یکشنبه, ۵ اسفند, ۱۴۰۳ / 23 February, 2025
مجله ویستا

سوپ‌هایی با طعم سلامتی


سوپ‌هایی با طعم سلامتی

سرماخوردگی و آنفلوآنزا یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در فصل سرما گریبان بیشتر افراد را گرفته و حداقل برای یک تا ۲ روز افراد را خانه‌نشین می‌کند. بنابراین برای درمان …

سرماخوردگی و آنفلوآنزا یکی از شایع‌ترین بیماری‌هایی است که در فصل سرما گریبان بیشتر افراد را گرفته و حداقل برای یک تا ۲ روز افراد را خانه‌نشین می‌کند. بنابراین برای درمان هرچه سریع‌تر این بیماری لازم است که به تغذیه خود بها دهیم و با مصرف غذاهایی مقوی و مناسب، سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنیم تا هرچه سریع‌تر از علائم این بیماری رهایی یابیم.

یکی از غذاهایی که برای درمان سرماخوردگی بسیار موثر به نظر می‌رسد، مصرف انواع سوپ‌هاست. از آنجا که بیشتر افراد خصوصا کودکان هنگام بیماری بی‌اشتها می‌شوند، لذا سوپ‌ها بهترین و اصلی‌‌ترین منبع تامین‌کننده ویتامین‌ها و املاح معدنی برای بیماران به شمار می‌روند. این غذای نیمه‌ مایع در حقیقت عصاره مواد تشکیل‌دهنده موجود در آن است که از نظر خواص تغذیه‌ای در جایگاه خاصی قرار دارد. معمولا در تهیه سوپ‌ها به صورت سلیقه‌ای از مواد غذایی گوناگونی استفاده می‌شود.

به کار بردن غلات، آب مرغ یا قلم، پیاز، جعفری و بسیاری مواد دیگر بسته به منطقه‌ای که در آن سوپ پخته می‌شود همگی مجموعه کاملی از مواد مغذی را در این غذای لذیذ، سبک، سهل‌الهضم و ملین فراهم می‌کند. در بین سوپ‌ها از پرمصرف‌ترین و شناخته‌شده‌ترین آنها می‌توان به سوپ جو و سوپ مرغ اشاره کرد.

خواص درمانی و غذایی سوپ جو بسیار بالاست. معمولا این نوع سوپ بسیار لذیذ و مقوی بوده و حاوی املاح زیادی از قبیل فسفر، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و خصوصا ویتامین‌های گروهB است، بنابراین این سوپ به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و برای رفع ضعف، خستگی و فرسودگی جسمی بسیار مفید است. استفاده از جوی پوست‌کنده در این سوپ علاوه بر هضم آسان‌تر و سریع‌تر از یبوست جلوگیری می‌کند. اگر هم آن را همراه سبوس مصرف کنید تولید اسهال می‌کند. این نوع سوپ به دلیل غنی بودن از انواع ویتامین‌های گروهB اثر نیکویی در پرورش باکتری‌های مفید مولد ویتامینB در معده و روده دارد و در عین حال به علت داشتن مواد صمغی، متورم شده و سینه و گلو را نرم می‌کند. از جو می‌توان به جای سیب‌زمینی در سوپ استفاده کرد. مصرف این سوپ برای افراد مبتلا به چربی و قند خون بالا ضرری ندارد و در هر سنی می‌توان از آن استفاده کرد. علاوه بر سوپ جو، سوپ مرغ نیز برای درمان سرماخوردگی معجزه می‌کند. این سوپ سرشار از مواد پروتئینی به نام گاما‌گلبولین‌هاست. این مواد مسوول تقویت سیستم دفاعی بدن بوده و به طور طبیعی انواع ویروس‌ها و سموم میکروب‌ها را بی‌اثر می‌کند.

در ضمن به یاد داشته باشید که از پیاز به وفور در انواع سوپ‌ها استفاده کنید. پیاز به واسطه مواد گوگردی، ضدعفونی‌کننده خوبی است. مواد گوگردی از طریق خون وارد ریه‌ها شده و عفونت‌های مجاری تنفسی مثل گریپ و ورم گلو را التیام می‌بخشند، از همه مهم‌تر آن که پیاز ادرارآور خوبی بوده و می‌تواند براحتی سموم و میکروب‌های بدن را دفع کند.

توجه:

امروزه سوپ‌های آماده‌ای به صورت پودر در بسته‌بندی‌های مختلف در مغازه‌ها به فروش می‌رسد. این سوپ‌ها به طور نسبی شور هستند و کیفیت و مواد مغذی پایین‌تری نسبت به سوپ‌‌های خانگی دارند. لذا توصیه اصلی این است که در صورت داشتن فرصت کافی این نوع غذاها را ترجیحا در منزل تهیه کنید.

فاخره بهبهانی