سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
۱۰ نشانه سرطان که جدی نمی گیرید
سرفههایتان تمامی ندارد
درست است که با وجود این همه آلودگی، قرار داشتن در معرض مواد آلرژیزا و البته آمدن زمستان دلایل زیادی را میتوان برای سرفههای مداوم معرفی کرد، اما ابتلا به سرفههای طولانی و همراه شدن آنها با خونریزی را باید حتما جدی گرفت. اما گذشته از سرفههای همراه با خون که هر کسی را نگران میکند، طولانی شدن سرفههای به ظاهر عادی را هم باید جدی گرفت.
مدفوعتان تغییر شکل داده
ظاهر آنچه هر روز دفع میکنید، میتواند پیامهای زیادی را برایتان به همراه بیاورد. اگر مدفوع شما بزرگتر از همیشه باشد یااینکه تغییر شکل واضح و عجیبی در آن مشاهده شود، باید حتما به متخصص گوارش مراجعه کنید. شاید تودهای برسر راه دفع شما قرار گرفته باشد که میتواند باعث دفورمه شدن مدفوع شود. در چنین شرایطی حتما نباید منتظر خارج شدن خون از مقعد برای شک کردن به سلامتیتان بمانید، همین ظاهر عجیب هم برای مراجعه به متخصص و انجام کلونوسکوپی میتواند کافی باشد.
در ادرارتان خون دیدهاید
وجود خون در ادرار میتواند یکی از نشانههای ابتلا به سرطان کلیه یا مثانه باشد اما همیشه سرطان دلیل مشاهده خون در ادرار نیست. گاهی یک عفونت ادراری ساده هم میتواند به بروز چنین واکنشی منجر شود، پس در صورت مشاهده چنین نشانهای اول از نبود عفونت مطمئن شوید سپس سراغ بررسیهای پیچیدهتر بروید.
بیجهت درد میکشید
اغلب دردها به سرطان ربطی ندارند اما درد مداوم حتما باید با کمک متخصصان بررسی شود. همه کسانی که سردرد مداوم دارند، به سرطان مغز دچار نیستند اما چنین درد طولانی مدتی حتما باید با دقت بررسی شود. درد مداوم در سینه هم میتواند از نشانههای ابتلا به سرطان ریه باشد یا درد طولانیمدت در شکم ممکن است با سرطان تخمدان در ارتباط باشد.
خالتان تغییر شکل داده
همه خالها نشانه ابتلا به سرطان پوست نیستند اما شما هر تغییر شکل ظاهری در خالهایتان را باید جدی بگیرید. خالی که خونریزی میکند، برجستگی بیرنگی که به خال تبدیل میشود یا برجستگی شبه خالی که نبوده اما ایجاد شده، همه باید با دقت توسط متخصص پوست بررسی شوند یا حتی با نمونهبرداری از سرطانی نبودنشان اطمینان حاصل شود.
زخمـی که خــوب نمیشود
زخمی که سه هفته از ایجاد شدنش گذشته اما خوب نشده، یک زنگ خطر است. بدن شما به خودی خود باید توان ترمیم بافتهایش را داشته باشد اما اگر چنین اتفاقی بعد از گذشت سه هفته نیفتد، باید حتما احتمال ابتلا به سرطان را بررسی کنید.
خونریزی بیدلیل
خونریزی واژینالی که خارج از چرخه ماهانه شما اتفاق بیفتد، میتواند از ابتلا به سرطان دهانه رحم خبر دهد، درحالیکه خونریزی از مقعد میتواند حاکی از سرطان روده باشد. ممکن است خونریزی شما به هیچ یک از این دلایل ایجاد نشده باشد، اما در هر حال باید با کمک متخصصان از این موضوع مطمئن شوید.
وزن کم کـــردن غیرمنتظره
اگر نه رژیم گرفتهاید و نه فعالیت بدنیتان بیشتر شده اما وزنتان به شکل قابل توجه و ناگهانی پایین آمده، باید نگران سلامتتان باشید. کاهش ناگهانی وزن که بدون تلاشهای شما اتفاق افتاده باشد، نشانه خوبی نیست و ممکن است بهخاطر وجود تومورهای سرطانی در بدنتان ایجاد شده باشد.
برجستگی تازهوارد روی بدن
اگر روی سینه، گردن یا هر جای دیگر بدنتان برجستگیای ایجاد شده که قبلا از آن خبری نبوده، حتما باید به متخصص مراجعه کنید. شاید تودهای که شما آن را غده چربی یا هر چیز دیگری تصور میکنید، یک غده سرطانی باشد که در حال پیشروی در بدنتان است. پس نه آن را فشار دهید و نه با آن بازی کنید، بلکه در اولین فرصت با کمک یک متخصص وضعیتش را بررسی کنید.
دشواری در بلع
دو نوع سرطان ممکن است دلیل سخت شدن بلع برای شما باشند؛ یکی سرطان گلو و دیگر سرطان مری. اغلب افرادی که با این نشانه روبهرو میشوند، سعی میکنند با خوردن غذاهای نرمتر کار خود را آسان کنند، اما واقعیت این است که مشکل آنها جدیتر از آن است که با تغییر دادن رژیم غذایی حل شود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست