چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
لیزر و جوانسازی پوست
امروزه یکی از جذابترین و پرطرفدارترین درمانهای ضدپیری، به کارگیری لیزر در جلوگیری و درمان چروکهای ظریف و سطحی در پوست صورت است. اگرچه روشهای قبلی همچون لایهبرداری با مواد شیمیایی بنام پیلینگ و لایهبرداری با دستگاه درم ابریژن که با لبههای الماسی خود قابلیت تراشیدن سطحی پوست را دارد، همچنان مورد توجه عده زیادی از پزشکان و بیماران است، اما شاید تجددگرایی و جذابیت روشهای جدید، علتی بر تقاضای بیشتر متقاضیان به درمان چروک با روش لیزر باشد.
در همه روشهای ذکر شده، لایههای سطحی و عمقی پوست و سلولهای آن به دلیل تحریکات و استرسهای وارده ناشی از لیزر، پیلینگ، درم ابریژن و میکرودرم ابریژن وارد مرحله جدیدی از زندگی اجباری میشوند که با تولید مواد و محصولات جوانکننده پوست بنام کلاژن همراه شده و موجب جوانی، کاهش چروک و شفافیت پوست میشود. دو روش استاندارد جوانسازی به وسیله لیزر شامل لیزر ابلیتیو که از سطح به عمق لایهبرداری میکند، لیزر غیرابلیتیو یا عمقی که بدون لایهبرداری، پوست را از عمق تحریک به ساختن مواد جوان کننده پوست (کلاژن) میکند، اما برای انجام هر کدام از این لیزرها باید از ۴ موضوع مهم آگاه باشیم، اینکه چه کسانی، چه زمانی، تا چه عمقی و تا چه دفعاتی نیازمند لیزر هستند؟ از این جهت به منظور افزایش فواید لیزر و کاهش عوارض آن؛ مراجعه و مشاوره فقط با متخصص پوست بسیار ضروری است.
لیزر نوع اول یا ابلیتیو که لایهبردار است، لایه سطحی پوست را که حاوی چروک ظریف، منافذ و کک و مک است را با ایجاد زخم سطحی از لایههای عمقیتر جدا کرده تا زخم ایجاد شده با لایهها و سلولهای جدید و جوان جایگزین شود. بنابراین باید بدانیم که صورت شخص لیزر شده دارای زخمهای ملایمی (التهاب، ورم، ترشح و قرمزی) است که نیازمند ترمیم یا مراقبت جدی برای حداقل ۲ هفته تا حداکثر ۶ ماه است و استراحت کامل با دستورات پزشک در منزل به منظور اجتناب از نور خورشید و استرسهای شغلی و محیطی از نکات مهم درمانی بعد لیزر بخصوص در ۱۰ روز اول برای ترمیم فوری و کامل پوست است. بنابراین بهترین افراد برای لیزر لایهبردار، افراد با شرایط روحی و روانی مهیا و سالم با پوستهای سفید و نسبتا چرب بوده و بهترین زمان برای این نوع لیزر فصول پاییز و زمستان و آن هم حداکثر برای یک بار در سال است.در مقابل افراد با شخصیت وسواسی و مضطرب و با پوست سبزه و برنزه ممکن است در معرض عوارض بیشتری مانند قرمزی، لکها وتیرگی گذرا (۶ ماه تا یکسال) باشند. اما وجود سوابق بیماریهای مزمن پوستی مانند بیماریهای ژنتیکی سیستم ایمنی، بیماریهای وابسته به نور خورشید یا هرگونه سوابقی از تاخیر ترمیم در پوست و بروز ضایعات غیر طبیعی مانند کلوئید یا گوشت اضافه حتی در افراد با پوست سفید نیز باید به عنوان یک عامل بازدارنده در انجام لیزر مورد توجه قرار گیرد.
لیزر نوع دوم (غیر ابلیتیو) غیرلایهبردار است که بدون ایجاد زخم و تغییراتی در لایه سطحی پوست فقط دارای واکنشهای آهسته و تاخیری جوان کننده از عمق به سطح پوست است، این نوع لیزر در هر زمانی برای انواع پوستها حتی به دفعات قابل انجام است، اما با این تفاوت که اثرات درخشندگی، شفافیت و تغییرات پوستی در این نوع لیزر ممکن است به اندازه موفقیت درمانی درنوع لایهبردار نباشد. بنابراین اگرچه این نوع لیزر برای هر فردی و در هر زمانی مناسب است و برخلاف نوع اول نیازمند مراقبتهای جدی بعد لیزر نیست اما باید بدانیم جلسات متعدد درمانی برای حصول نتیجه مناسب در این نوع لیزر ضروری است.
دکتر سید ناصر عمادی
متخصص پوست و مو
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست