دوشنبه, ۱۳ اسفند, ۱۴۰۳ / 3 March, 2025
مجله ویستا

هویج پلوی لذیذ، سنتی و نارنجی


هویج پلوی لذیذ، سنتی و نارنجی

● مواد لازم برای ۴ نفر:
برنج: ۴پیمانه، خیسانده
مرغ: نصف یک عدد، خرد شده
پیاز کوچک: ۲عدد
زرشک: یک پیمانه، خیس شده
ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری
زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری
هویج متوسط: …

مواد لازم برای ۴ نفر:

برنج: ۴پیمانه، خیسانده

مرغ: نصف یک عدد، خرد شده

پیاز کوچک: ۲عدد

زرشک: یک پیمانه، خیس شده

ادویه پلویی: یک قاشق غذاخوری

زردچوبه: یک قاشق چای‌خوری

هویج متوسط: ۲ تا ۳عدد، رنده شده

روغن: به میزان لازم

نمک و فلفل قرمز: به میزان لازم

روش تهیه:

۱- یکی از پیازها را ساطوری کرده و همراه مرغ در ۴ قاشق غذاخوری روغن ۵دقیقه تفت دهید. زردچوبه را به مواد اضافه کرده و کمی نمک و فلفل بزنید، سپس یک پیمانه آب‌جوش اضافه کنید و با در بسته روی شعله ملایم ۵۴دقیقه آن را بپزید.

۲- چهار قاشق غذاخوری روغن را روی شعله متوسط داغ کنید. پیاز و هویج را ۸-۷ دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شده و کمی رنگ بگیرد، زرشک را به آن اضافه کنید. پس از یک دقیقه ادویه پلویی و کمی نمک و فلفل روی ‌آن پاشیده و از روی شعله بردارید.

۳- برنج را به روش معمول دم کردن در آب نمک جوشان ریخته و پس از اینکه مغز آن کمی نرم شد آبکش کرده و کنار بگذارید.

۴- مرغ پخته را از قابلمه خارج و از استخوان جدا کرده و خرد کنید. مرغ را به مایه زرشک و هویج اضافه کنید و اگر دوست داشتید یک دقیقه تفت دهید تا طعم‌ها با هم مخلوط شود.

۵- کمی روغن کف قابلمه ریخته و یک تکه نان لواش کف آن بگذارید. حالا ۲ راه پیش‌رو دارید. می‌توانید برنج را عادی دم کنید و پس از پخت در دیس کشیده و مواد را روی آن بدهید یا اینکه مایه زرشک، هویج و مرغ را لابه‌لای پلو داده و دم کنید. انتخاب بسته به سلیقه شماست، اما من روش اول را بیشتر می‌پسندم، چون امکان جدا کردن مواد از چلو یا اضافه کردن آن هنگام سرو وجود دارد.

نکات:

اگر می‌خواهید مواد را لابه‌لای پلو ریخته و دم کنید از ۴ تا ۵ عدد هویج استفاده کرده و زرشک را جداگانه تفت دهید و هنگام سرو روی پلو بدهید.

فراموش نکنید قبل از سرو روی پلو کمی روغن بدهید.

هنگام دم کردن پلو، به مدت ۴تا۵ دقیقه شعله باید زیاد باشد تا بخار کند و ته‌دیگ بگیرد، سپس شعله را کم کرده و پس از ۳۰دقیقه پلو را بکشید.

می‌توانید پیاز را از مایه زرشک حذف کنید.

آب مرغ آبپز را صاف کرده و در کاسه کنار غذا بگذارید.