دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

۵ نکته را هنگام افطار از یاد نبرید


۵ نکته را هنگام افطار از یاد نبرید

روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان و تزکیه روحی ، دارای برکات فراوان از نظر جسمی نیز می باشد. متخصصان علوم پزشکی نیز از جنبه‌های مختلف به آثار مفید روزه‌داری اسلامی پرداخته‌اند. …

روزه علاوه بر آثار معنوی فراوان و تزکیه روحی ، دارای برکات فراوان از نظر جسمی نیز می باشد. متخصصان علوم پزشکی نیز از جنبه‌های مختلف به آثار مفید روزه‌داری اسلامی پرداخته‌اند. به گزارش ایسنا، یکی از نکاتی که در تغذیه سالم و برای تنظیم متابولیسم طبیعی توصیه می‌شود، داشتن یک نظم غذایی و وعده‌های غذایی مکرر در روز است. در ایام روزه داری که افراد طی روز از خوردن امساک می کنند، باید در ساعات باقی مانده همین نظم را به نحوی ایجاد کنند.

در هنگام افطار:

۱ ) در مقایسه افطار با وعده‌های معمول غذایی، افطار را می‌توان متناظر با صبحانه در نظر گرفت. از این رو مواد غذایی مشابه صبحانه هنگام افطار توصیه می‌شود. شایان ذکر است ۱۵ تا ۲۰ درصد انرژی دریافتی طی روز را باید هنگام افطار مصرف کرد.

۲) پس از اذان مغرب بدون تاخیر طولانی روزه را باز کنید و ترجیحا از مواد غذایی مایع و سبک به همراه ترکیبی از غلات مانند نان از نوع سبوس‌دار (به طور مثال: نان سنگک) در زمان افطار استفاده شود. توصیه می‌شود از مایعات گرم مانند آبجوش یا چای کم‌رنگ به‌جای آب سرد برای شروع افطار استفاده شود.

۳) داشتن مواد غذایی حاوی فیبر و قندهای پیچیده از قبیل سبزیجات و نیز انواع میوه به جای استفاده از ترکیبات حاوی قندهای ساده و چربی فراوان (از قبیل حلوا آن هم به میزان زیاد) توصیه می‌شود.

۴) استفاده فراوان از آب و نیز انواع شربت‌ها نه تنها باعث کنترل تشنگی نخواهد شد، بلکه به‌علت استفاده از حجم بالایی از مایعات و گنجاندن آن در معده‌ای که ساعت‌ها خالی بوده است، می‌تواند باعث التهاب معده و دستگاه گوارش شود، لذا پس از چند روز این افراد دچار درد در ناحیه فوقانی شکم می شوند و این امرگاه باعث می‌شود که از ترس ناراحتی شدیدتر نتوانند به روزه‌داری ادامه دهند.در مورد مصرف فراوان شربت‌ها نیز با توجه به افزایش قند ناگهانی دریافتی و ترشح شدید هورمون انسولین برای تنظیم قند خون، در فاصله زمانی کمی فرد دچار گرسنگی و ضعف می شود و دوباره برای رفع آن به استفاده از مواد غذایی شیرین می پردازد و این سیکل تکرار می‌شود

۵) سرعت غذا خوردن را نیز در هنگام افطار بایدکنترل کرد. پیشنهاد می‌شود ۱۵ تا ۲۰ دقیقه را برای افطار باید اختصاص داد تا هم دستگاه گوارش بتواند خود را برای شروع مجدد هضم و جذب آماده کند و هم طی این مدت تنظیم احساس سیری توسط مغز صورت پذیرد.