شنبه, ۱۵ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 4 May, 2024
مجله ویستا

هیچ و پوچ


هیچ و پوچ

هیتلر به ناپلئون می گوید ما برای شرف می جنگیم ولی شما برای پول می جنگید ناپلون می گوید هر کی برای آنچه که ندارد می جنگد

ایلات متحده آمریکا در نیمکره زمین و در شمال قاره آمریکا واقع می شود. از نظر وسعت و پهناوری آمریکا بعد از روسیه ، کانادا و چین چهارمین کشور بزرگ جهان است. پایتخت آمریکا شهر واشنگتن دی سی است. این شهر جزو هیچ یک از ایالات آمریکا نیست و در منطقه خود مختار کلمبیا واقع شده است.

این شهر را مردم ایالت مریلند به ملت آمریکا هدیه داده اند.

بر اساس برآورد سال ۲۰۰۷ جمعیت آمریکا ۳۰۱۱۳۹۹۴۷ نفر است ، که از این آمار ۸۱ درصد نژاد سفید ، ۹/۱۲ درصد نژاد سیاه ، ۲/۴ درصد نژاد آسیایی و ۱ درصد سرخپوست و بقیه هم از جزایر پاسفیک و بومی هاوایی هستند.

نخستین انسانها حدود ۱۲۰۰۰ سال پیش ویا بیشتر از آسیا به آمریکا آمدند و بعدها با سفر کریستف کلمب ، مهاجرت اروپایی ها به این سرزمین شروع گردید.

استقلال ایالات متحده با صدور اعلامیه استقلال متحده آمریکا در ۴ ژوئیه ۱۷۷۶ رسمیت یافت.

برده داری در ایالات متحده باعث شد که یکی از خونین ترین جنگ های جهان در سال ۱۸۶۱ رخ دهد و این جنگ ۴ سال به طول بکشد و نهایتاً شمالی ها به رهبری لینکلن به پیروزی برسند.

حرکت و سطح نگرش بالای آمریکا در جنگ جهانی دوم و کناره گیری از جنگیدن و بی طرف ماندن باعث این شد که آمریکا به عنوان اولین ابرقدرت جهان معرفی شود ؛ با اینکه ژاپن در ۷ دسامبر ۱۹۴۱ به صورت ناگهانی و به طور هوایی به آمریکا « هاوایی » حمله کرد ؛ البته آمریکا این حمله را بی جواب نگذاشت و به هیروشیما و ناکازاکی بمب اتمی هدیه داد!

در یکی از مقالات اشاره به این موضوع داشتم که زمانی می توان کشوری توسعه یافته و در حال توسعه دانست که مردم آنها در حال توسعه یا توسعه یافته باشند و باید به مردم آن کشور توجه نمود وگرنه ابرقدرت بودن یا دستیابی به مناطق نفت خیز و انرژی هسته ای و ... نشانه ی توسعه و رشد نیست.

حضور زنان در جامعه و پا به پای مردان کار کردن و از خانه نشینی نجات یافتن خود نشانه ی رشد و پیشرفت است اما در آمریکا تبدیل کردن زنان به ابزار جنگ افتخار و نشانه ی رشد است.

" سربازان زن به سرعت به ابزار تبلیغ در عراق تبدیل شدند و تبلیغات رسانه های گروهی آمریکا بر آنان متمرکز شد. تصاویر زنان در لباس رزم ، زنان خلبان بمب افکن های اف-۱۶ و زنان پلیس موج تبلیغاتی وسیع را ایجاد کرد. مجله نیویورک تایمز ، با انتشار تصاویری از زنان جنگجو ، چهره های خشن زنانی با درجات مختلف نظامی را ، در تقابل با تصاویر سنتی صلح طلب و رام زن به نمایش گذاشت. "

رسانه های جمعی آمریکا حضور زنان در ارتش آمریکا را نشانه ی مثبتی از پیشرفت می دانند. اما آیا واقعاً چنین است؟

آیا باید زن را به یک ماشین متجاوز و اشغالگر تبدیل و تحسین کرد؟!

آمریکا به هیچ شکلی نمی تواند بر کلیشه ی احساسی بودن زن دست بگذارد و آن را با آموزش های نظامی و کشت و کشتار به انسانی بی رحم و قوی همانند مردانش تبدیل کند.

جسیکا لینچ مشهورترین زن شرکت کننده در جنگ عراق شد ، اما این شهرت او مرهون نجات یافتنش از خطر به دست مردان است.

تجاوز و آزارهای جنسی مسئله ای دیگر است که چندی پیش در دانشکده نیروی هوایی آمریکا بر ملا شد. آن هم کی جرات کرده که افشا کند ، خدا می کند ! چون فرهنگ سکوت اختیار کردن در ارتش اغلب موجب تنبیه یا تضعیف زنانی را فراهم می آورد که این گونه و دیگر موارد را افشا می کنند.

به این مقوله نمی پردازم چون فقط به یک دانشکده ختم نمی شود!

در آمریکا خدمت سربازی اجباری نیست.

اما:

دبیرستان های محله های ثروتمند مشوق دانش آموزان به درس خواندن و ورود به دانشگاه هستند اما در سمت مقابل دانش آموزان و مدارس پایین و کم درآمد برای پیشرفت و در اصل زننده ماندن « آن هم زننده ماندن موقت! » به ارتش می پیوندند.

صفحات اول این مقاله را مطالعه کنید ؛ حالا بر طبق آمار گزارش منتشر شده در سال ۱۹۹۹ ، ۴۷ درصد زنان ارتشی در آمریکا سیاه پوست هستند. اگر با بوق و کرنا اعلام کنند که پیوستن به ارتش در حکم هموار کردن جاده ی رسیدن به برابری و پیشرفت اجتماعی است ، این تبلیغ در واقع بیانگر وجود نابرابری های عمیق نژادی در جامعه آمریکا است.

معدود زنانی همانند « کاندولیزا رایس » به مراتب قدرت می رسند.

اگر نظریه هوبرت درست باشد و نفت تا سال ۲۰۱۳ بیشتر کفاف ندهد! ۶ سال تا سال ۲۰۱۳ مانده و از الان قیمت هر بشکه نفت رو به افزایش است و آمریکا تا سال ۲۰۱۰ مطمئناً می خواهند فروشنده تمام بشکه ها شود و در اصل نفت در انحصار خودش باشد.

تامین امنیت نفت از دغدغه های اصلی دستگاه سیاست خارجی آمریکا می باشد که این خود قطعاً بر سیاست های اقتصادی و موضع گیری دولتمردان این کشور تاثیر می گذارد. بدین جهت هر منطقه ای که از منابع نفت برخوردار باشد آمریکا در آن منطقه حضور جدی دارد و معمولاً سیاست هایی را اتخاذ می کند که دستیابی کشورش به نفت را آسانتر نماید.

رونق اقتصاد آمریکا با اینکه بزرگترین اقتصاد دنیا را دارد نیازمند نفت و منابع سوختی است به همین دلیل درصدد کنترل منابع نفت و گاز خزر است که البته این هدف دارای اهمیت استراتژیک نیز می باشد.

آمریکا در کنار بسکتبال و بیسبال و یا صنعت فیلمسازیش به جنگیدن هم بسیار علاقه دارد اصلاً جنگ یکی از سرگرمی های دولت آمریکا محسوب می گردد. « به همین دلیل پیوستن به ارتش را به زنده بودن موقت تشبیه می کنم. » البته می داند باید به کجا حمله کند اگر جنگی برایش چندین میلیون یا میلیارد دلار هزینه داشته باشد در مقابل حتماً چندین برابر سود دارد.

همانند حمله به عراق که یکی از مزایایش :

" زمین شناسان و کارشناسان امور نفتی معتقدند میادین کشف نشده ای در بیابان های غرب و جنوب عراق وجود دارند که احتمالاً بین ۴۵ تا ۱۰۰ میلیارد بشکه نفت در آنها است ، البته خود عراقی ها معتقدند ذخایر نفتی اثبات شده آنها به ۱۰۰ ها میلیارد بشکه می رسد. "

است.

اغلب اندیشمندان بر این باورند که اولین برخورد آمریکا و شوروی در دوران جنگ سرد بر سر ایران شکل گرفت.

شوروی در ایران به فکر نفوذ بیشتر و بیشتر از همه به فکر منافع اقتصادی خود بود و است و برای آمریکا و انگلیس ، ایران که منطقه ای نفت خیز است حضور شوروی سخت نگران کننده بود.

برای آمریکا نفت حرف اول و آخر را می زند و این دلیل شروع جنگ سرد بود. اهمیت نفت به حدی برای آمریکا زیاد است که در آن دوران انگلیس را هم کنار گذاشت و جنگ سه طرفه شد. ( آمریکا . شوروی . انگلیس )

افزون بر این ایالات متحده در نظر دارد از طریق برگزاری رزمایش های ادواری مشترک با دولت های منطقه به تدریج منطقه خزر را از نظر نظامی زیر کنترل خود در آورد.

آمریکا به دنبال این است که با حضور روز افزون در آسیای مرکزی و قفقاز و به خصوص در منطقه خزر از یک سو روسیه تحت نظر بگیرد و از سوی دیگر ایران را از طریق شمال ، تحت محاصره و فشار قرار دهد.

آمریکا برای سلطه بر ایران و در کل این منطقه هر کاری می کند ، چندین میلیون دلار هم حاضر خرج کند.

به طور مثال:

الف) رضا پهلوی ۴ منبع مالی بزرگ داشته :

۱) امیران و پادشاهان قطر ، بحرین و مراکش

۲) سازمان اطلاعات آمریکا در دهه ۸۰ میلادی ؛ که البته بعد از واقعه ایران – کنترا کاهش یافت.

۳) مایکن لدین که از فعالان اپوزیسیون است و ادعا می کند که با ۲۰ میلیون دلار انقلاب دیگری به راه می اندازد.

۴) کنگره آمریکا حاضر است ۱۰۰ میلیون دلار به گروه های مخالف نظام ایران و شبکه های رسانه ای پرداخت کند.

نام سازمان منافقین در فهرست گروه های تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا قرار گرفته و کمک به آنان غیر قانونی است اما این گروهک مبالغی از آمریکا دریافت می کند.

حالا خدا می داند در زمان رضا پهلوی چقدر سرمایه از ایران خارج شده ؟!

ب) مقابله با نظام جمهوری اسلامی با روش های اقتصادی و فرهنگی که آخرین مصداق آن ساخت فیلم ۳۰۰ می باشد؛ هزینه های گزاف اقتصادی با اهداف فرهنگی خاص در جهت تقویت نظام سلطه.

که تنها نشانه ی دشمنی دشمنان نیست چرا که جز این انتظار نمی رود بلکه مبانی اندیشه ای و فرهنگی و اطلاعات و تحلیل های تاریخی به آن شکلی که خودشان می خواهند می باشد.

ج) به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه تاگس اشپیگل ، آدام ارلی سخنگوی دولت آمریکا با اشاره به پیروزی حماس در انتخابات فلسطین ادعا کرد : گروه حماس تاکنون کمک های زیادی از ایران دریافت کرده و آنها را در مسیر پاره ای فعالیتهای تروریستی هزینه کرده است.

وی در ادامه مدعی شد که ایران باید به اینگونه کمک ها پایان دهد. (!)

از سوی دیگر یک مقام دیپلماتیک رژیم صهیونیستی گفت که اسرائیل جریان کمک های مالی ایران به کرانه باختری را قطع خواهد کرد. (!!) این در حالی است که شاهد افزایش ۲۵ درصدی کمک های نظامی آمریکا به اسرائیل هستیم که بیانگر حمایتهای کورکورانه ی مقامهای واشنگتن از اسرائیل و صحت اظهارات همیشگی رئیس جمهور لبنان مبنی بر اینکه آمریکا هرگز لبنان و یا هیچ کشور عربی و اروپایی را به اسرائیل ترجیح نمی دهد ، است.

گفتنی است میزان کمک های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی در ۱۰ سال آینده به ۳۰ میلیارد دلار خواهد رسید که این به معنای بیش از ۳ میلیارد دلار برای هر سال است. میزان کمک های نظامی آمریکا به رژیم صهیونیستی هم اکنون ۴/۲ میلیارد دلار « به عبارتی حدود ۲۱۸۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال » در سال است.

د) ...

آمریکا و دیگر کشورها باید در نظر داشته باشند که حمله به ایران باعث :

ـ ایران آمادگی این را دارد که با عملیات کماندویی تنگه هرمز را ببندد تا ...

ـ ایران حدود ۴ میلیون بشکه نفت در روز صادر می کند که اگر صادر نشود به قیمت ۱۵۰ دلار هم شاید برسد.

ـ موشک شهاب دور برد و میان برد جهت اصابت به پایگاه های آمریکایی و اسرائیلی در فاصله ۲۰۰۰ کیلو متری و ...

طی نظرسنجی آسوشیتدپرس و موسسه نظرسنجی ایپسوس نشان داده بود که اکثر آمریکایی ها معتقدند که تهاجم به عراق و جنگ در این کشورها به شکست منتهی شده است.

روزنامه عکاظ چاپ عربستان خاطر نشان کرده است : « همانگونه که نیروهای انگلیسی در قرن ۱۹ و نیروهای شوروی در قرن ۲۰ نتوانستند در افغانستان حضور دایمی داشته باشند ، آمریکا و هم پیمانانش هم قادر به ادامه حضور در این گونه سرزمین ها نخواهند بود. »

در جریان جنگ عراق در اوایل قرن ۲۱ ایران در موقعیتی قرار گرفت که دولت آمریکا یک قرن پیش آن را تجربه کرده است.

بوش در جنگ با عراق با حذف صدام حسین کاری کرد که در واقع بزرگترین قدرت مقابل نفوذ ایران در منطقه را از میان برد و کار بزرگی برای ایران انجام داد. این کار در واقع برای ایران هزینه ای در بر نداشت . مهم تر از همه اینها این است که بوش با انجام چنین جنگی به نفع ایران ، در واقع منابع نظامی خود را از میان برد و همین موضوع امکان تهدید نظامی ایران را توسط این دولت غربی نیز کمرنگ کرد. وقتی که در نهایت ارتش آمریکا از عراق خارج شود ، نتیجه جنگ برای همه مشهود خواهد بود : « ایران قدرت برتر منطقه خواهد بود. »

پس باید به خاطر داشت که اگر در آینده کسی پرسید که چه کشوری در جنگ عراق و آمریکا پیروز شد ، پاسخ درست ایران است.

به دنبال شکست سیاست های آمریکا در خاورمیانه و افزایش هزینه های هنگفت نظامی این کشور در منطقه ، انتقادات سیاستمداران این کشور از بوش و دولت وی نیز افزایش یافته است.

در نظرسنجی که توسط مرکز تحقیقاتی pew انجام شده ، مشخص گردیده نگرانی آمریکایی ها نسبت به مسایل سیاست خارجی و موضوعات امنیتی دو برابر بیشتر از مسایل اقتصادی است.

فیلمسازان هالیوودی همچون دولتمردان آمریکایی عزمشان را جزم کرده اند که جنگ با عراق را رها نکنند.

چندی است که کمپانی های آمریکایی ، زمان ، انرژی و سرمایه ارزنده شان را صرف پرداختن به مسئله عراق و بحران این کشور کرده اند. بیش از چهار سال و نیم است که از هجوم نیرو های بیگانه به عراق و اشغال آن می گذرد ؛ یعنی زمانی بسیار طولانی تر از درگیری آمریکا در جنگ جهانی دوم.از ماه مارس تاکنون سینماهای آمریکا هر ماه حداقل ۲ فیلم را اکران کرده اند که به نوعی با عراق ، خاورمیانه و افغانستان ، جنگ بر سر تروریسم و بازگشت کهنه سربازان جنگ در ارتباط بوده اند.

بر خلاف انتظار ، در زمانه ای که جوی سیاسی بر همه کشور های جهان حاکم است ، بیشتر فیلم های پر هزینه غیر سیاسی هستند و هیچ کدام به عمق مسائل و عوامل موثر و تشدید کننده این بحران نمی پردازند و وظیفه خطیر نقد و نکوهش و تحلیل های سیاسی به گردن فیلمسازانی می افتد که فیلم هایی کم هزینه می سازند.

آغازگر این موج گروه « نجات سرجوخه رایان » بودند ؛ پرچمداران دهه ۱۹۵۰ که پیام هایی چون «جنگ جهنم است !

جنگ مخرب است ! جنگ خانمانسوز است! » را با ساخت فیلم های گوناگون برای مردم آزادیخواه و صلح طلب جهان به همراه داشتند. چه عاملی سبب شده است که همه فیلمسازان به یکباره فیلم هایی روانه پرده سینماها کنند که به عناوین مختلف با دنیایی که در آن زندگی می کنیم سر و کار دارند ؟ چرا باز هم جنگ ، مخرب و خانمانسوز توصیف می شود اما در سال هایی که بی گناهان عراق کشته می شدند خبری از این فیلم ها و شعار ها نبود ؟

جان کیوزاک چندی پیش با اشاره به برخی از سیاست های پنتاگون درباره ی تابوت سربازان و انتقال جسد آنها به خانواده شان اظهار تاسف کرده و اضهار داشته است : « وقتی آمریکایی ها عکس گرفتن از اجساد سربازانی را که قرار بود به خانواده هایشان تحویل دهند قدغن کردند با خودم گفتم آه خدای من آنها فکر کرده اند که اختیار مرگ و زندگی انسان ها را دارند ! به نظر من اگر می خواهی در زمانه ی خود هنرمند باشی باید حرفی تازه برای گفتن داشته باشی و موضاعاتی را در فیلم هایت بیاوری که تاکنون کسی به آن نپرداخته باشد ؛ موضوعاتی نو ، مثل تابوت غریبانه سربازان آمریکایی. »

اما هیچگاه سازندگان آن این جسارت را نداشتند که واقعیت آن را بر ملا سازند.

واقعاً که مردم آمریکا بی زبانترین و خنگترین مردم روی کره زمین هستند. با این همه مشکلات و جنگها و اتفاقات مردم آمریکا هیچگونه اعتراضی نمی کنند.

این مسئله ای است مربوط به مردم کشور ها که باید تصمیم بگیرند ، نه دولتمردان آنها ، زیرا نهایتاً هزینه جنگ را (چه مالی و چه جانی ) مردم می پردازند. ( ۱. طبق نوشته مجله فارین پالیسی به قلم گوردن آدامز : جنگ عراق هر دقیقه ۲۵۰ هزار دلار هزینه دارد.

