چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

سردرگم در كلانشهر گاو چران ها


سردرگم در كلانشهر گاو چران ها

بوینوس آیرس از جمله شهرهایی است كه طی سالهای اخیر تحولات و حوادث بسیاری را تجربه كرده است

بوینوس آیرس از جمله شهرهایی است كه طی سالهای اخیر تحولات و حوادث بسیاری را تجربه كرده است. این تحولات كم و بیش منفی عزل شهردار را در پی آورده اند، تحولاتی كه آتش سوزی در یك باشگاه نقطه آغاز آن و سرقت قرن از یك بانك در نزدیكی بوینوس آیرس نقطه اوج آن بود. علاوه بر این مسأله كمبود زمین و اهتمام شهرداری به طرح های توسعه شهری، مشكلات زیادی را پدید آورده است.

آنیبال ایبارا پس از شش سال تصدی مقام شهرداری بونئوس آیرس با رأی شورای شهر از كار كناره گرفت.در واقع ایبارا با ده رأی موافق در برابر چهار رأی مخالف از سمت خود بركنار شد. علت اصلی كنار گذاشتن شهردار بونئوس آیرس نیز نادیده گرفتن و تلاش برای مخفی نگهداشتن نتایج بازرسی های ساختمانی عنوان شده است.

اعضای شورای شهر بوینوس آیرس معتقدند سهل انگاری در بازرسی های ساختمانی سبب بروز آتش سوزی در باشگاه جمهوری كرمانیون شده است در این آتش سوزی كه در ماه دسامبر سال ۲۰۰۴ رخ داد ۱۹۴نفر جان خود را از دست دادند. از آن زمان به بعد بود كه نوك تیز پیكان انتقادات در شورای شهر متوجه شهردار نگون بختی شد كه در برابر عمل انجام شده قرار گرفته بود.

اما دیگر دیر شده بود زیرا اعضای شورای شهر دیگر حاضر به دادن فرصت جدیدی به شهردار نبودند و وی مجبور بود مدام در جلسات پرسش و پاسخ استیضاح گونه حضور یابد. ایبارا به منظور حضور در این جلسات از ماه نوامبر سال ۲۰۰۵ از سمت خود معلق شده بود.

در همین چارچوب خانواده قربانیان آتش سوزی باشگاه كرمانیون نیز در برنامه های خبری حضور یافتند و كنار گذاشتن شهردار را به مدت یك سال از مقام خود خواستار شدند. ناگفته نماند كه مخالفان ایبارا اقلیتی را تشكیل می دادند.

نتایج یك نظرسنجی كه اخیراً انجام شده است؛ نشان می دهد كه ۶۰درصد مردم بوینوس آیرس ابقای ایبارا را خواستار بودند. حتی دولت نستوركرچنر رئیس جمهوری آرژانتین نیز از وی حمایت می كرد.اما منتقدان ایبارا در این رابطه معتقدند كه در زمان آنیبال ایبارا فرهنگ فساد اداری و مالی در شهرداری جا افتاد. در مقابل موافقان ایبارا رأی شورا علیه شهردار را فرصت طلبانه قلمداد كرده اند.به رغم اظهارنظر موافقان و مخالفان ایبارا، وی از سمت خویش كنار گذاشته شده و خورخه تلرمان معاون وی، تا زمان انتخاب شهردار جدید، مسئولیت اداره شهر را عهده دار خواهد بود.

●دستگیرشان كردیم

علاوه بر معضل آتش سوزی در باشگاه كرمانیون مسأله دیگری نیز وضعیت امنیتی در شهر بوینوس آیرس را تحت تأثیر خود قرار داده است. پنج هفته پس از وقوع بی شرمانه ترین دستبرد بانكی در تاریخ آرژانتین، پلیس دو فرد مظنون در این رابطه را بازداشت كرد، این دو نفر تنها بخشی از گروه بزرگی بودند كه در روز ۱۳ژانویه سال جاری به بانكی در خارج از بوینوس آیرس دستبرد زدند. طی حمله به بانك چندین نفر گروگان گرفته شدند. گروگان گرفته شدن این افراد، تنها به خاطر محاصره بانك توسط پلیس نبود كه سارقین قصد وقت كشی داشتند، وقت كشی یا خرید زمان برای فرار از تونل ویژه ای كه برای این دستبرد حفر شده بود؛ اما دزدان به تنهایی فرار نكردند، آنها ساكی معادل ۵۰میلیون دلار را با خود بردند. تكنیك به كار رفته در این عملیات و شهامت دزدان سبب شد تا بسیاری با افتخار از آن تحت عنوان سرقت قرن یاد كنند. پس از پایان عملیات دزدی قرن خبرگزاری ها اعلام كردند كه دزدان از سلاح های قلابی استفاده كرده اند، تعدادی از گروگان ها نیز در مصاحبه هایی كه پس از خروج از محوطه بانك انجام دادند، رفتار گروگانگیران را بهتر از پلیس دانستند. گفته می شود، پس از آن كه مشخص شد آن روز، روز تولد یكی از گروگان هاست گروگانگیران برای او آهنگ تولدت مبارك را خواندند.

در حالی كه بحث درباره سرقت قرن همچنان نقل محافل عمومی است، مقامات بوینوس آیرس تلاش دارند با سر و صدای زیاد عملیات اخیر خویش علیه دزدان را با اهمیت جلوه دهند؛ طی این عملیات یك میلیون دلار به همراه ۸كیلو از جواهرات ربوده شده به بانك بازگردانده شد. چندی بعد نیز پلیس مردی را دستگیر كرد كه ادعا می شود در حفر تونل مخفی نقش داشته است. با این حال پلیس همچنان پیشرفت چندانی در زمینه دستگیری سایر اعضای این باند حرفه ای نداشته است، گفته می شود كه بقیه دزدان با موفقیت از كشور فرار كرده اند.

زمین خواری

طرح توسعه مركز شهر بوینوس آیرس همزمان باعث جلب توجه بسیاری شده و سانسور خبری در این باره را در پی آورده است.در واقع مقامات دولتی و محلی قصد دارند ۱۸هكتار از زمین های حد فاصل یك خط آهن متروكه در محله ریترو را جهت ساخت خانه های جدید، هتل ها و دفاتر اداری به فروش برسانند. هزینه های برق كشی و مدرنیزه كردن خط آهن فرسوده سان مارتین نیز از محل فروش زمین های این منطقه به دست می آیند. پس از پایان این طرح ظرفیت خط آهن سان مارتین از سه میلیون مسافر به ۱۰میلیون مسافر در روز خواهد رسید.

این طرح كه اكنون در مرحله پیشنهاد قراردارد توجه مسئولان روجیو، یك گروه سرمایه گذاری محلی و دلمو - یك شركت توسعه استرالیایی- را به خود جلب كرده است.طرح های دیگری نیز به منظور توسعه راه آهن سان مارتین در دهه ۱۹۹۰ میلادی پیشنهاد شدند. زمین واقع شده در اطراف این خط آهن متروكه، ازمعدود مناطق شهری مناسب اجرای طرح های توسعه در بوینوس آیرس است. اما به نظر می رسد این طرح ها آن گونه كه پیش بینی شده بود به اجرا درنمی آیند و مقامات شهری به جای آن كه جهت توسعه منطقه تلاش كنند، بیشتر به فكر مقاصد اقتصادی خویش هستند.منتقدان این طرح می گویند در طرح زمین های اطراف خط آهن سان مارتین مسأله اسكان حاشیه نشینان پیش بینی نشده است.

مجموع این مشكلات شهری به همراه مشكلات امنیتی، آنیبال ایبارا شهردار سابق بوینوس آیرس را با چالش های عدیده ای روبه رو ساختند، چالش هایی كه شهردار را با شورای شهر مواجه، و وی را بر لبه تیغ پرتگاه قرار دادند. در نهایت نیز شهردار نتوانست خود را در محكمه شورا تبرئه كند و مجبور به كناره گیری شد تا عصری جدید در تاریخ شهر بوینوس آیرس آغاز شود و مردم این شهر به انتظار آینده ای بهتر روز را به شب برسانند.

منبع: اكونومیست