پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
هپاتيت B و احتمال بروز سرطان كبد
ايسنا :چهارمين جشنواره انجمن علمي گوارش و كبد كودكان ايران تحت عنوان هپاتيت در كودكان، 28 و 29 خرداد ماه در انستيتو تغذيه ايران برگزار ميشود.
دكتر غلامرضا خاتمي رييس چهارمين همايش انجمن علمي گوارش و كبد كودكان ايران تحت عنوان هپاتيت در كودكان، با اعلام اين خبر افزود: اين همايش با هدف ارتقاي دانش پزشكان متخصص و آگاهي دادن به خانوادههاي ايراني برگزار ميشود.
وي گفت: هپاتيت كودكان شامل هپاتيت ويروس A,B,C,D و هپاتيت اتوايميون (هپاتيتي كه بعلت خود ايمني، نسبت به سلولهاي كبدي ايجاد ميشود) است كه در اين بين، هپاتيت B, C از اهميت بيشتري برخوردارند و لازم است با اطلاع رساني به خانوادهها و پزشكان از شيوع اين بيماريها پيشگيري كرد.
خاتمي اظهار داشت: هپاتيت B به علت مزمن شدن براي شخص مبتلا مشكل بزرگي ايجاد ميكند كه در مواردي منجر به بروز سرطان كبد خواهد شد.
رييس انجمن علمي گوارش و كبد كودكان ايران گفت: براي پيشگيري از اين ويروس علاوه بر اقدامات بهداشتي، واكسن موثر وجود دارد كه خوشبختانه در ايران براي كودكان از دوره شيرخوارگي تزريق و آنها را از ابتلا به بيماري، مصون نگه ميدارد.
وي افزود: واكسن هپاتيت B، حدود 11 سال است كه تزريق ميشود و تعداد كودكان مبتلا به هپاتيت تا اين سن اندك است اما كودكان بزرگتر از اين سنين كه واكسن دريافت نكردهاند در خطر ابتلا قرار دارند.
خاتمي يادآور شد: كودكاني كه در حال حاضر از مادران مبتلا به هپاتيت B به دنيا ميآيند بيشترين گروه مبتلا به هپاتيت در كشور به شمار ميروند. اين در حاليست كه در خارج از كشور،ابتلاي جوانان و بالغين به اين ويروس به علت رفتارهاي پرخطر جنسي است.
وي با بيان اينكه ناقلين ويروس هپاتيت B در جامعه امروز بطور متوسط بين 3 تا 5 درصد است، گفت: افزايش اطلاع رساني در مورد نحوه ابتلا و پيشگيري از اين بيماري، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلاي كودكان به اين بيماري خواهد داشت.
وي يادآور شد: هپاتيت نوع C ، نيز يكي ديگر از انواع هپاتيتهاي شايع در كشور است كه همانند هپاتيت B بيشتر در بين معتاداني كه از سرنگهاي مشترك استفاده ميكنند مشاهده ميشود.
رييس انجمن علمي گوارش و كبد كودكان اظهار داشت: متاسفانه براي هپاتيت C واكسني وجود ندارد و بايد از طريق اقدامات بهداشتي و اطلاع رساني موثر از ابتلاي به اين بيماري پيشگيري به عمل آيد.
وي گفت: هپاتيت C، از طر يق فراوردههاي خوني، اقدامات دندانپزشكي و از طريق وسايل آلوده به ويروس، به بدن منتقل شده به كبد رسيده و ايجاد بيماري ميكند.
اين متخصص اضافه كرد: هپاتيت C در بيشتر مواقع علائمي ندارد و فقط با يك معاينه معمولي پزشك متوجه ميشود كه كبد بزرگ شده است و گاهي در آزمايشهايي كه فرد انجام ميدهد مشخص ميشود كه آنزيمهاي كبدي بالا هستند.
رييس چهارمين همايش انجمن علمي گوارش و كبد كودكان تصريح كرد: با پيشرفت ويروس هپاتيت C، كبد كارايي خود را از دست ميدهد به گونهاي كه كبد قادر به ساخت مواد مورد نياز بدن نخواهد بود
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست