سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

جواهرده ییلاقی در دل ابرها


جواهرده ییلاقی در دل ابرها

اینجا رامسر است. شهری بسیار زیبا و دیدنی که از یک سو روبه دریا دارد و از آن سوی دیگر به تپه های پر از درخت و درختچه می نگرد.

اینجا رامسر است. شهری بسیار زیبا و دیدنی که از یک سو روبه دریا دارد و از آن سوی دیگر به تپه های پر از درخت و درختچه می نگرد. می گویند نام رامسر در گذشته سخت سر بوده است چون مردم این سرزمین در برابر حکام و جباران سرسختانه مقاومت می کردندو سخت سر خوانده شد . یکی دیگر از دلایل این نامگذاری، وجود صخره های آهکی و زمین های سخت بوده است.

عده ای دیگر معنای سخت سر را به معنای مکان و اوضاع طبیعی رام نشده و اینکه زندگی کردن در آنجا مشکل بوده است، می دانند.

یک روایت دیگر نیز حاکی از آن است که با توجه به اینکه معنای سیر در گویش این منطقه به معنای جا و مکان است، رامسر به معنای مکانی آرام و رام می باشد. در عین حال هم به گفته مردم، سبب این نامگذاری این بوده که در گذشته های دور، رامسر هرگز به یاد ندارد که مردمش در برابر زورگویان دوره خود تسلیم شده باشند و با سرسختی تمام مبارزه می کردند.

رامسر، سرزمین آبهای معدنی است.

نیدشت از جمله آبهای معدنی است که در دوازده کیلومتری جنوب رامسر در کنار رودخانه صفارود که آب آن برای گرفتگی مفاصل و عضلات و دفع سنگ کلیه نافع است، انجیره بن، نارزان و در منطقه سادات محله از جمله دیگر این مکان هاست.

رامسر آب گرم های معروفی هم دارد که عبارتند از: محمود گرما، اشکر گرما، کش گرما و ...

از سال ۱۳۰۰ شمسی با ساخت بناهای مجلل و مهمانخانه های نو و نیز به دلیل وجود چشمه های آب معدنی گرم به همراه چشم اندازهای طبیعی بسیار جذاب به رامسر توجه بیشتری شد.

نمی دانم تا بحال به جواهرده رفته اید یا نه. اما اگر سفری به رامسر داشتید حتما از جاده باریک، پرپیچ و خم، پردست انداز بادرختان سر به فلک کشیده و زیبا به جواهر ده بروید.

ییلاق جواهرده ، بهشت گمشده ایران، در ۲۵ کیلومتری رامسر و در ارتفاع ۲ هزارمتری از سطح دریا قرارگرفته است ییلاقی در وسط ابرها.

مردم ییلاق جواهرده اصالتا رامسری هستند. ۴ ماه از سال را اینجا می آیند و آبان ماه ییلاق را ترک کرده و به رامسر برمی گردند. شغل مردم بیشتر کارگری و فروشندگی است.

زنها چادر شب می بافند. بعضی چند دام(گاو) هم در خانه دارند.

پرورش زنبورعسل و ماهی نیز در اینجا رواج دارد.

واژه جواهرده به خاطر زیبایی توصیف ناپذیر این ییلاق به کار رفته است.

مسجد آدینه جواهرده از جمله میراث کهن ایران است که پیشینه ای ۸۰۰ ساله دارد. چند سال قبل ساختمان قدیمی مسجد براثر صاعقه به کلی ویران شد و سوخت.

از لحاظ موقعیت جغرافیایی و جاذبه های طبیعی رامسر، گردشگاه ها و نقاط طبیعی دیدنی بسیاری در این شهر و اطراف آن وجود دارد پارک جنگلی صفارود که در۹کیلومتری رامسر و در نزدیکی جاده جواهرده که چشمه های آب سرد معدنی در آن واقع شده است،از جمله جاذبه هاست .

نویسنده:وحید صابری