شنبه, ۱۶ تیر, ۱۴۰۳ / 6 July, 2024
مجله ویستا

چه کسی عنوان سبز را بر انقلاب سبز گذاشت؟


چه کسی عنوان سبز را بر انقلاب سبز گذاشت؟

همان طور که انقلاب های رنگی قبلی نشان داد، در واقع این انقلاب ها تصویر رمانتیک ژورنالیست ها، نخبه ها و بسیاری از جمعیت آمریکا از آغوش های گرمی است که برای امپراتوری آمریکا …

همان طور که انقلاب های رنگی قبلی نشان داد، در واقع این انقلاب ها تصویر رمانتیک ژورنالیست ها، نخبه ها و بسیاری از جمعیت آمریکا از آغوش های گرمی است که برای امپراتوری آمریکا باز شده اند. شورش های بعد از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز در جهت تحقق این هدف بوده است. «دانیل مک آدامز» می گوید در حالی اثر امپراتوری آمریکا در این وقایع دیده می شود، که من و هر آمریکایی دیگری نباید کمترین نگرانی را نسبت به حکومت کشوری داشته باشیم که بیش از هفتصد هزار مایل دور از آمریکا قرار دارد.

پیش از سال ۲۰۰۷، رئیس جمهور با گروه هشت نفره ای از رهبران سنا و کنگره دیدار کرد که بر اساس گزارش واشنگتن پست، طی این دیدار با اختصاص ۴۰۰ میلیون دلار میان فعالانی که در مورد برنامه هسته ای ایران جاسوسی می کنند و گروه های متمردی که مخالف حکومت روحانیون در ایران هستند موافقت کرد.

«کنت تیمرمن» نئو محافظه کار، یک روز قبل از انتخابات ریاست جمهوری ایران در مورد فعالیت های دیگر نهاد آمریکایی که به غلط بنیاد ملی دمکراسی نامیده شد افشاگری کرد و آشکارا بیان کرد که «گفتگوهایی در مورد انقلاب سبز در تهران وجود دارد». «مک آدامز» در ادامه می گوید تعجب من این است که این گفت و گوها در کجا انجام شد. به نظر نمی رسد که تیمرمن نوشته باشد این گفتگوها در ایران انجام شده و بحث انقلاب سبز از درون ایران نشات گرفته باشد.

تیمرمن صادقانه نوشت که: «بنیاد ملی دموکراسی در طول دهه گذشته، میلیون ها دلار در جهت پیشبرد دموکراسی در مکان هایی مثل اوکراین و صربستان، آموزش فعالان سیاسی در جوامع مدرن و تکنیک های سازمانی هزینه کرده است». به نظر می رسد که بخشی از این مبلغ به گروه های طرفدار موسوی اختصاص داده شد که با سازمان های غیردولتی خارج از ایران که با بودجه بنیاد ملی دموکراسی فعالیت می کنند ارتباط دارند.

مبلغ پرحرفی مثل تیمرمن چه اطلاعاتی در مورد این مسائل دارد؟ او فرد مطلعی است، زیرا بنیاد دموکراسی او در ایران فعالیت های مخفی و آشکاری را از طریق بنیاد ملی دموکراسی علیه حکومت ایران انجام داده است. چگونه بنیاد دموکراسی درصدد توسعه دموکراسی در ایران از طریق دلارهایی است که آمریکا از طریق مالیات از شهروندان آمریکایی به دست می آورد؟ یکی دیگر از بنیانگذاران بنیاد، «جاشوا موراوچک»، در عنوان زیرکانه مقاله اش در لس آنجلس تایمز تحت عنوان «بمب ایران» در این مورد مطالبی را در اختیار ما می گذارد.

صراحتاً باید گفت چیزی که من از این واقعیت که دولت آمریکا در دوره اوباما به مداخله در امور کشورها ادامه می دهد فهمیدم، نگران کننده تر است: افراد بسیاری در آمریکا به این قبیل اقدامات رنگی در داخل کشورها از دور مشغول هستند. کارشناسان در اتحاد و همراهی با این انقلاب سبز، وب سایت های خود را به رنگ سبز تبدیل کردند. کسانی که خود را طرفدار آزادی فردی می نامند همه تفکر انتقادی خود را وارد این جنبش سبز کردند. آنها به شکلی معتقدند که اکنون زمان واقعی تغییر رژیم ایران فرا رسیده است. آنها معتقدند قدرت جمعیت به شکل واقعی در تظاهرات خود را نشان می دهد، دنیایی دووجهی در ایران وجود دارد (محافظه کاران و اصلاح طلبان) که طی آن اصلاح طلبان که پیوسته در تلاش هستند تا دموکراسی را (که هر کسی در جهان خواستار داشتن این نوع حکومت شبیه حکومت ما است!) در جامعه ایرانی حاکم کنند، مورد سرکوب واقع می شوند!

مترجم: سید رضی - عمادی

منبع: سایت - باشگاه اندیشه - تاریخ شمسی نشر ۱۱/۰۲/۱۳۸۹ - به نقل از lewrockwell.com، ژوئن ۲۰۰۹

صفحه اینترنتی مرتبط: http://www.lewrockwell.com/blog/lewrw/archives/۲۷۷۸۲.html