دوشنبه, ۱ بهمن, ۱۴۰۳ / 20 January, 2025
توصیههای بهداشتی برای حضور در مساجد
رعایت بهداشت هنگام حضور در مساجد موضوعی مهم است، خصوصا در روزهای ماه مبارک رمضان که حضور افراد در این مکان مقدس زیادتر میشود، باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد. اما چه نکاتی را باید رعایت کنیم؟
بهداشت کفشها
اولین شرط ورود به مسجد آن است که کفشهایمان را درآوریم و به مسوول کفشداری بسپاریم، اما در برخی مساجد دیده میشود که برای حفظ کفش از کیسههای پارچهای یا نایلونی مشترک که برای همراه بردن کفش در محل کفشکنی قرار دارد استفاده میکنند. نکته قابل توجه آن است که این کیسهها به دلیل آن که به صورت عمومی و دائم استفاده میشوند، خود حاوی هزاران میکروب بیماریزا هستند که نهتنها میتوانند کفشهایمان را آلودهتر کنند، بلکه لباس نمازگزار و حتی فرشهای داخل مسجد را نیز آلوده کرده و این آلودگی را به افراد دیگر منتقل میکنند. در این مواقع استفاده از کیسههای نایلون یک بار مصرف گزینه مناسبی برای حمل کفش به داخل مسجد محسوب میشود.
بهداشت جورابها
در هر پا حدود ۲۵۰ هزار غده عرق وجود دارد. بنابراین پا محل عرق کردن است. این عرق کردن در برخی معمولی و در برخی دیگر مشکلساز است. در مواقعی که پا عرق میکند جوراب خصوصا نخی آن میتواند موجب جذب و تبخیر عرق در تماس با هوا شود، اما اگر بهداشت پا رعایت نشود یا پا به مدت طولانی در کفش محبوس بماند یا جنس جوراب و کفش نامناسب باشد، تبادل هوایی از طریق جوراب به حداقل رسیده و باکتریهای موجود در پوست پا در شرایط بیهوازی بوی نامطبوعی را تولید میکند. بر این اساس لازم است در اماکن مقدسی مانند مسجد از جورابهای نخی، سفید و تمیز و کفش مناسب استفاده کنید. این کار میتواند به رفع خستگی و رفع بوی بد پا کمک کند. همچنین توصیه میشود در محیطهایی مانند مسجد که افراد متعددی تردد میکنند با پای برهنه راه نروید. استفاده از جوراب تا حد امکان انتقال بیماریهای پوستی پا را به حداقل میرساند. زگیلها و قارچهای کف پا و لای انگشتان ازجمله بیماریهای شایعی هستند که میتوانند به راحتی در اثر تماس پای برهنه با فرش یا زمین آلوده از یک فرد به فرد دیگر منتقل شود. از سوی دیگر جوراب میتواند از خراشیدگی، ساییدگی و بریدگی پا تا حد زیادی جلوگیری و محافظت کند که رعایت این امر خصوصا در افراد دیابتی که اختلال حس پا دارند از بریدگیها و زخم شدن پا جلوگیری میکند.
بهداشت چادرها
در اغلب مساجد چادرهایی موسوم به چادر نماز برای استفاده نمازگزاران در قفسههای خاصی قرار دادهاند. این چادرها به دلیل آن که به صورت عمومی و مشترک استفاده میشوند مصرف آنها طبق قانون وزارت بهداشت ممنوع است. این چادرها میتوانند منشأ انتقال آلودگیها از افراد گوناگون باشند. بد نیست بدانید هنگام عطسه، سرفه و صحبت کردن به صورت ناخودآگاه قطرههای مخاطی از دهان خارج و به این چادرها منتقل میشود. اگر افراد بیمار باشند میتوانند بیماریهایی نظیر سل، آسم، سرماخوردگی و همچنین عفونتهای گوشی، چشمی، پوستی و... را به دیگران انتقال دهند. اگر قرار است چادری برای استفاده عموم در مسجد گذاشته شود باید به صورت یک بار مصرف در پوششهای استریل ارائه شده و پس از مصرف شسته شوند.
فاخره بهبهانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست