چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
راه حل انتخاب یک سیستم تهویه مطبوع
نصب سیستم تهویه مطبوع از جمله تسهیلاتی است که امروزه بسیاری از افراد نمی توانند بدون آن زندگی کنند. اگر شما نیز از جمله کسانی هستید که به خرید و نصب یک دستگاه هواساز یا تهویه مطبوع فکر می کنید، باید قبل از خرید آن به نکاتی توجه نمایید.
طبیعی است که هنگام انتخاب، شما میل دارید بهترین سیستم را داشته باشید به خصوص که این خریدی است که شاید هر ده سال یک بار انجام شود. پس باید به دنبال چه باشید؟ شما باید میزان کارایی و آرامش بخشی آن را در نظر بگیرید.
اما چگونه می خواهید مدل و مارک دستگاه را انتخاب نمایید؟ یک راه مناسب برای دانستن پاسخ این سوالات شناخت استانداردها و درجه بندی سیستم های تهویه مطبوع است. این مطلب در شناخت و انتخاب یک سیستم هواساز مناسب، به شما کمک می کند.
● درجه بندی سیستم تهویه مطبوع از نظر میزان بازدهی
در کل، هرچه میزان کارایی و بازده یک دستگاه هوا ساز بیشتر باشد، قیمت آن بیشتر خواهد بود. با این وجود خرید یک دستگاه کارآمدتر و گران تر، در دراز مدت نوعی صرفه جویی محسوب می شود زیرا برای خنک کردن منزل شما به سوخت کمتری نیاز دارد.
اگر در مناطق شرجی زندگی می کنید، باید عامل رطوبت را هم درنظر بگیرید و از مدل هایی استفاده کنید که علاوه بر خنک کنندگی، خاصیت رطوبت گیری نیز داشته باشند. در چنین آب و هوایی، خرید دستگاه ارزان تری که فاقد این خاصیت باشد، در واقع پول دور ریختن است.
بعضی از انواع تهویه مطبوع، هم خنک کننده و هم گرمازا هستند، اگر قصد دارید برای گرمایش خانه هم از آن ها استفاده کنید، در مورد هزینه برق آن به خوبی تحقیق کنید.
به خصوص اگر برق منطقه شما به صورت تصاعدی محاسبه می شود، استفاده زمستانی هواسازها مقرون به صرفه نخواهد بود.
● میزان صدا
اگر سر و صدای موتور تهویه مطبوع به قدری باشد که هر بار شما را به مرز جنون برساند، تاثیر خنک کننده آن چندان به چشم نمی آید. بسته به محل قرارگیری قسمت خارجی دستگاه و نقشه ساختمان شما، دستگاه تهویه مطبوع یا در داخل منزل و یا در خارج، سر و صدا ایجاد خواهد کرد.
اگر دستگاه اصولا پرصدا باشد ممکن است آرامش حیاط خانه یا بالکن را برهم زده و یا مانع استراحت فرزندانتان شود. میزان صدای بخش های خارجی دستگاه با واحد «بل» سنجیده می شود که از صفر(تقریبا نامحسوس) تا ۱۰(بسیار بلند) درجه بندی شده اند. صدای بیشتر سیستم های تهویه مطبوع در حدود ۸ تا ۹ بل است و کم صداترین واحد ممکن، ۶تا۸ بل درجه بندی شده است.
شاید تفاوت این اعداد چندان زیاد به نظر نرسد اما یک واحد ۹ بل، ده مرتبه پرصداتر از واحد ۸ بلی است. به عبارت دیگر، یک واحد ۹ بلی به اندازه ۱۰ واحد ۸ بل که همزمان روشن باشند، صدا تولید می کند.
● ویژگی های آرامش بخش
بعضی از سیستم های تهویه مطبوع دارای بخش های خاصی هستند که آسایش بیشتری برای شما فراهم می کنند. برای مثال دو سرعته بودن دستگاه می تواند با کار در سرعت پایین، در حدود ۵۰درصد کمتر برق مصرف کند و برای رسیدن به دمای ثابت، کمتر روشن و خاموش شود. هنگام خرید، به وجود چنین امکاناتی توجه کنید. توجه کنید که امکانات جانبی هر دستگاه، مطابق با نیازهای شما باشد و واقعا برایتان کاربرد داشته باشد.
● انتخاب اندازه مناسب
یکی از مهم ترین نکات، اندازه دستگاه است. اگر خانه بزرگی دارید، به تهویه مطبوعی نیاز دارید که تمام آنرا خنک کند. اما به یاد داشته باشید که لزوما دستگاه بزرگ تر، بهتر نیست. یک دستگاه بیش از حد بزرگ، فضا را به سرعت خنک می کند و قبل از اینکه امکان رطوبت گیری از هوای تصفیه شده را به دست بیاورد، خاموش می شود.
به این ترتیب رطوبت محیط بالا رفته و کپک و قارچ در گوشه و کنار خانه رشد خواهند کرد. بهتر است با داشتن اطلاعات مهمی چون متراژ خانه، بلندی یا کوتاهی سقف و همچنین تعداد و اندازه پنجره ها به فروشنده مراجعه کنید و از او بخواهید که با احتساب تمام این موارد، بهترین اندازه را به شما معرفی کند. در ضمن فراموش نکنید که برای نصب تهویه مطبوع هرگز شخصا اقدام نکنید(مگر اینکه اصلا در کار نصب آن باشید) و از یک شخص متبحر کمک بگیرید.
در هنگام نصب، تکنیسین مذکور را به نکاتی از منزل(مانند سقف کاذب، دیواری که بعدا اضافه شده و...) آشنا کنید تا او بهتر بتواند به شما کمک کند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست