دوشنبه, ۱۷ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 6 May, 2024
مجله ویستا

مهاجران, حقوق ثبت اختراع و دره سیلیکون


مهاجران, حقوق ثبت اختراع و دره سیلیکون

درهای گشوده به روی استعدادها

ثبت اختراعات توسط خارجی‌های استخدام شده نقش مهمی را در شرکت‌های در حال توسعه بازی می‌کند.

نمونه بارز آن شرکت سیلور پیک است که در سانتا کلارا- کالیفرنیا، واقع شده. تونی تامپسون، مدیر ارشد سازمان ارتباطات سیلور پیک در این زمینه گفته است: «تمامی ثبت اختراعات به تولید رسیده در سیلور پیک مخترعین خارجی داشته است.»

دیوید هیوز، موسس و رییس بخش فناوری (CTO) این شرکت، که در آکلند – زلاندنو متولد شده، در طول دوره شغلی خود ۳۴ اختراع به ثبت رسانده، که شامل ۶ اختراع به تولید رسیده برای سیلور پیک است. دیمون انیس، نایب مدیر محصولات، در ایرلند شمالی متولد شده و دارای ۵ ثبت اختراع است که یکی از آنها برای سیلور پیک است. کارل‌هابارد متولد انگلیس، نایب رییس بخش مهندسی، در هنگام کودکی به همراه خانواده‌اش به آمریکا مهاجرت کرد و ۳ اختراع را به ثبت رسانده است.

تونی تامپسون گفته است: «دیوید هیوز موقعیتی را دید که در آن طراحی بهینه‌سازی تکنولوژی شبکه گسترده (WAN) در نرم‌افزار را انجام دهد و اسباب مجازی‌سازی را به وجود آورد، در حالی که سایر فروشندگان آن را با سخت‌افزار انجام می‌دادند و می‌دهند. این موضوع سبب شده است که بهینه‌سازی مجازی شبکه گسترده به یک جهش تبدیل شود. مجازی‌سازی این اجازه را به شرکت می‌دهد تا عملکرد به تناسب بهتری در شبکه گسترده با یک سوم هزینه محصولات سخت‌افزاری در حال رقابت، داشته باشد.»

دیوید ژوانز، متولد کانادا، شرکت آیرون کی را در سال ۲۰۰۵ به وجود آورد که هم اکنون ۱۰۰ نفر را در استخدام خود دارد. آیرون کی واقع شده در

سانی ویل - کالیفرنیا به جلوگیری از کلاهبرداری‌های از طریق اینترنت، موبایل و ابزار یارانش ابری کمک می‌کند. طبق اعلام رسمی شرکت، بانکداری الکترونیک سالانه ۴۰درصد افزایش پیدا می‌کند و اکثر کلاهبرداری‌ها به سازمان جهانی جرم و جنایت سپرده می‌شود. به علاوه دیوید ژوانز، موسس خارجی آن، اشخاصی چون آرت وانگ، مدیر عامل، و سام فرساد نایب رییس اعظم بخش مهندسی و آجای نیگام نایب اعظم مدیریت محصولات، همگی در خارج ایالت متحده به دنیا آمدند. ژوانز چندین اختراع را در زمینه محافظت اطلاعات به ثبت رسانده است.

کوین بوکک، نایب رییس بازاریابی آیرون کی گفته است: «احتمال کمی وجود دارد که شما شرکتی در دره سیلیکون را پیدا کنید که در جایگاه‌های بالادست افراد خارجی را استخدام نکرده باشد. این یعنی وجود شایسته‌سالاری و یک مرکز رشد استعداد. یک بازار جهانی برای استعدادها وجود دارد و تمامی نرم‌افزارها و شرکت‌های یارانش ابری امروزه برای رقابت کردن نیاز به جهانی بودن دارند.»

بوکو، واقع در سان فرانسیسکو، در سال ۲۰۰۹ شروع به کار کرد و در حال حاضر ۱۰۰ نفر را در استخدام خود دارد. خدمات شرکت که اجازه خرید آنلاین توسط وسایل الکترونیکی قابل حمل را می‌دهد، هم اکنون در ۶۶ کشور موجود است. رون هیرسون در این زمینه گفته است: «طبیعت اینترنت اینگونه است که شما می‌توانید پایگاهی را در ۲۰ مایلی سان فرانسیسکو به وجود آورید، اما خدمات آن در همه جای کره زمین موجود باشد و اگر شما می‌خواهید مشتریانی از سرتاسر جهان داشته باشید، نیاز به نیروی کار جهانی و مردمی دارید که با فرهنگ‌های محلی آشنا باشند.» او بهترین دورنمای رشد شرکت را در اروپای غربی و ترکیه می‌داند.

هیرسون ۴۵ اختراع را به نام خود به ثبت رسانده است. والدین وی با آپارتاید مخالف بودند و هنگامی که رون ۷ سال داشت آفریقای جنوبی را بعد از شورش سووتو ترک کردند. مارک بیتو، شریک وی در تاسیس شرکت که در سنگاپور به دنیا آمده نیز در کودکی به آمریکا آمد. شریک سوم، اریک رینگ والد، اگرچه متولد آمریکا است، اما والدین سوئیسی دارد. این سه مرد با همکاری یکدیگر شرکت‌های مختلفی را به راه انداختند و وقتی که موقعیت بزرگی را در پرداخت به وسیله وسایل الکترونیکی همراه مشاهده کردند، به کمک هم بوکو را به وجود آوردند.

در تحقیقاتی توسط ویوک وادوا در دانشگاه دوک مشخص شد در سال ۲۰۰۶، مقدار متحیر‌کننده ۶/۲۵درصد اختراعات در ایالت متحده توسط مقیمان خارجی به ثبت رسیده است.

مهاجران ماهر، دانشجویان خارجی و دانشجویان دکترای علمی و مهندسی نقش مهمی را در به جلو راندن نوآوری‌های علمی در ایالات متحده داشتند. این طبق گفته‌های کیس ماسکوس، اقتصاددان دانشگاه کلورادو، آدیتا متو اقتصاددان گروه رشد اقتصادی بانک جهانی و ناناراژ چلاراژ مشاور بانک جهانی، می‌باشد. تحقیقات آن‌ها نشان داد که از هر ۱۰۰ دانشجوی بین‌المللی که دکترای علمی و مهندسی از دانشگاه‌های آمریکا دریافت کرده‌اند، جامعه ۶۲ مورد اختراع در آینده به‌ دست آورده است.

اقتصاددان‌ها مدت‌هاست که حقوق ثبت اختراعات را عامل مهمی در جلو راندن نوآوری و پیشرفت اقتصادی می‌دانند. مثال‌های سیلور پیک، آیرون پیک و بوکو نشان دهنده گشوده بودن درها به روی استعدادها از سرتاسر جهان است که این به ادامه تغذیه نوآوری در آمریکا کمک می‌کند.

استوارت اندرسون

مترجم: تیرداد سیفی علا

منبع: فوربس