سه شنبه, ۱۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 7 May, 2024
مجله ویستا

اگر می خواهید دیرتر پیر شوید ...


اگر می خواهید دیرتر پیر شوید ...

پیری زودرس که امروزه زودتر از زمان معمول آن به سراغمان می آید باعث دلواپسی ما می شود. شاید شما دوستان و اطرافیانتان را دیده اید که هر روز با نگرانی از پیر شدن و چین و چروک افتادن …

پیری زودرس که امروزه زودتر از زمان معمول آن به سراغمان می آید باعث دلواپسی ما می شود. شاید شما دوستان و اطرافیانتان را دیده اید که هر روز با نگرانی از پیر شدن و چین و چروک افتادن صورت خود اظهار نارضایتی می کنند اما در این مطلب از سایت «MSNBC» به شما می گوییم که چگونه با رژیم غذایی مناسب روند پیری خود را کند کنید. توصیه عمومی برای یک رژیم ضدپیری عبارت است از مصرف کالری و چربی های اشباع شده کمتر و مصرف بالای غلات سبوس دار، ماهی چرب، میوه و سبزی تازه و کاهش مصرف نمک و شکر. علاوه بر این توصیه ها، برخی غذاهای مشخص نقش مهمی در جلوگیری از این روند دارد و باید به طور منظم در رژیم غذایی وجود داشته باشد.

پاستا و برنج سبوس دار؛ مواد غذایی در طی روز انرژی بدن را تامین می کند و مصرف قندها برای تامین این انرژی ضروری است بنابراین بخشی از رژیم غذایی فرد را قندها تشکیل می دهد. پاستای سبوس دار نمونه عالی از قندهای پیچیده است زیرا سرشار از فیبر است و نسبت به پاستای معمولی، ۲ برابر آهن بیشتری دارد. برنج سبوس دار نیز که مصرف آن توصیه می شود سرشار از فیبر و ویتامین های Bاست.

سویا؛ زنان در دوران یائسگی برای حفظ میزان استروژن به سویا رو می آورند. سویا می تواند علایم گرگرفتگی را از بین ببرد و در برابر بیماری های آلزایمر، پوکی استخوان و بیماری قلبی از بدن محافظت کند. به هنگام خرید، محصولات تخمیر شده سویا بهتر هضم می شود و بنابراین مغذی تر است.

مغزدارهای خوراکی؛ اغلب تنوع میوه های مغزدار منبع خوب ماده معدنی است. گردو سرشار از کالری است غنی از پتاسیم، منیزیم، آهن، روی، مس و سلنیم است. افزودن چند دانه مغز به مواد غذایی عملکرد سیستم هاضمه و سیستم دفاعی بدن، را تقویت می کند و برای بهبود پوست، مفید است و از سرطان جلوگیری می کند. علاوه بر آن مغزها در کنترل میزان کلسترول نیز موثر است. توجه داشته باشید که از مصرف مغزهای مانده با میزان بالای رادیکال آزاد پرهیز کنید.

آواکادوو؛ این میوه منبع خوب چربی های تک اشباع نشده است که در کاهش میزان کلسترول مضر مفید است. این میوه منبع خوب ویتامین Eاست و به حفظ سلامت پوست و جلوگیری از افتادگی آن کمک می کند. علاوه بر آن ویتامین Eمانع از گرگرفتگی و تجمع آب در بدن و فشار خون بالا می شود.

میوه های توتی؛ همه نوع میوه های توتی از جمله تمشک سیاه و انگور سیاه حاوی آنتی اکسیدان است که بدن را در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محافظت می کند.

سبزی؛ سبزی ها از جمله کلم، گل کلم، کلم بروکلی، شلغم، ترب قرمز و شاهی بدن را در مقابله با سموم و سرطان کمک می کند. سعی کنید روزی حداقل ۵/۱ گرم از آن ها مصرف کنید. برای حفظ آنزیم های موجود در آن، سعی کنید این نوع سبزی ها را خام مصرف کنید.

سیر؛ مصرف یک حبه سیر به صورت خام و یا پخته بدن را در مقابله با سرطان و بیماری قلبی محافظت می کند. بررسی انجام گرفته در آمریکا روی بیش از ۴۱ هزار زن بین ۵۵ تا ۶۹ سال که حداقل هفته ای یک حبه سیر مصرف می کردند نشان داد که آنان ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر بروز سرطان روده قرار داشتند. بررسی دیگر که در هند انجام گرفته مشخص نمود که سیر میزان کلسترول را کاهش می دهد و نسبت به آسپرین در رقیق کردن خون موثر است و در نتیجه خطر بیماری های قلبی را کاهش می دهد.

زنجبیل؛ این ادویه ریشه ای سیستم گردش خون و هاضمه را تقویت می کند و برای افراد مسن موثر است. علاوه بر آن زنجبیل به رفع دردهای روماتیسمی نیز کمک می کند.

هندوانه؛ از آن جایی که گوشت و دانه این میوه مغذی است سعی کنید هر ۲ را در همزن مخلوط و مصرف کنید. گوشت هندوانه حاوی ویتامین BAو Cاست در حالی که دانه آن دارای سلنیم، چربی های طبیعی ویتامین Eو روی است که در مقابله با پیری و آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند.

آب؛ برای حفظ سلامت روزی حداقل ۸ لیوان آب مصرف کنید. آب در دفع سموم بدن کمک می کند. برای خوردن آب تنها به احساس تشنگی خود اکتفا نکنید زیرا که با بالا رفتن سن احساس تشنگی نیز کاهش می یابد سعی کنید اغلب آب و مایعات مغذی از جمله آب میوه و سبزی طبیعی، شیر کم چرب، آب گوشت و یا مرغ، چای بخورید. مایعات بدن را می توان از طریق مواد غذایی مانند ژلاتین، ماست، سوپ، هندوانه، ترشی، پرتقال، کاهو و گوجه فرنگی نیز تامین کرد.

مترجم: علیرضا