پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
پایان دوران بوش
بسیاری از کارشناسان مسائل آمریکا معتقدند که دوران قدرت جرج بوش و نومحافظه کاران را از اکنون باید پایان یافته توصیف کرد.قدرت باد آورده ای که به دنبال تقلب گسترده جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۰ آغاز شد و تا به امروز ادامه یافته است.صدور دموکراسی مطلوب کاخ سفید به خاورمیانه هزینه ها و تبعات جبران ناپذیری برای واشنگتن به همراه داشته است.گرفتاری بوش در باتلاق عراق و ایجاد شکاف و چند دستگی میان اعضای حزب جمهوریخواه سبب شده است تا آینده سیاست داخلی و خارجی آمریکا در هاله ای از ابهام قرار گیرد.
هفتهنامه آمریکایی نیوزویک در گزارشی با تاکید بر شکست جرج بوش در سیاست خارجی این کشور نوشته است کاخ سفید مذبوحانه در تلاش است تا میراث بوش را حفظ کند، میراثی که جهان کمکم خود را آماده میکند تا آن را پشت سر بگذارد. قاعدتا رئیسجمهوری که ۱۸ ماه بیشتر از دورانش باقی نمانده است نباید چنین بی دست و پا باشد اما بوش اکنون از چند جبهه در بن بست قرار گرفته است اول خاورمیانه، دوم عراق، سوم لبنان و چهارم کسری بودجه و ... )به نوشته این هفته نامه بوش حتی معاون قابلی ندارد که جانشین او شود و در بسیاری از کشورها و همینطور آمریکا ، مردم منتظر پایان دوران بوش هستند.»
رئیس جمهور منفور ایالات متحده آمریکا پس از حضور در کاخ سفید به مولد اصلی تروریسم در ابتدای هزاره سوم تبدیل شده است.جرج بوش مجری بی اراده تفکرات وهم آلود شورای دوازده نفره نومحافظه کاران محسوب میشود.حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ با همکاری مستقیم سیا،پنتاگون،کاخ سفید و موساد صورت پذیرفت .حادثه ای خودساخته که مبنای لشگرکشی واشنگتن به خاورمیانه محسوب شد.
هم اکنون محبوبیت بوش در میان ملت آمریکا بسیار کاهش یافته است.رئیس جمهور آمریکا به عنوان منفورترین رئیس جمهور تاریخ این کشور شناخته شده است.دموکراتها و جمهوریخواهان پس از سال ۲۰۰۸ باید تلاش طولانی مدت و بدون نقصی را در جهت بازگرداندن آمریکا به نقطه صفر(ابتدای سال ۲۰۰۰)انجام دهند.تلاشی که مسلما به صورتی موفقیت آمیز صورت نخواهد گرفت.بحران عراق نیز برخلاف آنچه در خلیج خوکها یا حتی ویتنام رخ داد،بحرانی محدود به زمان نخواهد بود و حتی در صورت خروج نیروهای آمریکایی تاثیر مستقیمی بر آینده کاخ سفید خواهد گذاشت.
جدیدترین نظرسنجی انجام شده از سوی هفته نامه نیوزویک در آمریکا نشان می دهد ۷۰ درصد مردم این کشور از عملکرد رئیس جمهور خود در مدیریت جنگ عراق رضایت ندارند.
بر اساس این نظر سنجی ۶۴ درصد از مردم آمریکا استراتژی افزایش شمار نیروها در عراق را یک اشتباه می دانند و فقط ۲۲ درصد مردم آمریکا این طرح را تایید می کنند.
در همین رابطه ۳۱ درصد از اعضای حزب جمهوریخواه آمریکا نیز استراتژی افزایش شمار نیروها در عراق را یک اشتباه می دانند.بر اساس این نظرسنجی، میزان محبوبیت بوش در میان مردم آمریکا، تنها ۲۹ درصد است که تفاوت چندانی با نظرسنجی های قبلی نکرده است!
بر همین اساس، فقط ۲۴ درصد از مردم آمریکا معتقدند که طرح خروج مرحله به مرحله نیروها از عراق که به تازگی در کنگره تصویب شده از سوی رئیس جمهور به اجرا گذاشته می شود.
درنهایت اینکه دوران بوش و نومحافظه کاران در ایالات متحده امریکا به پایان رسیده است و آنها در آینده ای نه چندان دور مجبور خواهند بود تا از معادلات سیاسی واشنگتن و نظام بینالملل کنار روند.این جنایتکاران جنگی پس از پایان دوران ریاست جمهوری بوش باید به علت آنچه در افغانستان و عراق انجام داده اند در مقابل افکار عمومی جهان پاسخگو باشند.
مهدی مروتی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست