پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا
در سرما چه بپوشیم و چه بخوریم؟
مراقبت از پوشش، خوراک و کارهایی از قبیل، آنقدرها هم که فکر میکنید، سوسول بازی نیست. کافی است نیمنگاهی به خاطرات دوران کودکیتان بیندازید تا به یاد بیاورید روزهایی را که مامان چمدان لباسهای پشمی را خالی میکرد و لباسهای تابستانیتان را به استراحت یک ساله میفرستاد یا وقتهایی که بوی شلغم پخته روشنمان میکرد که عصرانه دلچسبی در انتظارمان نیست.
پس با تکیه بر سنتهای خانوادگیتان در باب گذراندن فصل سرد، این نکتهها را هم برای تطبیق خودتان با زمستان به کارببرید:
چی بپوشیم؟
لایه لایه بپوشید. لایههای مختلف لباس، مثل شیشههای چند جداره، گرمای بدنتان را بین خودشان نگه میدارند.
الیاف طبیعی بپوشید. نازکترین پیراهنهای نخی زا سنگینترین لباسهای پلاستیکی که یقهشان را تازیر چانه بالا کشیدهاید، بهتر میتوانند گرمای بدن شمارا حفظ کنند. لباسهای نخی عرق نمیکنند، بدن را جیزجیز نمیکنند، سبک و راحت هم هستند.
۳ لایه بپوشید. لباسهای زمستانی ۳ لایه دارند؛ لایه زیر پیراهنی که باید نخی و نازک باشد تا عرق را جذب کند، لایه گرمکن مثل پلیور که بهتر است پشمی باشد تا گرما را درخودش نگهدارد و لایه بادگیر مثل کت وکاپشن که بهتر است از الیاف مصنوعی باشد تا درمقابل باد و باران مقاومت کند. البته این لایه آخر، مال بیرون از خانه است.
گوشها، گردن و سرتان را بپوشانید. قدیمیها میگفتند آدم از سر سرما میخورد. حرفشان را گوش کنید.
داخل خانه که هستند حتماً جوراب بپوشید. نیازی نیست جورابهایتان مثل کفشهای اسکیموها باشند، همین جورابهای نخی هم کفایت میکنند. البته کفشهای روفرشی زمستانی را هم فراموش نکنید؛ از این کفشهایی که عروسک شیرو خرگوش وخرسند. قشنگ بودنشان باعث میشود به محض رسیدن به خانه به سمتشان بروید.
به محض ورود به خانه، همه لباسهایتان را عوض کنید و لباسهای بیرون را که سرما در تاروپودشان هم نفوذ کرده، تا آخرین تکه از خودتان دور کنید.
کشوها و کمدها، بدترین جاهای نگهداری لباسهایی هستند که توی خانه قرار است بپوشید. صبح که میروید، لباسهایتان را اگر شوفاژ دارید روی آن و اگر ندارید، جایی نزدیک بخاری اتاقتان بگذارید تا وقتی به خانه برگشتید، از گرمایشان لذت ببرید.
چی بخوریم؟
گرمایی که از خوردن یک سوپ یا آش گرم در بدنتان ایجاد میشود، آنقدر با دوام است که تامدت زیادی گرمتان کند. اصولاً مایعات گرم زودتر از هر خوردنی دیگری دمای بدن را بالا میبرند. شامتان را ترجیحاً از بین هزاران مدل سوپ و آش موجود انتخاب کنید.
اینکه خشکبار از قدیم، مخصوص شب بیداریهای زمستانی بوده، بی حکمت نبوده. مغزها صرف نظر از کالریشان که دشمن تناسب اندام است، گرمای بینظیری را به همراه خود دارند. نیازی هم نیست بنشینید پای یک ظرف آجیل و تهاش را دربیاورید؛ یک مشت نخودچی و کشمش هم کفایت میکند.
صبحانهتان را گرم بخورید. چای شیرین و شیرداغ بهترین گزینهها هستند. تصورش را بکنید که خامه وکره ماسیده اول صبح چقدر ناراحت کننده است؛ از خیرش بگذرید.
میوههایی را که میخواهید بخورید، داخل یخچال نگذارید وگرنه مجبورید برای خوردن یک سیب ناقابل، نیمساعت آن را دستبهدست کنید که یک وقت دندانهایتان در آن جانماند! خوردن میوه را هم بگذارید برای روزها.
چایتان را لب سوز نخورید. تجربه نشان داده چای وقتی داغ و سریع خورده میشود، تأثیر گرمایش همآنی است؛ پس بگذارید چایتان کمی خنک شود. این طوری هم دندانها حنجرهتان سالم میمانند، هم تأثیر چای گرم در بدنتان ماندگار میشود.
شبها بهجای میوه یا روزها بهجای میان وعده، لبو و شلغم بخورید؛ هم دربرابر سرما خوردگی ضدضربه میشوید، هم گرم.
منبع:همشهری جوان
لیلا دلیخون
www.delikhoun.blogfa.com
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست