جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

انتظارات از "مهندس موسوی"


انتظارات از "مهندس موسوی"

از آنجا که در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم ، بر آن شدم تا مطلبی پیرامون این مهم و نیز کاندیدای اصلاح طلبان بنویسم .
با توجه به موج دموکراسی خواهی جهانی ، تحولات …

از آنجا که در آستانه دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هستیم ، بر آن شدم تا مطلبی پیرامون این مهم و نیز کاندیدای اصلاح طلبان بنویسم .

با توجه به موج دموکراسی خواهی جهانی ، تحولات بین المللی و مطالبات افکار عمومی در داخل ؛ کشور عزیزمان ( ایران )، اکنون در یک برهه حساس تاریخی قرار گرفته است . دوازده سال از شروع جنبش اصلاح طلبی می گذرد . جنبشی که در هشت سال تجربه ها و فراز و نشیب های فراوانی همراه داشت و نیز چهار سال به صورت راکد و در حالتی برزخی به سر برد . گر چه گام هایی در جهت اصلاح طلبی و آرمان گرایی برداشته شد ، اما در این بین موانع و مشکلات کم نیستند . ناکامی ها و هزینه های این سالیان سبب شده که بسیاری امید خود را از اصلاحات و دموکراسی درون زا از دست بدهند و به انتظار دموکراسی وارداتی بنشینند ، غافل از اینکه دموکراسی را با زور ، اسلحه و تحریم نمیتوان به هیچ جا صادر کرد و صادر کنندگان تا کنون موفق نشده اند که با قوه قهریه ، دموکراسی را به کشوری صادر کنند . چرا که دموکراسی فرآیندی اجتماعی است و به تحولات اجتماعی ، فرهنگی هر جامعه ای ارتباط دارد و برای دمکراتیک کردن ، باید بستر های اجتماعی و بنیان های فرهنگی جامعه از درون متحول شوند و با دستور فرمایشی دموکراسی ایجاد نخواهد شد .

اصلاح طلبی ایرانیان حوادث و تجربه های گوناگونی را پشت سر گذاشته و بدون توجه به آنها امکان نیل به ساختاری دموکراتیک وجود ندارد . اگر قرار باشد که در ایران اصلاحات نهادینه شود باید به تحولاتی چون مشروطه ، ملی شدن صنعت نفت ، انقلاب ۵۷ ، و مهمتر از آنها دوم خرداد ۷۶ توجه کافی شود و با تکیه بر این پشتوانه حرکت اصلاح طلبی ادامه یابد . در شرایط کنونی برای پیشبرد دموکراسی و خیزش دوباره اصلاحات ، به رییس جمهور و دولتی نیاز است که :

۱) به آزادی ، دموکراسی و حقوق بشر اعتقادی راسخ داشته باشد .

۲) واقعیات جامعه ایران را به خوبی درک کند و با روند وسیر تحولات اجتماعی ، فرهنگی وسیاسی کشور به خوبی آشنا باشد و بر اساس تجربه های اصلاح طلبانه تاریخی این دیار، برنامه ای فراخور شرایط فعلی برای حرکت دوباره اصلاحات داشته باشد .

۳) به تکثر فرهنگی و سیاسی اعتقاد داشته باشد و فضا را برای ایجاد و تقویت احزاب گوناگون و جامعه مدنی قدرتمند آماده کند .

۴) اعتقادی راسخ به آزادی بیان داشته باشد و بستر مناسب برای فعالیت آزادانه مطبوعات ، حوزه نشر کتاب و فرهنگ ، سینما ، تئاتر و موسیقی فراهم آورد .

۵) به نسل سوم و جوانان توجه ویژه ای داشته باشد و با در نظر گرفتن نیاز های این قشر زمینه را برای حضور فعال آنان در کلیه عرصه های فرهنگی ، فکری ، اجتماعی و سیاسی آماده کند .

۶) در عرصه جهانی و مناسبات بین المللی منادی روابط مسالمت آمیز و صلح جویانه باشد و به منافع ملی توجهی ویژه داشته باشد .

۷) در حوزه اقتصادی به اقتصاد رقابتی و آزاد اعتقاد داشته باشد و با تقویت بخش خصوصی زمینه های لازم برای حضور در عرصه اقتصاد جهانی را فراهم آورد و همچنین سیاست های مناسبی برای نجات کشور از تک محصولی بودن و اتکا بیش از حد به اقتصاد نفتی داشته باشد .

۸) شایسته سالاری را مد نظر قرار داده و با اجرای صحیح قانون ، حقوق همه اقشار جامعه را تامین کند.

۹) از حضور زنان در عرصه های مختلف استقبال کرده و به مشارکت سیاسی و اجتماعی زنان، در پست های کلیدی اعتقاد داشته باشد.

با توجه به انتظارات و نیاز های فوق ، در شرایط فعلی" مهندس میر حسین موسوی "،مناسب ترین و در عین حال اصلح ترین فرد برای پیشبرد دموکراسی و حرکت دوباره اصلاحات (دنباله روی راه سید محمد خاتمی) است.

این را هم باید بدانیم که در دوره های قبل ، اصلاح طلبان همیشه در تلاش بوده اند ، مهندس موسوی وارد انتخابات شود و حال که ایشان گام در این راه گذاشته اند ، وظیفه تمامی ما این است که از او حمایت کنیم.

به امید شرکت پرشور مردم در پای صندوق های رای و نیز پیروزی کاندیدای اصلح اصلاح طلبان.

پی نوشت :

۱. در انتخابات ریاست جمهوری سال ۷۶ ، شعار و عکسی از مهندس موسوی در کنار سید محمد خاتمی با عنوان " دو یاور ، دو همسنگر ، دو پیروی رهبر "تاثیر به سزایی در انتخاب شدن خاتمی به ریاست جمهوری داشت و در حال حاضر قرار گرفتن این دو در کنار هم ، دوباره خاطرات خوب خرداد ۷۶ را تجلی می کند.

رضا پیکرنگار