پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
پنج مهارت کلیدی برای موفقیت تحصیلی
هیچوقت برای کمک کردن به فرزندتان جهت کسب مهارتهایی برای موفقیت تحصیلی، خیلی زود یا خیلی دیر نیست. یاد بگیرید که چگونه این مهارتها را ایجاد کنید و در تمام سال مسیر درست را دنبال کنید.
رسیدن به موفقیت تحصیلی به ترکیبی از مهارتها نظم، مدیریت زمان، اولویتبندی، تمرکز، و انگیزه نیاز دارد. در اینجا توصیههایی ارائه شده است که با کمک آنها میتوانید فرزندتان را در مسیر درست قرار دهید:
با فرزندتان صحبت کنید
برای اینکه بفهمید فرزندتان کدام یک از این مهارتها را دارد و کدام را میتواند بیشتر پرورش دهد، گفتگوی سادهای را با او شروع کنید که بر اهداف او تمرکز داشته باشد. از او در مورد درسهای مورد علاقهاش، کلاسهایی که از آنها میترسد و اینکه آیا از آخرین گزارش پیشرفتش راضی است یا خیر سؤال کنید.
حواستان به نشانهها باشد.
مشاهدات خود را با ارزیابی فرزندتان از خودش ترکیب کنید. آیا فرزندتان از تکالیف آشفته میشود؟ ممکن است در مدیریت زمان مشکل داشته باشد. آیا فرزندتان در کامل کردن تکلیفش مشکل دارد؟ شاید بسیار راحت حواسش پرت میشود. آیا فرزندتان اصلاً به مدرسه علاقه ندارد؟ شاید برای به دست آوردن انگیزه به کمک احتیاج داشته باشد.
شناختن نقاط ضعف
کار خود را از اینجا شروع کنید تا به فرزندتان کمک کنید که تشخیص بدهد کدام یک از این پنج حوزهی مهارت، نقاط ضعف او هستند.
۱- نظم
چه مسئله پیگیری مطالب پژوهشی و یا فراموش نکردن آوردن ظرف غذا به خانه باشد، لازم است که بچهها برای موفق بودن در مدرسه، منظم باشند. برای بسیاری از دانشآموزان، چالشهای تحصیلی بیشتر با نداشتن نظم در ارتباط است تا با نداشتن توانایی ذهنی.
توصیههایی برای اینکه کمک کنید فرزندتان منظم شود:
یک فهرست از چیزهایی که لازم است فرزندتان هر روز به مدرسه ببرد و برگرداند تهیه کنید. یک کپی از آن را نزدیک در خانه و یکی را در کولهی او بگذارید. سعی کنید هر روز با او بررسی کنید تا ببینید که آیا موارد لیست را به خاطر میآورد یا خیر.
از روش پیگیری تکالیف فرزندتان اطلاع پیدا کنید و ببینید که چگونه دفترهای مشق خود را مدیریت میکند. سپس با کمک یکدیگر تلاش کنید تا روشی که دوست دارد انجام دهد را به وجود آورید.
با فرزندتان برای خرید ابزاری که به منظم بودن او کمک میکند بروید، مانند کلاسور، پوشه یا دفتر برنامهریزی تکالیف.
۲- مدیریت زمان
ممکن است برای دانشآموزان شما مشکل باشد که بخواهند زمان کافی برای به پایان رساندن یک تکلیف را برنامهریزی کنند. حتی هنگامی که دانشآموزان یک هفته برای انجام یک پروژه زمان دارند، بسیاری از آنها تا شب پیش از زمان تعیینشده، آنها را شروع نمیکنند. یادگیری سازماندهی زمان به بخشهای مفید، نیازمند تمرین و تجربه است.
توصیههایی برای اینکه به فرزندتان کمک کنید زمان را مدیریت کند:
تکالیف را روی یک تقویم ماهانه پیگیری کنید. کار خود را از تاریخ تحویل تکالیف بزرگتر به سمت عقب شروع کرده و آنها را به وظایف شبانه تقسیم کنید.
به فرزندتان کمک کنید مقدار زمانی را که هر هفته صرف انجام تکلیف درسی میکند ثبت کند تا بتواند حساب کند چگونه این زمان را به بخشهای قابلکنترل تقسیم کند.
با یکدیگر زمانی را برای تکالیف شب در نظر بگیرید و کمک کنید فرزندتان این برنامه را پیگیری کند.
اگر غروبها برای انجام تکالیف کافی نیست به فرزندتان کمک کنید زمانهای دیگری برای انجام تکالیف درسی پیدا کند، مانند صبح زود، یا آخر هفته.
