چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

نسترن


گیاهی است از تیرهٔ گل‌سرخیان، درختچه‌ای و چندساله با گل‌های بزرگ و سفید متمایل به صورتی و به‌عنوان گل زینتی نیز پرورش داده می‌شود. بهار، فصل چیدن برگ‌ها و شکوفه‌های ”نسترن“ …

گیاهی است از تیرهٔ گل‌سرخیان، درختچه‌ای و چندساله با گل‌های بزرگ و سفید متمایل به صورتی و به‌عنوان گل زینتی نیز پرورش داده می‌شود. بهار، فصل چیدن برگ‌ها و شکوفه‌های ”نسترن“ می‌باشد.

اثرهای درمانی:

رفع انقباض‌های غیرارادی ماهیچه‌های معده، برطرف‌کنندهٔ کمبود ویتامین ”سی“، رفع اسهال، تهوع و سوءهاضمه؛ هم‌چنین در معالجهٔ دو بیماری ”اسکوربوت“ و ”راشیتیسم“ نیز به کار می‌رفته است.

قسمت‌های مورد استفاده:

میوه و گل‌برگ‌ها

طرز مصرف:

دم‌کرده و جوشانده:

نیم مشت از گل‌برگ‌های خشک شده را در آب جوش دم کرده، روزانه ۳ تا ۴ فنجان میل شود.

گرد:

میوهٔ خالی‌شدهٔ ”نسترن“ را خشک کرده، کوبیده و نرم می‌کنند. می‌توان روزانه به میزان یک گرم جهت درمان ”اسکوربوت“ میل کرد.