شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
آداب نامگذاری كودكان در مناطق مختلفی از جهان
انسانها در گذشتههای بسیاربسیار دور دریافتند كه برای برقراری ارتباط با یكدیگر نیاز به ارتباطات كلامی دارند و زبانهای مختلف را آفریدند. آنها بهخوبی میدانستند كه تمام چیزهای اطراف برای آنكه در این روابط جدید، جایگاهی داشته باشند، نیازمند به داشتن اسم و نام هستند و از آن جمله بود... خود انسان! آنها یكدیگر را به نامهای مختلف صدا زدند و از آنجایی كه زبانها مختلف بودند، طبیعی بهنظر میرسید كه نامها نیز متفاوت باشند. در حقیقت نام یك فرد نهتنها او را از سایرین مشخص و ممتاز میكند بلكه نشانگر گروه و جامعهای است كه وی بدان تعلق دارد. آیین نامگذاری كودك در بسیاری از مناطق آفریقایی، روز انتخاب اسم برای كودك، روزی میمون و مبارك است و اغلب یك هفته پس از تولد، تمام اقوام و دوستان جمع شده با برپایی مجلس جشن و شادی، نام نوزاد را انتخاب میكنند، البته معمولاً برای دختران یكی، دو روز پیش از پسران یعنی بعد از ۵ روز اسم انتخاب میشود!!
در روز برپایی جشن، یكی از بزرگان فامیل اسمی را در نظر میگیرد و نخست آن را به آرامی در گوش كودك میگوید تا خودش بداند اسم آیندهاش چیست؟ بعد از آنكه این مرحله از كار انجام شد، نام او را بلند در میان جمع اعلام میكنند و از آن پس، سایرین نیز نام او را میدانند. امید به آینده «آفریقا»، قارهای بزرگ است و تنوع و گوناگونی فرهنگها بهخوبی در آن دیده میشود اما در بین تمام آنها، توجه به نامگذاری درست و انتخاب نامهای مناسب، حساسیتی مشترك است. والدین معمولاً سعی میكنند امیدها و آرزوهای خود را در قالب اسمی درآورده و روی فرزندشان بگذارند. در بعضی مواقع هم بر اساس اتفاق و موضوعی كه در روز تولد كودك توجه آنها را جلب كرده است، این نامگذاری انجام میشود.آنها معتقدند نامی كه امروز برای كودكانشان انتخاب میكنند، در آینده بر زندگی او و سایر افراد خانواده تاثیرگذار است. در بسیاری از كشورهای آفریقایی، برای كودكان دو نام انتخاب میشود كه یكی از آنها در روز تولد اوست و دیگری در مراسم مخصوصی است كه بعدا برگزار میشود. آغاز زندگی در روز بارانی در «نیجریه» نامگذاری كودك بر اساس سنتی كه اُراكو (oruku) نام دارد، انجام میشود و با توجه به وقایع و حوادث زمان تولد نامگذاری انجام میشود. برای مثال «آبجونده» نامی پسرانه بهمعنای «تولد در تعطیلات» و «بجیده» نامی دخترانه به معنای «كودكی متولد شده در روز بارانی» است. سنت دیگری هم برای نامگذاری وجود دارد كه آن را «oriki» اوریكی مینامند كه بهمعنای تعریف و تمجید كردن و یا بیانگر امیدها و آرزوهایی است كه برای او دارند. برای نمونه «دان سیمی» یعنی «پیش از من نمیر» و «تایتیلیو» یعنی «خوشبختی ابدی». پوستی نرم و لطیف در بین مردم قبیلهای در «كنیا» در زمان تولد توسط یكی از بزرگان فامیل با توجه به شكل ظاهری كودك، نامی برای او انتخاب میشود. برای مثال یك دختر بچه دوستداشتنی (بیوبوا» یعنی نرم و لطیف خوانده میشود و پسری سرحال و چاق و چله «هایدار» نام میگیرد تا بگویند قوی و نیرومند است. تا ۴۰ روز كودك را به همین نام صدا میكنند و پس از آن نام اصلی توسط مادر و پدر انتخاب میشود. تولد در روز دوشنبه گروهی از مردم «غنا» نیز ۷ روز پس از تولد كودك، مجلسی برپا میكنند و در آن با مراسم خاصی نام نوزاد انتخاب میشود و پدر نام عزیزترین و دوستداشتنیترین فرد در فامیل را برای كودك انتخاب میكند. البته روش دیگر نامگذاری بر اساس روزهای هفته است تا شما همیشه بدانید در چه روزی متولد شدهاید و اگر «Kojo» شدید، بدانید كه در دوشنبه بهدنیا آمدهاید. او را زشت بنامید مردم چین هم رسوم جالبی در ارتباط با نامگذاری كودكان خود دارند و مهمترین نكته اینكه تمام اسامی از كلمات و واژههای زبان خودشان گرفته میشود و همگی معنای روان، راحت و مشخصی دارند و از آنجایی كه معتقدند نام كودك بر شخصیت او تاثیر میگذارد، در مورد این كار احتیاط لازم را بهخرج میدهند. برای دختران نامهایی كه «زیبایی» را در ذهن تداعی كند، انتخاب میكنند مانند «ستاره صبح» و برای پسران نامی كه نشان از قدرت و توانمندی داشته باشد، انتخاب میشود. چینیها نامهای كودكان را اغلب دوسیلابی انتخاب میكنند و از آنجایی كه حروف الفبای آنها زیاد است، بهندرت اسامی تكراری میشود.
در قدیم رسمی در میان چینیها وجود داشت و پدر و مادر نامهای ساده و بیمعنا روی پسران خود میگذاشتند تا ارواح شیطانی را فریب دهند و به سراغ كودك نیایند. آنها معتقد بودند اگر بر كودكان خود نامهای حیوانات را بگذارند و یا حتی او را زشت بنامند، ارواح پلید با شنیدن نام كودك خواهند گفت: «او ارزشی ندارد، به سراغش نرویم!» امروزه در چین با ازدواج یا ورود به دانشگاه، برخی جوانان نام خود را عوض میكنند و نامهای غربی را انتخاب میكنند. كمكم در نسلهای جدید دیده میشود كلمات یك سیلابی جایگزین اسامی دو سیلابی میشوند. برای مثال از «مئی» كه نامی برای دختران است، زیاد استفاده میشود و معنای آن زیباست. كار جالب دیگری كه اخیرا كمتر به آن توجه میشود، تكرار یك سیلاب از دو سیلاب نام كودك در مورد سایر كودكان متولد شده پس از او خواهد بود. برای مثال اگر پدر و مادری در زمان تولد كودكش بخواهد از خوشامدگویی به بهار و گرامیداشت آن استفاده كند، كودك خود را گیچان مینامد و میتواند بچههای بعدی را مثلا «یینگ چان» و یا «یوآن چان» بنامد. فرمانبردار و مطیع در بین ژاپنیها رسم است كه به دختران نامهایی بدهند كه نشانگر عفت و پاكدامنی است، مثل «كییكو» و یا سعی میكنند از همان اول تبلیغ كنند كه دخترشان مطیع و فرمانبردار است و او را «نایاكو» مینامند و یا اینكه اصولا او را خوب میدانند و به وی «یوشیكو» میگویند.
«كسو» اغلب در پایان اسامی دخترانه دیده میشود و بهمعنی «كودك» است اما در مورد اسامی پسرانه بیشتر سعی میكنند دست به ابداع و نوآوری بزنند و كار جالب دیگری كه انجام میدهند، بر اساس جایگاه این پسر در میان سایر پسران خانواده است: «اییچیرو» یعنی پسر اول، «جیرو» پسر دوم، «سابورو» پسر سوم. ژاپنیها نیز مانند چینیها و كرهایها، اول نام فامیل فرد را میگویند، بعد نام كوچك را ذكر میكنند. روزی شاد برای نامگذاری كودك یونانیها روز هفتم یا دهم تولد كودك را جشن میگیرند و معمولاً برای نخستین پسر نام پدربزرگ و برای نخستین دختر، نام مادربزرگ را در نظر میگیرند. سایر بچههای خانواده و نفرات بعدی نیز كه از نام پدربزرگ و مادربزرگ سهمی نمیبرند، به نام سایر اقوام و خویشان نزدیك نامــــگذاری میشوند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست