یکشنبه, ۱۶ دی, ۱۴۰۳ / 5 January, 2025
مجله ویستا

عادت‌هایی که سبب تخریب سلول‌های مغزی می‌شوند


عادت‌هایی که سبب تخریب سلول‌های مغزی می‌شوند

هرچند برخی از این رفتارها در زندگی مدرن امروزی عادی به نظر می رسند اما در واقع بدون اینکه خودمان متوجه شویم موجب تخریب سلول‌های مغز می‌شوند و به از کارافتادگی و در نهایت مرگ …

هرچند برخی از این رفتارها در زندگی مدرن امروزی عادی به نظر می رسند اما در واقع بدون اینکه خودمان متوجه شویم موجب تخریب سلول‌های مغز می‌شوند و به از کارافتادگی و در نهایت مرگ زودرس انسان می‌انجامند.

برخی از این عادتها و عوامل مضر برای مغز عبارتند از:

۱. نخوردن صبحانه: افرادی که صبحانه نمی خورند میزان قند خونشان بیش از حد معمول افت می کند. این امر باعث می شود که مواد مغذی به میزان کافی به مغز نرسد و سلول‌های مغزی تحلیل بروند.

۲. پرخوری: پرخوری در واقع موجب سفت شدن سرخرگ‌ها در مغز می شود که نتیجه آن کاهش قدرت ذهنی است.

۳. کشیدن سیگار: سیگار از چند جنبه بافت مغز را تحلیل می برد و از عوامل تشدید کننده خطر بروز آلزایمر است.

۴.مصرف زیاد مواد قندی و شیرین: مصرف زیاد مواد قندی در فرآیند جذب پروتئین و مواد مغذی در بدن اختلال ایجاد می‌کند و حاصل آن سوء تغذیه و اختلال در رشد مغز است.

۵. آلودگی هوا: مغز یکی از مهمترین مصرف کنندگان اکسیژن در بدن است. استنشاق هوای آلوده سطح اکسیژن مغز را پائین می آورد و کارآیی این عضو حیاتی را کاهش می دهد.

۶. کم خوابی: خواب از اقدامات مهم برای استراحت دادن به مغز است. کم خوابی زیاد و طولانی مدت مرگ سلولهای مغزی را تشدید می‌کند.

۷. پوشاندن سر در هنگام خواب: خوابیدن در حالتی که روی سر پوشیده باشد مانند کشیدن پتو روی سر یا صورت که باعث افزایش کربن و کمبود اکسیژن برای تنفس می‌شود، تاثیر مخربی روی مغز دارد.

۸. کار کشیدن از مغز در دوره بیماری: کار یا مطالعه زیاد و شدید در مواقعی که بیمارهستید توان مغز را کاهش داده و به سلولهای مغزی آسیب وارد می‌کند.

۹. کمبود افکار سازنده و محرک مغزی: اندیشیدن بهترین شیوه برای ورزیده کردن مغز است و فقدان افکار محرک مغز می تواند موجب تحلیل رفتن بافت مغزی شود.

۱۰. کم حرفی دائمی: صحبت کردن از روی مطالعه و نه پرحرفی‌های بیهوده و به اشتراک گذاشتن دانش و آگاهی با دیگران، باعث افزایش کارایی مغز می‌شود.