سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

کیک برتر


کیک برتر

عصرانه ای ایده آل برای بچه های لاغر

برای داشتن تغذیه مناسب به‌خصوص در کودکان، میان‌وعده‌ها همان اندازه اهمیت دارند که وعده‌های غذایی اصلی. البته کیفیت و ارزش غذایی خوراکی‌هایی که بین وعده‌های اصلی میل می‌شوند، نیز مهم است به این ترتیب که بهتر است خانگی باشند و از میوه‌های تازه و مغزهای خام تشکیل شوند...

ما نیز در این شماره یک کیک ساده که البته با سیب و مربای زردآلو تهیه می‌شود را پیشنهاد کرده‌ایم تا برای میان‌وعده فرزندتان آن را سرو کنید.

● مقدار کالری

مواد غذایی یاد شده در مجموع دارای ۲۱۵۰ کیلوکالری انرژی است که در صورت تقسیم آن به ۱۰ تکه هر قطعه ۲۱۵ کیلوکالری انرژی خواهد داشت. البته افزودن خامه به ازای هر قاشق مرباخوری، میزان کالری حاصل از خوردن یک تکه کیک را به میزان ۴۵ کیلوکالری دیگر افزایش خواهد داد.

● همراه این کیک

در صورت تمایل می‌توانید مایه کیک را با مغزهایی مانند گردو، پسته و بادام خام اما پودر شده مخلوط کنید به این ترتیب ارزش غذایی کیک هم از نظر میزان مواد معدنی و هم از نظر مقدار کالری افزایش خواهد یافت بنابراین می‌توان تکه‌ای از این کیک را در میان‌وعده ۱۰ صبح همراه یک لیوان شیر به کودکتان بدهید تا در صورت عدم مصرف صبحانه مقدار قابل‌ملاحظه‌ای از نیازهای روزانه فرزندتان به انرژی، پروتئین، روی و سلنیوم تامین شود. البته در صورتی که کودک شما طعم شیر را نمی‌پسندد یا با خوردن آن دچار مشکلات گوارشی می‌شود، بهتر است به جای شیر معمولی یک لیوان شیرکاکائو یا شیر بدون لاکتوز همراه با کیک سرو کنید.

● مـواد لازم (برای۴ کودک)

کره/۱۲۵گرم/۹۰۰کیلوکالری

شکر/۵/۰لیوان/۴۰۰کیلوکالری

تخم‌مرغ/۲عدد/۲۰۰کیلوکالری

آرد سفید گندم/۵/۱لیوان/۲۴۰کیلوکالری

شیر/۴/۳لیوان/۵۰کیلوکالری

سیب ورقه شده/۲لیوان/۱۲۰کیلوکالری

مربای زردآلو/۴/۱لیوان/۲۴۰کیلوکالری

وانیل/۱قاشق چایخوری/۰کیلوکالری

● طـرز تـهـیـه

قبل از هر اقدامی، فر را در دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد بگذارید و اجازه دهید تا خوب گرم شود. در کاسه‌ای کره، وانیل و شکر را با هم مخلوط کنید و به مدت ۵ تا ۶ دقیقه هم بزنید تا به صورت کرمی یکنواخت درآید. در مرحله بعدی، تخم‌مرغ‌ها را بیفزایید و با همزن این مخلوط را هم بزنید. سپس آرد و بعد از آن شیر را نیز اضافه کنید. به این ترتیب مایه کیک آماده خواهد بود. ته قالبی را که می‌خواهید کیک را در آن بپزید با کاغذ مخصوص کیک بپوشانید و سه چهارم از مایه را در آن بریزید، سپس ورقه‌های سیب را به صورت دایره‌ای بچینید و با باقیمانده مایه کیک، روی آنها را بپوشانید. سپس کیک را به مدت ۳۵ تا ۴۰ دقیقه در فر قرار دهید تا خوب پخته شود. در مرحله پایانی مربای زردآلو را که در مایکروفر گرم کرده‌اید روی کیک بریزید و با خامه آن را سرو کنید.

● پیشنهاد سرآشپز

سامان گلریز

مدرس آشپزی

۱۲ نکته درباره یک کیک

قبل از هر چیز باید گفت که پخت کیک نیازمند داشتن حوصله است. در ضمن باید تمامی مراحل پخت طبق سلسله مراتب دستورالعمل با دقت اجرا شود در غیر این صورت کوچک‌ترین تغییری می‌تواند بر کیفیت کیک تاثیر منفی بگذارد. در این میان رعایت نکات

زیر اهمیت دارد:

۱ آردی که برای تهیه کیک استفاده می‌شود باید بسیار سفید باشد در ضمن وقتی به آن دست زده می‌شود، نرمی آن محسوس باشد در این صورت کیک تهیه‌شده از این آرد پوک‌تر خواهد بود و به راحتی پف خواهد کرد. با این حال توصیه می‌شود آرد را هنگام استفاده الک کنید.

۲ هرگز آرد فله‌ای را برای پخت کیک استفاده نکنید، بلکه آردهای بسته‌بندی شده و با نام و نشان معتبر را برای تهیه خمیر کیکتان به کار ببرید.

۳ استفاده از آرد کهنه نیز روی کیفیت کیک تاثیر منفی می‌گذارد. این آرد قهوه‌ای رنگ است و بوی کهنگی و «نا» می‌دهد و استفاده از آن باعث پوک‌نشدن و پف نکردن کیک می‌شود.

۴ وانیل، یکی از طعم‌دهنده‌های کیک است که توصیه می‌شود تازه آن را خریداری کنید و مورد استفاده قرار دهید. در ضمن هرگز وانیل اضافی را در کنار سایر ادویه‌ها قرار ندهید زیرا عطر و اثر آن را خواهد گرفت.

۵ هرگز در مایه کیکتان از جوش شیرین استفاده نکنید. یادتان باشد برای ایجاد پف مناسب در کیک یا باید شکر را با تخم‌مرغ بزنید یا کره را با شکر که هر دوی این مخلوط کردن‌ها در مرحله اول انجام خواهد شد.

۶ وقتی مایه کیک را در فر قرار می‌دهید، هرگز در فر را باز نکنید. می‌توانید از چراغ فر برای اینکه ببینید کیکتان در چه وضعیتی قرار دارد، استفاده کنید.

۷ برای هم‌زدن مایه کیک از همزن برقی و در یک جهت استفاده کنید. این کار باعث می‌شود تا کیکتان بیشتر پف کند.

۸ از قالب‌های کمربنددار برای تهیه کیکتان استفاده کنید. این قالب‌ها فلزی هستند و روکش تفلون دارند و بعد از پخت کیک، می‌توانید کمربندشان را باز کنید و بدون هیچ تلاشی با باز شدن قالب، کیک برای سرو در دسترس خواهد بود.

۹ حتما صبر کنید تا قالب و کیک کاملا خنک شوند آنگاه کیک را از قالب خارج کنید به‌خصوص اگر قالبتان کمربنددار هم نیست زیرا در غیر این صورت کیکتان خرد می‌شود یا ترک برمی‌دارد.

۱۰ ته قالب را حتما چرب کنید، برای این کار نیز توصیه می‌شود از کره استفاده کنید. البته از هر روغن خوراکی‌ای هم می‌توان استفاده کرد اما تجربه نشان داده چرب کردن قالب با کره در کیفیت کیک نیز تاثیر مثبت خواهد داشت.

۱۱ هرگز مواد اولیه را جایگزین یکدیگر نکنید به طور مثال اگر در یک دستور تهیه پودر قند توصیه شده است به جای آن از شکر استفاده نکنید زیرا این دو ماده غذایی در کیک‌پزی، دو شیرین‌کننده متفاوت هستند که خواص مختلفی دارند.

۱۲ توجه به زمان پخت کیک و دمایی که فر داغ شده و مایه کیک در آن گذاشته شده است در تهیه یک کیک پوک و با پف مناسب تاثیر بسزایی خواهد داشت. پس به این دو عامل دقت کنید.

● اگر کودکتان چاق است

بهتر است شیر مصرفی‌تان از نوع کم چرب باشد. حداقل شکر را در تهیه این کیک استفاده کنید و آن را با سیب و زردآلوی تازه بپزید و از ریختن مربای زردآلو و خامه خودداری کنید به این ترتیب مقدار کالری دریافتی به میزان قابل‌ملاحظه‌ای کاهش خواهد یافت. کنار این کیک نیز نوشیدنی‌ای مانند یک لیوان آب سیب یا آب پرتقال بگذارید به این ترتیب میزان انرژی دریافتی کمتر خواهد شد. فراموش نکنید مصرف انواع میوه‌ها که منبع فیبر غذایی هستند از میزان کالری دریافتی‌‌تان کم خواهد کرد.

● اگر کودکتان سلیاک دارد

(سلیاک بیماری‌ای است که افراد مبتلا به آن نباید آرد گندم بخورند زیرا پروتئین گندم که گلوتن نام دارد مشکلاتی را برایشان به وجود خواهد آورد)، بهتر است به جای آرد گندم از آرد برنج که فاقد گلوتن است، استفاده کنید.

● اگر کودکتان کم‌خون است

می‌توانید از مغزهایی که دارای آهن هستند استفاده کنید؛ مغزهایی مانند فندق، کنجد و پسته. البته از آنجایی که مواد غذایی با منشاء گیاهی قابلیت جذب آهن پایینی دارند، بهتر است یک تکه کیک با یک لیوان آب پرتقال تازه میل شود تا همراه ویتامین C میزان جذب آهن موجود افزایش یابد. البته به جای مربای زردآلو نیز می‌توانید از میوه‌های خشکی مانند انجیر و برگه زردآلوی نرم شده که از منابع آهن هستند، استفاده کنید.

ساقی اخوان



همچنین مشاهده کنید