« الان چهار سال و نیم می گذرد یعنی به عبارتی ?=۲۵۰۰۰۰ $ * ۲۳۶۵۲۰۰ دقیقه » و « به عبارتی به حساب ما حدود ۵۳۸۰۸۳۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال » تازه ۲۷ هزار سلاح هسته ای در جهان وجود دارد که می توانند ۲۰۰ میلیون انسان را در یک لحظه از بین ببرد و درصد قابل توجهی از این سلاح ها در آمریکا و روسیه است. آمریکا سالانه رقمی معادل ۴۰ میلیارد صرف سلاح های هسته ای می کند. « آیا از این اعداد و ارقام برای مردم و در راهی عقلانی تر نمی توان هزینه کرد؟» ** فقط هزینه هایی که دراین مقاله بیان شده حدود ۵۴۰۳۹۸۰۰۰۰۰۰۰۰۰۰ ریال برآورد شده است.**

۲) بر اساس آمار اخیر پنتاگون از تلفات آمریکا در عراق، شمار کشته شدگان ارتش آمریکا در این کشور جنگ زده از مارس ۲۰۰۳ تا امروز به ۳۷۸۶ نفر رسیده است.« چه بسا بیشتر از این هم است یا می شود! »)

حالا در بخش دیگر ماجرا:

کلمه امنیت در قرن ۲۱ یعنی : « قدرت برتر باشی! » در زمینه نظام دفاعی و اقتصادی به همراه بهترین تکنولوژی ها و به هر راه و شکلی هم که شده به آن برسی. در دنیای مدرن زور و فریبکاری و نه دانایی و اخلاق مبنای قدرت از اقلیتی خاص به اقلیتی دیگر است .

کشورها ی هسته ای برای انحصار تکنولوژی و منابع اورانیوم به انعقاد قراردادهای تعهد آور و تعهد پذیرانه مختلف اقدام می ورزند. همه کشورها نیاز به تکنولوژی بالا و منابع خام دارند و در کل نیاز به استفاده از انرژی هسته ای احساس می شود.

کشور های توسعه یافته این نیاز خود را مرتفع نموده اند اما بیچاره کشور های در حال توسعه یا توسعه نیافته که برای بدست آوردن این تکنولوژی نیاز به اطلاعات و آزمایشات سختی دارند و کشور های توسعه یافته برای اینکه ، این اطلاعات به صورت انحصاری در خدمت داشته باشد ؛ کمکی نمی کنند.


هیچ و پوچ

این عکس پراکندگی کانیها را نشان می دهد ، حالا کانادا ، قزاقستان ، استرالیا ، نامیبیا ، نیجریه و جمهوری آفریقای جنوبی ، حتماً تروریست های دیگر جهان هستند.

اگر کانادا آن هم چون انرژی اتمی دارد از این لیست کنار گذاریم بقیه را آمریکا و نوچه هایش تروریست می دانند. البته اگر کانیها را در اختیار آمریکا قرار دهند کشور صلح طلب محسوب می شوند ! که تا حدودی هم قرار داده اند همانند قرارداد نامیبیا با آمریکا و ...

▪ اما اگر ارائه ندهند ...

تحریم اقتصادی ، ابزاری جهت نیل به اهداف مقاصد سیاسی است.

از آنجایی که آمریکا در هر کاری دخالت می کند ونمی توان هیچ کاری بدون اثر آمریکا انجام داد ؛ حالا اگر آمریکا در جنگی پیروز نشود و یا چند کشور دارای کانیها با آمریکا وارد مذاکره نشوند و از این دسته کشور ها ، موضوع تحریم به وجود می آید.

ما که تا الان نفهمیدیم آمریکا کی هست که به خود اجازه دخالت در امور کشور ها و از آن بدتر تحریم می دهد اما به طور مثال : با پیروزی انقلاب اسلامی ایران در زمستان ۱۹۷۹ ایالات متحده آمریکا به کرات از این ابزار برعلیه ایران استفاده نموده است.

در کل نمی توان همه ی موارد را بیان کرد ، ولی ای کاش :

ای کاش ؛ کشور های عرب نیز با بیرون آمدن از زیر سایه آمریکا توجه خود را به سوی نیازهای مردم کشور های خود متمرکز نمایند و برای آبرو بخشیدن به کشور های خود ، به جای ایجاد اختلاف در ملت ، برای ایجاد اتحاد تلاش کنند.