۳- اولویتبندی:
گاهی اوقات بچهها در مدرسه عقب میافتند و نمیتوانند تکالیف را تحویل دهند، زیرا اصلاً نمیدانند که از کجا شروع کنند. اولویتبندی وظایف مهارتی است که فرزندتان در طول زندگی به آن نیاز دارد، بنابراین هرچه آن را زودتر یاد بدهید بهتر است.
توصیههایی برای اینکه به فرزندتان کمک کنید اولویتبندی کند
از فرزندتان بخواهید تمام کارهایی را که باید انجام دهد یادداشت کند، از جمله فعالیتهایی که به مدرسه مربوط نیست.
از او بخواهید که هر وظیفه را از شمارهی یک تا سه ردهبندی کند که شمارهی یک مهمترین آنها باشد.
در مورد هر کدام از وظایف سؤال کنید تا اولویتهای فرزندتان را متوجه شوید. اگر تمام فعالیتهای اجتماعی خود را با شمارهی یک ردهبندی کرده، آنگاه میدانید که توجهش کجا متمرکز شده است.
به فرزندتان کمک کنید که برخی از آنها را تغییر دهد تا برای موفقیت تحصیلی، بهتر اولویتبندی کند. سپس پیشنهاد دهید که فهرست را بازنویسی کند تا تمام فعالیتهایی که شمارهی یک دارند در ابتدا قرار بگیرند.
مرتباً بررسی کنید تا ببینید که فهرست چگونه تکمیل میشود و فرزندتان چگونه وظایف جدید را اولویتبندی میکند.
۴- تمرکز
چه فرزندتان هجی کلمات کلاس دوم را تمرین میکند یا برای امتحان مثلثات مطالعه میکند، مهم است که تکلیف درسی خود را در محیطی انجام دهد که عوامل حواسپرت کن و بازدارنده کمی داشته باشد.
توصیههایی برای اینکه به فرزندتان کمک کنید تمرکز داشته باشد:
هنگامی که فرزندتان برای انجام تکالیف با رایانه کار میکند، دسترسی به ایمیل یا بازیها را غیرفعال کنید.
ممنوعیت استفاده از تلفن و تلویزیون را در زمان انجام تکالیف اعلام کنید.
فضایی را که متناسب تکالیف است پیدا کنید. اگر فرزندتان در حال انجام یک پروژهی علمی است شاید به فضای زیادی نیاز داشته باشد. اگر در حال مطالعه برای امتحان زبان اسپانیایی است به یک میز تحریر که پر نور باشد نیاز دارد.
با جدا کردن فرزندتان از خواهر و برادرش به او کمک کنید تا در زمان انجام تکالیف تمرکز داشته باشد.
۵- انگیزه
بیشتر بچهها میگویند که میخواهند عملکرد خوبی در مدرسه داشته باشند، با این حال بسیاری از آنها باز هم نمیتوانند میزان کاری که برای موفقیت تحصیلی نیاز است را انجام دهند. دلیل آن اغلب انگیزه است. بهره بردن از علایق فرزندتان، روشی عالی برای آماده کردن او برای داشتن عملکردی خوب در مدرسه است.
توصیههایی برای کمک به ایجاد انگیزه در فرزندتان:
بین درسهای مدرسه و زندگی کودکتان ارتباطی برقرار کنید. اگر در حال یادگیری درصدها است، از او بخواهید دفعه بعد که خرید میکنید قیمت یک جنس تخفیف خورده را حساب کند.
بین علایق فرزند خود و فعالیتهای درسی او پیوند برقرار کنید. اگر او عاشق موسیقی است کتابهایی در مورد موسیقیدانها به او بدهید و نشان دهید که چگونه موسیقی و زبانهای خارجه مرتبط هستند.
به فرزندتان اجازهی کنترل و انتخاب دهید: با راهنمایی فرزندتان، اجازه دهید ساعات مطالعهای خود، روش مدیریت کارها، یا موضوع پروژههای مدرسه را تعیین کند.
فرزندتان را تشویق کنید که معلومات خود را با شما در میان بگذارد. مرتباً از او بپرسید که چه چیزی را در مدرسه یاد میگیرد.
به فرزندتان تبریک بگویید، او را تشویق کنید و تمام موفقیتهای او را جشن بگیرید. اغلب، آنچه کودکان را از تلاش کردن بازمیدارد، ترس از شکست، یا خاطرهی زمانی است که عملکرد خوبی نداشتند. با جشن گرفتن موفقیتهای فرزندتان، هر چه قدر هم که موفقیت کوچکی باشد، و با دادن فرصتهایی به او برای به دست آوردن موفقیت تحصیلی، میتوانید کمک کنید این چرخه پایان یابد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست