چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
چطور منزل را سمپاشی کنیم ؟
یکی از مباحثی که با گرم شدن هوا مطرح میشود، لزوم سمپاشی در برخی اماکن و منازل است که با برخورد با جانوران موذی نظیر سوسک و موش و امثالهم ضرورت پیدا میکند.
نکته مهم در این مساله این است که افراد ناآشنا با استفاده از سموم نباتی، سلامت افرادخانواده بخصوص کودکان، میانسالان، خانمهای باردار و بیماران قلبی، کلیوی، ریوی و ... را به خطر میاندازند. استفاده از سموم نباتی غیراستاندارد و تایید نشده خطر سقط جنین، مشکلات پوستی، عصبی و تنفسی را افزایش میدهد.
در حال حاضر یکی از اصلیترین اقدامات در مبارزه با حشرات و جانوران موذی، استفاده از سموم شیمیایی است. ضمن اینکه افرادی هم هستند که خودشان از عطاریها اقدام به خرید سم میکنند و بدون در نظر گرفتن دوز مصرفی و یا پیروی از دستورالعملهای اشتباه، از آن استفاده میکنند و با این کار علاوه بر آسیب رساندن به سلامت افراد خانه، حشرات هدف را نسبت به این گونه سموم مقاوم میکنند.
گاهی ریختن این سمها در چاههای فاضلاب موجب بیماری و نابودی میکروارگانیسمهای موجود در چاه میشود و به محیطزیست آسیب میرساند. بسیاری از سمهای موجود در عطاریها و سمفروشیهای غیرمعتبر، سموم گیاهی درجه پایین و محتوی مواد دکلره است که میتواند تا ۴۰ سال در محل باقی بماند و از خانواده د.د.ت محسوب میشود که بسیار خطرناک است.
تا چند سال پیش، صدور مجوز فعالیت شرکتهای سمپاشی بر عهده وزارت کشاورزی بود، اما این وظیفه بر عهده وزارت بهداشت گذاشته شد و در حال حاضر، این مجوز توسط معاونت بهداشتی دانشگاههای علوم پزشکی صادر میشود. این مجوز توسط وزارت بهداشت فقط به ۴ رشته حشره شناسی و مبارزه با حشرات ناقل، بهداشت محیط، بهداشت حرفهای و گیاهشناسی داده میشود که شرکت سمپاشی تأسیس کنند و بازرسان بهداشت بعد از برگزاری یک آزمون، بازدید از وسایل و محل و تایید سم مورد استفاده، برای مسئول فنی شرکت مجوز فعالیت ۲ ساله صادر میکنند که پس از ۲ سال دوباره باید تمدید شود.
باید به خاطر سپرد که حتماً از شرکتهای سمپاشی دارای مجوز از وزارت بهداشت برای این کار کمک گرفته شود و تا چند ساعت پس از سمپاشی، خانه خالی از سکنه باشد تا بخار و ذرات معلق سم از بین برود.
سم تا زمانی که مرطوب است میتواند مسمومیت ایجاد کند. به همین دلیل توصیه میشود هنگام سمپاشی و تا ۴۸ ساعت بعد، کودکان زیر ۶ سال، خانمهای باردار، افرادی که دچار بیماریهای ریوی، قلبی، کلیوی، حساسیت و بیماریهای پوستی هستند، در خانه حضور نداشته باشند.
ضمنا نیازی به جمع کردن وسایل خانه نیست. رختخوابها را در معرض نور خورشید و هوای آزاد قراردهید. پس از سمپاشی و بازگشت به منزل در و پنجرهها باید باز باشند تا احتمال مشکلات تنفسی از بین برود.
forum.sorayya.net
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست