شنبه, ۱۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 1 June, 2024
علل اصلی ابتلا به سرطان
بروز سرطان بسته به دو عامل وراثتی (ژنتیک) و محیطی است. عامل محیطی در زندگی دارای تنوع و گستردگی زیادی است که در اینجا به برجستهترین آنها اشاره میکنیم.
مصرف غذا و مایعات داغ
طبق بررسیهای انجام شده نوشیدن مایعات داغ،خطر مبتلا شدن به برخی سرطانهای دستگاه گوارش نظیر حنجره،مری و معده را به شدت افزایش میدهد.توصیه میشود قبل از مصرف مایعات داغ چند دقیقه صبر کنید تا از دمای آن کاسته شود.
چاقی
بین چاقی و سرطانهایی مثل روده بزرگ،لوزالمعده،تیروئید،سینه، کلیه، مری و برخی دیگر از سرطانها ارتباط وجود دارد.البته چاقی به خودی خود باعث سرطان نمیشود اما میتوان گفت که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.
مصرف زیادگوشت قرمز
مصرف بیش از حد گوشت قرمز،احتمال ابتلا به انواع سرطان از جمله سرطانهای روده بزرگ،لوزالمعده، کلیه،سینه و پروستات را افزایش میدهد.توصیه میشود که میزان مصرف گوشت قرمز بیش از ۸۵گرم نباشد و در رژیم غذایی بیشتر از گوشت ماهی
استفاده شود.
مواد نگهدارنده در غذاها
مواد نگهدارنده در فرآوردههایی همچون سوسیس و کالباس استفاده میشودتا خطر ابتلا به باکتری را کاهش داده و اندکی هم به طعم مطبوع محصول کمک کنداما معمولا در دمای سرخ کردن تولید نیتروزآمین میکند که مادهای بسیار سرطان زاست.
امواج و پرتوها
در دنیای مدرن متاسفانه امواج زیادی ما را احاطه کرده اند؛ امواجی که طول موج کمتر دارند به علت اینکه انرژی بیشتری را با خود حمل میکنند، در برخورد با بدن انسان در دراز مدت میتواند باعث جهش در DNA،تخریب سلولها و ایجاد سرطان شود.
غذاهای پرچرب
استفاده از غذاهای پرچرب بهخصوص چربی حیوانی باعث افزایش ابتلا به سرطانهایی نظیر پروستات، لوزالمعده، روده بزرگ، راست روده و کبد میشود.محدود کردن غذاهای پرچرب یکی از راههای پیشگیری از ابتلا به سرطان است.
بی خوابی
بی خوابی در دراز مدت،خطر ابتلا به سرطان را افزایش میدهد.در واقع هر فرد طی شبانه روز به ۸ساعت خواب شبانه احتیاج دارد و کم خوابی یا بیخوابی باعث برهم خوردن تعادل متابولیسمی بدن و در نهایت مهیا شدن زمینه ابتلا به سرطان میشود.
غذاهای کبابی و دودی شده
مصرف طولانی مدت غذاهای دودی شده، کبابی و نمک سود میتواند منجر به ابتلا به برخی انواع سرطان از جمله سرطان معده شود.مصرف بخشی از غذاهای کبابی شده و ته دیگ که سوخته و سیاه شده است به شدت منع میشود.
مصرف دخانیات و الکل
اصلیترین علت ابتلا به سرطان ریه،مصرف دخانیات بوده و ۸۵ درصد از موارد ابتلا به این نوع سرطان را شامل میشود.البته مصرف دخانیات عامل ابتلا به انواع دیگری سرطان مثل دهان، مری، لوزالمعده، خون، کلیه، مثانه و برخی دیگر از سرطانهاست.
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
پیچ و مهره پارس سهند
تعمیر جک پارکینگ
خرید بلیط هواپیما
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
انتخابات ریاست جمهوری انتخابات انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مسعود پزشکیان علی لاریجانی ریاست جمهوری وزارت کشور مجلس شورای اسلامی سعید جلیلی شورای نگهبان
هواشناسی تهران شهرداری تهران پلیس دانشگاه فرهنگیان قتل سازمان هواشناسی دستگیری گرما مشهد وزارت بهداشت تصادف
بانک مرکزی قیمت دلار برق خودرو قیمت طلا بازار خودرو دولت سیزدهم قیمت خودرو مسکن ایران خودرو بازنشستگان حقوق بازنشستگان
سینمای ایران سینما تلویزیون رسانه ملی تئاتر مناظره انتخاباتی احسان علیخانی صداوسیما موسیقی حامیم سریال صدا و سیما
دانشگاه آزاد اسلامی فناوری
رژیم صهیونیستی غزه فلسطین جنگ غزه اسرائیل آمریکا روسیه دونالد ترامپ جو بایدن چین رفح یمن
پرسپولیس استقلال فوتبال لیگ برتر لیگ برتر ایران مس رفسنجان باشگاه پرسپولیس رئال مادرید پیکان باشگاه استقلال جواد نکونام لیگ برتر فوتبال ایران
مریخ اپل ایلان ماسک تلگرام گوگل سامسونگ ناسا ماهواره
سیگار سازمان غذا و دارو طب سنتی رژیم غذایی قهوه بیماری قلبی