شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
مجله ویستا

تاثیر بحران اقتصادی بر ورزش زنان


تاثیر بحران اقتصادی بر ورزش زنان

با اوج گرفتن بحران اقتصادی در بسیاری از کشورهای مهم جهان و راه یافتن گزارشات متعددی از ورشکستگی ها به صدر اخبار جهان, نگرانی های ورزشکاران و مقامات ورزشی نیز نسبت به اثرات سوء این بحران بر دنیای ورزش روزبه روز افزایش می یابد که البته نگرانی بجایی است و باید مورد پیگیری جدی قرار گیرد

با اوج گرفتن بحران اقتصادی در بسیاری از کشورهای مهم جهان و راه‌یافتن گزارشات متعددی از ورشکستگی‌ها به صدر اخبار جهان، نگرانی‌های ورزشکاران و مقامات ورزشی نیز نسبت به اثرات سوء این بحران بر دنیای ورزش روزبه‌روز افزایش می‌یابد؛ که البته نگرانی بجایی است و باید مورد پیگیری جدی قرار گیرد. علیرغم این موضوع، هنوز هم بسیاری از کارشناسان اقتصادی همانطور که در یافتن علل اصلی این بحران و رفع آن درمانده‌اند، در پاسخ به پرسش در مورد تاثیر این بحران بر ورزش نیز به لکنت می‌افتند. با این‌حال می‌توان دریافت که بسیاری از آنها با این امر موافقند که اگر این بحران اقتصادی همه‌گیر، ریشه‌ دوانده و عمیق‌تر شود، در ۵ سال آینده دورنمای ورزش جهان متفاوت از آن چیزی که اکنون است، خواهد بود. اما باید منتظر چه‌جور تفاوتی بود؟

البته این موضوع نیز مانند تمام امور ورزشی، به عوامل مختلفی بستگی دارد که از رشتهء ورزشی و میزان محبوبیت آن در بین مردم گرفته تا شدت و طول این بحران را شامل می‌شود. اما در کل پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهند که در آینده شاهد مواردی مانند زیر خواهیم بود: ورزشکارانی کمتر، حقوقی پایین‌تر، فصل‌های رقابتی طولانی‌تر، موانع مالی بزرگ‌تر و عمیق‌تر بر سر راه رشته‌هایی مانند گلف حرفه‌ای و هاکی و نیز لیگ‌های حرفه‌ای، و شاید مرگ برخی از لیگ‌های نوپای ورزش جهان.

در پاسخ به این پرسش که "آسیب‌پذیرترین‌ها کدامند؟" بسیاری از کارشناسان معتقدند بسیاری از لیگ‌های بزرگ و حرفه‌ای مستقل از این بحران تقریباً مصون خواهند ماند. اما آن دسته از تیم‌ها و لیگ‌هایی که از لحاظ حرفه‌ای رده دو محسوب می‌شوند، اگر حمایت‌ها و کمک‌های اسپانسرهای خود را از دست بدهند یا این حمایت‌ها کمرنگ شوند، بیش از بقیه مستعد ورشکستگی هستند.

به عنوان مثال در بخش ورزش زنان که به نظر می‌رسد نسبت به ورزش مردان آسیب‌پذیرتر باشد، می‌توان به لیگ جدید فوتبال زنان در امریکا اشاره کرد که در دوران آغازین این بحران اقتصادی فعالیت‌ خود را شروع کرد و این احتمال می‌رود که مقامات آن به‌زودی مجبور شوند آن را به تعطیلی بکشانند.

گلف حرفه‌ای زنان نیز که امسال چهار اسپانسر عنوان قهرمانی خود را از دست داد کم‌کم به سمت شرایط مالی سخت و ناهنجاری پیش می‌رود. به همین دلیل مقامات انجمن گلف حرفه‌ای زنان (LPGA) در مواجهه با این امر، خبر از احتمال حذف دو یا سه مورد از مسابقات قهرمانی خود در سال ۲۰۰۹ می‌دهند.

همچنین پیش‌بینی می‌شود علاوه بر کاهش تعداد مسابقات،‌ میزان جوایز نقدی رقابت‌های باقیمانده نیز به قدر قابل توجهی کاهش یابد. چنانکه گفته می‌شود در مسابقات سال آینده‌ی گلف مردان و زنان،‌ احتمالاً‌ جوایز نقدی از ۲۰۰ هزار دلار به بیست هزار دلار کاهش خواهد یافت.

راه‌یابی این بحران و اثرات سوء آن به زندگی ورزشکاران و هوادارن ورزشی نیز امری است مسلم. به عنوان مثال اگرچه پیش‌بینی می‌شود ورزشکاران حرفه‌ای برتر از این امر تاحدی مستثنی باشند اما مطمئناً میزان مبلغ و زمان قراردادهای ورزشکاران کاهش محسوسی خواهد یافت. همچنین استادیوم‌ها نیمه‌پر خواهند شد و باتوجه به کاهش میزان توان مالی هواداران ورزشی، خرید بلیطهایی که احتمالاً افزایش قیمت خواهند داشت، برای آنها دور از دسترس خواهد شد.

به‌طور کلی می‌توان گفت که پیش‌بینی‌ها مستقیم و غیرمستقیم حاکی از آنند که ورزش زنان مانند تمام اموری که به زنان مرتبط است با وقوع این بحران بیش از دیگر بخش‌ها مستعد شکست و آسیب است و با تداوم آن، شاهد حذف بسیاری از فرصت‌های ورزشی زنان خواهیم بود که درنتیجهء سالها تلاش و مبارزه بدست آمده است. گویی باید به ناچار منتظر عقب‌گردهای زیادی در عرصهء ورزش زنان باشیم.

منبع: ام اس ان بی اس