یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
۱۱ راه کنارآمدن با مردهزایی
۱) در بیشتر موارد مشخص نیست چرا جنین مرده به دنیا میآید ولی باید علت آن مشخص شود تا دوباره چنین مشکلی به وجود نیاید اما در بسیاری از موارد به دلیل هزینه بالای این عمل، والدین تمایلی به انجام آن ندارند.
۲) پزشک باید با مشخص شدن علت واقعی مرده به دنیا آمدن جنین، حتما آن را با والدین او در میان بگذارد.
۳) شوهر نباید جملههایی که باعث ناراحتی همسرش میشود، بیان کند. در برخی موارد مادر به دلیل مردهزایی احساس گناه میکند و خود را مقصر میداند و تا مدتها احساس بدی دارد. این احساسهای منفی میتواند از نظر جسمی و روحی برای سلامت مادر مضر باشد.
۴) اگر احتمال وجود مشکلات دیگری مانند ناسازگاری خونی یا بیماریهای غدد و متابولیسم که منجر به مردهزایی میشوند، وجود دارد حتما باید درمان لازم انجام شود تا از تکرار این اتفاق پیشگیری شود.
۵) در ۱۰ درصد موارد، مادری که فرزندش مرده به دنیا میآید، دچار افسردگی میشود. مراجعه به یک روانپزشک میتواند وضعیت روحی او را بهبود دهد و کمک موثری برای پذیرفتن اتفاق رخداده باشد. در برخی از موارد نیاز به دارودرمانی است.
۶. باید همواره به مادر گفته شود که هنوز فرصت دارد. خیلی از زنان پس از مردهزایی اضطراب شدیدی پیدا میکنند اما باید بدانند که امکان بارداری مجدد وجود دارد.
۷) در صورتی که منعی برای بارداری وجود ندارد، در اولین فرصت بعد از دوره استراحت که پزشک مدت آن را تعیین میکند، برای بارداری اقدام کنید.
۸) بهترین کمک مرد، تشویق همسرش برای مراجعه به پزشک است. صحبتهای علمی پزشک میتواند او را تشویق کند تا قدمی موثر برای بارداری مجدد بردارد.
۹) جو به وجود آمده را تغییر دهید. رفتن به مسافرت، تفریح و سرگرمی و حمایت عاطفی و احساس همدردی در بهبود وضعیت مادران کمککننده است و باعث می شود از فقدان به?وجود آمده و حس بی کفایتی رها شود.
۱۰) مانع دخالت اطرافیان و والدین شوید. آنها را توجیه کنید که این اتفاق ناخواسته بوده است. در صورت مشاهده دخالت اطرافیان با احترام از آنها بخواهید از گفتارها یا رفتارهایی که باعث آسیب رساندن به سلامت روانی مادر می شود بپرهیزند.
۱۱) بعضی از همکاران معتقدند زنان باردار برای کاهش فشارهای روانی در این دوره نیازمند مشاوره هستند. زنان اغلب در دوران بارداری دچار مشکلات و یا رفتارهای غیر سالم مانند افسردگی و اختلاف های داخلی میشوند که در صورت مراجعه به متخصصان مربوطه در اکثر موارد میتوانند در برابر تمام این مشکلات همزمان مقاومت کنند و این مشورتهای روانی رفتاری حتی میتواند پس از تولد نوزاد نیز ادامه داشته باشد. مشاورههای روانی رفتاری شامل درمان های تعدیل رفتار یا استفاده از سایر روش های غیر دارویی است که به زنان باردار کمک میکند با این قبیل رفتارهای تنشزا مقابله کنند.
دکتر علی باغبانیان
استادیار دانشگاه علوم پزشکی تهران
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست