چهارشنبه, ۲۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 12 February, 2025
مجله ویستا

سبزیجات دریایی و فیبر


سبزیجات دریایی و فیبر

فیبر ماده‌ای است که تا زمان رسیدن به روده بزرگ هضم نشده باقی می‌ماند. رژیم غذایی حاوی فیبر بالا از بروز انواع سرطان جلوگیری می‌کند و در سوخت و ساز گلوکز که فاکتور تأثیرگذاری …

فیبر ماده‌ای است که تا زمان رسیدن به روده بزرگ هضم نشده باقی می‌ماند. رژیم غذایی حاوی فیبر بالا از بروز انواع سرطان جلوگیری می‌کند و در سوخت و ساز گلوکز که فاکتور تأثیرگذاری در ابتلا به دیابت است، مؤثر است. فیبر موجود در گیاهان (جوی دو سر، سیب و سبزیجات) از سلولز، لیگنان و پکتین تشکیل شده است. سبزیجات دریایی فیبر منحصر به فردی دارند که دارای خواص دارویی است. برای نمونه آکلینیک اسید موجود در کتانجک، یک پاک‌کننده سموم ایزوتوپ‌های رادیواکتیو و فلزات سنگین به حساب می‌آید. ۳۰ درصد برخی از این سبزیجات را فیبر تشکیل داده که نیمی از آن فیبر قابل حل و نیمی دیگر فیبر غیرقابل حل است. این در حالی است که برای دریافت فیبر نیازی به مصاف حجم بالای جو و... نیست. این فیبرها همچنین سیستم گوارش را تصفیه کرده و عفونت را از بین می‌برند. علاوه بر این به سوختن چربی‌ها کمک کرده و در حفظ تعادل بین مخمرها و باکتری‌های گوارشی در روده‌ها مؤثرند.