ای کاش ؛ هند به جای آمریکا ، با کشور های همسایه خود همکاری کند و همان نقشی ایفا نماید که ۵۰ سال پیش در زمان نهرو ایفا می کرد.

ای کاش ؛ ژاپنی ها کمی زود تر به فکر انقضای " جنگ علیه تروریسم " می افتادند.

ای کاش ؛ آلمان مخفیانه به آمریکا در جنگ علیه عراق کمک نمی کرد و در اصل حمایت نمی کرد.

ای کاش ؛ بوش برای مردم آمریکا و دیگر کشور ها کمی ارزش و احترام قائل می شد.

و هزاران ای کاش که ای کاش این و آن می شد.

حمید رضا خداپرست

منابع

۱. www.zanan.co.ir

* ارتش آمریکا، حضور زنان، نماد برابری یا تبعیض، شیرین وثوقی، ترجمه پرند سپهری

۲. www.sid.ir

* اثرتحریم‌های‌یک‌جانبه‌آمریکا بر اقتصادبازرگانی ایالات متحده و بازارهای جهانی انرژی، مرتضی بهروزی فر

۳. www.sid.ir

* نظریه عمل دولت در ایالات متحده آمریکا و استثناء عهدنامه‌ای آن، اسدالله نوری

۴. www.sid.ir

* برگی از تاریخ نفت ایران آغازگر جنگ سرد آمریکا و شوروی، ناصر فرشاد گهر

۵ . www.fa.wikipedia.org

* ایالات متحده آمریکا

۶ . www.americanstudies.persianblog.com

* وبلاگ آمریکا شناسی

۷. www.mehrnews.com

* ساسیتهای کاتالیزورهای قدرتهای هسته‌ای و واکنشهای آن

۸ . www.mehrnews.com

* آفساید سیاسی آمریکا در نظام سلسله مراتبی

۹ . www.aftab.ir

* هالیوود در خدمت جنگ عراق، گاردین ۲۴ آگوست ۲۰۰۷، ترجمه ناهید پیشور

۱۰. www.asriran.com

* عضو اپوزیسیون: فقط من از آمریکا پول نمی‌گیرم. سازگارا و افشاری خوب می‌گیرند

۱۱. www.fa.wikipedia.org

* اقتصاد نفت

۱۲. www.usinfo.state.gov

* نقش جامعه‌ی مدنی در اصلاحات موثر و دائم

۱۳. www.mehrnews.ir

* جایگاه نفت خزر در سیاستهای خارجی آمریکا

۱۴. www.aftabnews.ir

* پشت پرده منابع مالی رضا پهلوی

۱۵. www.irna.ir

* فریاد گسترده مردم آمریکا علیه سیاست‌های جنگ‌طلبانه به بوش و چنی

۱۶. www.iranianuk.com

* مایکل مور: مردم آمریکا خنگترین مردم دنیا هستند

۱۷. www.mehrnews.com

* گزارش پتریوس دیدگاه منفی مردم آمریکا نسبت به جنگ عراق را تغییر داده است

۱۸. www.irna.ir

*روزنامه عکاظ: آمریکا در افغانستان و عراق شکست خورد

۱۹. www.aftabnews.ir

* برنده واقعی جنگ آمریکا و عراق. شبنم جعفرزاده

۲۰. www.aftabnews.ir

* آمریکا: اروپا به گاز ایران نیاز ندارد!

۲۱. www.bashgah.net

* ایران و عراق، آمریکا و اعراب. حمید ضیایی پور

۲۲. www.emammadi.com

* ترفند جدید آمریکا در عراق

۲۳. www.mehrnews.com

* سکوت اعراب در قبال اشغالگری آمریکا در عراق بیانگر ضعف آنان است

۲۴. www.rahenejatdaily.com

* شکست جمهوری‌خواهان، نتیجه سایت‌های بوش. عباس حسینی

۲۵. www.emammadi.com

* آمار بهت آور از خیانت

۲۶. www.birtak.com

* مقاله خواندنی یک روزنامه هندی از جایگاه ایران در منطقه و جهان

۲۷. www.irwomen.net

* چالشگری زنان علیه نقش مردان

۲۸. www.magiran.com

* نقش زنان در صلح جهانی. نرگس محمدی «روزنامه اعتماد ملی»

۲۹. www.donya-e-eqtesad.com

* تظاهرات در واشنگتن علیه جنگ در عراق

۳۰. www.mehrnews.com

* جنگ عراق هر دقیقه ۲۵۰ هزار دلار هزینه دارد

۳۱. www.iwna.ir

* نبود بیمه رنجی برای زنان شاغل در آمریکا

۳۲. www.iwna.ir

* تجارت سودآور قاچاق زنان و دختران در انگلستان

۳۳. www.iwna.ir

* قاچاق زنان ژاپن

۳۴. www.jemejamonline.ir

* استخراج نفت در عراق آغاز شد

۳۵. www.shana.ir

* تظاهرات بر ضد قانون نفت در عراق

۳۶. www.dw-world.de

* کشمکش بر سر قانون نفت در عراق. آندرئاس لایکسزنیک

۳۷. www.bashga.net

* امنیت کلید توسعه صنعت نفت عراق. محسن خزائی

۳۸. www.hupa.com

* نیروگاه‌های هسته‌ای و بمب‌های هسته‌ای چگونه کار می‌کنند؛ حسام‌الدین قهرمانی

۳۹. www.mehrnews.com

* رسانه‌های تحت کنترل ارتش آمریکا درباره نفوذ ایران در عراق هیاهو به راه انداخته‌اند

۴۰. www.aftab.ir

* استعمار در تاریخ معاصر. باشگاه اندیشه

۴۱. www.aftab.ir

* چینی‌ها ایران و آمریکا را با هم می‌خواهند. آرش مهرمنش «روزنامه مردم سالاری»

۴۲. www.aftab.ir

* حقوق شهروندی چیست؟. رستم حسن نژاد «روزنامه جوان»

۴۳. www.aftab.ir

* منافع اقتصادی خزر. روزنامه ایران

۴۴. www.mehrnews.com

* افزایش کمکهای نظامی آمریکا به اسرائیل تلخی‌ فاجعه قانا را بیشتر کرد

۴۵. www.trandarjahan.net

* ایران در جهان ۲۹. مایکل ر. گوردن. مترجم: هلیا جوانشیر

۴۶. www.mehrnews.com

* واکنش آمریکا به تصمیم ایران برای کمک به جنبش حماس

۴۷. www.irna.ru

* خبرگزاری نووستی روسیه

۴۸. www.irancartoon.ir

* مرجع کارتون و کاریکاتور ایران

۴۹. www.irna.ir

* الریاض : حمله به ایران ، جهان را به دو قطب نابود کننده تبدیل می کند

۵۰. www.aftabnews.ir

* ژاپن امروز حمایت از نیرو های آمریکایی حاضر در افغانستان را پایان می دهد

۵۱. www.aftabnews.ir

* واکنش صدر اعظم آلمان به افشای حمایت پنهانی این کشور از آمریکا در جنگ عراق

۵۲. www.aftabnews.ir

* نامه ژنرال های آمریکایی به بوش درباره ایران

۵۳. www.aftabnwes.ir

* ایران ، تحریم اقتصادی و بحران نفتی در جهان

۵۴. www.aftabnews.ir

* جو سازی جدید جان بولتون درباره ایران !

۵۵. www.aftabnews.ir

* کسی طرفدار جنگ با ایران نیست

۵۶. www.aftabnews.ir

* آمریکا پیشنهاد کمک مشروط ایران را رد کرد

۵۷. www.aftabnews.ir

* حمله به ایران پر هزینه خواهد بود

۵۸. www.aftab.ir

* مقصر کیست ؟! . حمید رضا خداپرست

۵۹. www.aftab.ir

* به کجا چنین شتابان ؟