. آنها میتوانند از کامپیوتر شما استفاده کنند. برای ما نوع سختافزار و distro و برنامه کاربردی مورد استفاده را مشخص کنید. ما سایت GrokDoc را طوری نصب کردیم که به راحتی میتوانید نتایج خود را در قسمت راست وارد کرده که در نهایت جمعآوری آن برای ما، نیز راحتتر خواهد بود، به علاوه هر کسی که به این نتایج علاقمند بود به راحتی میتواند آنها را در سایت پیدا کند. و دست آخر این کتاب راهنما میتواند به هر زبانی ترجمه شود.
وقتی تجربیات خود را وارد GrokDoc میکنید، لطفا برای ما بنویسید که چه چیزی مساله شما را حل کرد و یا چه چیزی نتوانست مساله شما را حل کند و یا آنکه آنچه که شما (یا آنها) فکر می کنید که احتمالا در حل این مساله میتوانست مفید باشد. از پیشنهادات صریح تشکر و قدردانی به عمل خواهد آمد. آیا یک screenshot میتوانست مثمر ثمر باشد؟ جملات و عبارات بیشتر در کتاب راهنما یا منابع آنلاین چطور؟ و یا استفاده از جملات کمتر سازماندهی بهتر و جملات غیر تکنیکیتر؟ به عبارات دیگر تفکر خود را در مورد نیازها ارزیابی کرده و لطفا تا آنجا که میتوانید در مورد جزییات به دقت توضیح دهید. نتایج پژوهشها جمعآوری خواهند شد و هنگامی که این نتایج به اندازه کافی معنی دار بودند، در آن وقت شروع به نوشتن کتاب راهنما در مورد نحوه انجام امور اولیه، که در پژوهش انجام شد، میکنیم. به علاوه شما میتوانید از آنچه که ما یاد گرفتهایم به ما در نوشتن کتاب راهنما کمک کنید. همچنین دوستان و یا اعضا خانوادهتان هم نیز در این پژوهش شرکت کردند، میتوانند به ما در نوشتن کتاب راهنما کمک نمایند.
چندین دانشمند که قبلا در چنین پژوهشهایی تجربه داشتند و اکنون نیز در تفکر در مورد این طرح به من کمک کردند، به من پیشنهاد همکاری دادند. این سایت میتواند به مرورزمان رشد کند و به آن چیزی برسد که ما میخواهیم. این یک پروژه همگانی است، پس شک نکنید که خودش ادامه مییابد. اما بررسی اصلی و اولیه باید برای استفاده واقعی به نحو احسن ساختاربندی شود. به نظر من این کار بسیار جالب خواهد بود. اگر همه ما و هر کس دیگری دردنیا در این پروژه مشارکت کنند، حجم سنگین کاری، بر دوش هیچ یک از افراد، قابل ملاحظه نخواهد بود و در عین حال ارزش کلی این مشاهدات ما بسیار عظیم خواهد شد. من فکر میکنم که ما میتوانیم واقعا کار متفاوتی انجام دهیم تا کاربران جدید بتوانند بدون دردسر سوئیچ کنند. به علاوه احتمال دارد که ما برای طراحانی که میخواهند در ابتدا که چطور برنامه کاربردیشان را مناسب حال و سلیقه کاربران بسازند. اما نمیتوانند هزینههای مالی را تامین کنند که شرکتهای بزرگی چون مایکروسافت و اپل برای چنین بررسیهایی میپردازند، مفید و مورد استفاده باشیم.
به علاوه من امیدوارم که این بررسی به GNU/Linux کمک کند تا به حجم زیادی برسد و چنان مورد علاقه عموم شود که چیزی نتواند باعث شکست آن شود. پس همگی در این پروژه به ما کمک کنید. ما منتظر ایدهها و خلاقیتهای شما هستیم. نگذارید که این کار باعث ترس و وحشت شما شود. اگر نمی دانید که باید یک چیز را کجا بگذارید. فقط یک صفحه جدید باز کنید، ما بعدا متوجه میشویم که باید آن را در کجا قرار دهیم. و ضمنا برای مشارکت در این کار اصلا لازم نیست که شما در این زمینه بسیار متخصص یا تکنیکی باشید. فقط عده زیادی از افراد معمولی کنار هم جمع میشوند و GNU/Linux را امتحان میکنند پس ما میبینیم که چه اتفاقاتی رخ میدهد و به یکدیگر کمک می کنیم. کار بسیار ساده است همه ما میتوانیم در آن شرکت کنیم. از تمامی کسانی که خاضعانه مطالبشان را برای ما نوشتند تا به جهان عرضه شود، تشکر وقدردانی می کنیم.
نویسنده: Ramela Jones
مترجم: نادیا سلیمانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست