چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

فلاک مرورگر عصر وب ۲


فلاک مرورگر عصر وب ۲

شاید شما نیز جزو آن دسته از افرادی باشید که تصور می‌کنند در دنیا سه تا چهار مرورگر بیشتر وجود ندارد، اما اگر تنها اسم اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، اپرا و در نهایت مرورگر سفری …

شاید شما نیز جزو آن دسته از افرادی باشید که تصور می‌کنند در دنیا سه تا چهار مرورگر بیشتر وجود ندارد، اما اگر تنها اسم اینترنت اکسپلورر، فایرفاکس، اپرا و در نهایت مرورگر سفری گوگل به گوشتان خورده باید بدانید که تصورتان اشتباه است و ده‌ها مرورگر ریز و درشت دیگر نیز در محیط مجازی وجود دارد.

در میان این مرورگرها یکی به دلیل شیوه طراحی و قابلیت‌هایش از بقیه متمایز است و می‌توان آن را مرورگر عصر وب ۲ نام نهاد.

فلاک (Flock) به معنای جمعیت و گروه است. مرورگر متن‌باز فلاک اولین‌بار سه سال پیش عرضه شد و از لحاظ ظاهری شباهت بسیاری به فایرفاکس دارد. این مرورگر امکان افزودن تم‌ها و extension های گوناگون را مانند مرورگر فایرفاکس داراست و امکان مرور چندین صفحه را درTab ها یا زبانه‌های گوناگون به کاربر می‌دهد. این مرورگر دارای بیشترین امکانات وبلاگ‌نویسی و وبلاگ‌خوانی در بین مرورگرهای موجود در بازار است. در میله ابزار اصلی فلاک دکمه‏ای به نام Create a blog post وجود دارد که مجموعه‌‏ای از امکانات مختلف وبلاگ‌نویسی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. همچنین امکان خواندن RSS نیز از دیگر ابزارهایی است که وبلاگ‌دوستان را خوشحال می‌کند. <!--[if !vml]--><!--[endif]-->

فلاک با سایت مشهور مدیریت عکس فلیکر و بسیاری از سرویس‏های مشهور وبلاگ‌نویسی مانند wordpress ، sixapart و Blogger سازگاری دارد و امکانات بسیاری از آن‌ها را در خود گنجانده است. همچنین این مرورگر با سه سیستم‌عامل ویندوز، لینوکس و مکینتاش سازگاری دارد.

در این مرورگر علایق یا favorites شما بر اساس سیستم بوکمارک همگانی سایت مشهور del.icoi.us ذخیره می‌شود و می‌توانید بوکمارک‌های خود را با دیگران به اشتراک بگذارید.

در منو view بخش Encoding علاوه بر پشتیبانی از تمامی استاندارهای موجود قسمتی به نام Middle East وجود دارد و در آن macFarsi نیز اضافه شده است تا کاربران فارسی‌زبان به سادگی بتوانند از آن استفاده کنند.

علاوه بر این، بخش page Source در منو view که امکان نمایش منبع یا سورس صفحه لود شده را فراهم می‌کند به صورت notepad ساده نیست، بلکه سورس صفحات همانند Dreamweaver و FrontPage به صورت دسته‌بندی شده و با رنگ‌های متفاوت برای بیننده نمایش داده می‌شود .

در منو Tools با انتخاب بخش Pageinfo اطلاعات جالبی را از صفحه در حال مشاهده دریافت می‌کنید. برخی از این اطلاعات عبارتند از: تمام لینک‌ها، متاتگ‌ها و عکس‌های به کار رفته در صفحه .

برای وبلاگ‌نویسی سریع از طریق این مرورگر روی آیکون blog کلیک کنید، این آیکون شبیه به یک قلم پر مانند است. پس از آن مشخصات حساب کاربری وبلاگ خود را وارد کنید. اکنون می‌توانید به راحتی مطلب مورد علاقه‌تان را بنویسید.

نکته دیگر آنکه هر وقت هنگام وبگردی از مطلبی خوشتان آمد آن را highlight روی آن مطلب کلیک راست و بعد روی blog this کلیک کنید. پس از آن پنجره blog editor ظاهر می‌شود و آن مطلب وارد وبلاگتان می‌شود.

Flock دارای قسمتی به نام Flickr topbar است که به کمک آن می‌توانید عکس‌های مورد علاقه خود در فلیکر را به داخل blog editor بیاندازید یا اصطلاحا drag کنید.

یک ویژگی خوب دیگر flock، بهره‌مندی از ابزاری به نام shelf است. به طور حتم بارها پیش آمده است که از عکس، مطلب یا لینکی خوشتان آمده و تصمیم گرفته‌‌اید آن را وارد وبلاگتان کنید. در این مواقع کافی است عکس، مطلب یا آدرس url مورد نظر را به داخل shelf بکشید و رها کنید(drag and drop). برای دسترسی به shelf از منو tools، گزینه shelf را انتخاب کنید.

فلاک میانه خوبی با فیدها دارد. در فلاک نیز مانند فایرفاکس، سایت‌ها و وبلاگ‌های دارای فید با علامتی خاص متمایز و مشخص می‌شوند.

به طور حتم با نحوه‌ افزودن سایت‌های مورد علاقه به بخش علاقه‌مندی‌ها در مرورگرهای مختلف آشنا هستید. برای مثال، در فایرفاکس به بخش bookmarks می‌‌رویم و روی گزینه bookmark this page کلیک می‌کنیم. در مرورگر فلاک ترتیبی داده شده تا در هنگام افزودن یک سایت به فهرست علاقه‌مندی‌ها، آدرس سایت وارد فهرست حساب کاربری شما در سایت del.icio.us شود. جهت اطلاع بد نیست بدانید که del.icio.us سایتی است که به منظور به اشتراک‌گذاری لینک‌های مورد علاقه کاربران اینترنت طراحی شده. پس از ایجاد حساب کاربری، کافی است روی star this در مرورگر flock کلیک کنید تا سایت مذکور هم به favorite شما اضافه شود و هم به لیست سایت‌های مورد علاقه شما در del.icio.us انتقال پیدا کند.