پنجشنبه, ۲۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 13 February, 2025
مجله ویستا

هپاتيت B و احتمال بروز سرطان كبد


  ايسنا :چهارمين جشنواره انجمن علمي گوارش و كبد كودكان ايران تحت عنوان هپاتيت در كودكان، 28 و 29 خرداد ماه در انستيتو تغذيه ايران برگزار مي‌شود.

دكتر غلامرضا خاتمي رييس چهارمين همايش انجمن علمي گوارش و كبد كودكان ايران تحت عنوان هپاتيت در كودكان، با اعلام اين خبر افزود: اين همايش با هدف ارتقاي دانش پزشكان متخصص و آگاهي دادن به خانواده‌هاي ايراني برگزار مي‌شود.

وي گفت: هپاتيت كودكان شامل هپاتيت ويروس A,B,C,D و هپاتيت اتوايميون (هپاتيتي كه بعلت خود ايمني، نسبت به سلولهاي كبدي ايجاد مي‌شود) است كه در اين بين، هپاتيت B, C از اهميت بيشتري برخوردارند و لازم است با اطلاع رساني به خانواده‌ها و پزشكان از شيوع اين بيماري‌ها پيشگيري كرد.

خاتمي اظهار داشت:‌ هپاتيت B به علت مزمن شدن براي شخص مبتلا مشكل بزرگي ايجاد مي‌كند كه در مواردي منجر به بروز سرطان كبد خواهد شد.

رييس انجمن علمي گوارش و كبد كودكان ايران گفت: براي پيشگيري از اين ويروس علاوه بر اقدامات بهداشتي، واكسن موثر وجود دارد كه خوشبختانه در ايران براي كودكان از دوره شيرخوارگي تزريق و آنها را از ابتلا به بيماري، مصون نگه مي‌دارد.

وي افزود: واكسن هپاتيت B، حدود 11 سال است كه تزريق مي‌شود و تعداد كودكان مبتلا به هپاتيت تا اين سن اندك است اما كودكان بزرگتر از اين سنين كه واكسن دريافت نكرده‌اند در خطر ابتلا قرار دارند.

خاتمي يادآور شد: كودكاني كه در حال حاضر از مادران مبتلا به هپاتيت B به دنيا مي‌آيند بيشترين گروه مبتلا به هپاتيت در كشور به شمار مي‌روند. اين در حاليست كه در خارج از كشور،‌ابتلاي جوانان و بالغين به اين ويروس به علت رفتارهاي پرخطر جنسي است.

وي با بيان اينكه ناقلين ويروس هپاتيت B در جامعه امروز بطور متوسط بين 3 تا 5 درصد است، گفت: افزايش اطلاع رساني در مورد نحوه ابتلا و پيشگيري از اين بيماري، نقش مهمي در پيشگيري از ابتلاي كودكان به اين بيماري خواهد داشت.

وي يادآور شد: هپاتيت نوع C ، نيز يكي ديگر از انواع هپاتيت‌هاي شايع در كشور است كه همانند هپاتيت B بيشتر در بين معتاداني كه از سرنگ‌هاي مشترك استفاده مي‌كنند مشاهده مي‌شود.

رييس انجمن علمي گوارش و كبد كودكان اظهار داشت: متاسفانه براي هپاتيت C واكسني وجود ندارد و بايد از طريق اقدامات بهداشتي و اطلاع رساني موثر از ابتلاي به اين بيماري پيشگيري به عمل آيد.

وي گفت: هپاتيت C، از طر يق فراورده‌هاي خوني، ‌اقدامات دندانپزشكي و از طريق وسايل آلوده به ويروس، به بدن منتقل شده به كبد رسيده و ايجاد بيماري مي‌كند.

اين متخصص اضافه كرد: هپاتيت C در بيشتر مواقع علائمي ندارد و فقط با يك معاينه معمولي پزشك متوجه مي‌شود كه كبد بزرگ شده است و گاهي در آزمايش‌هايي كه فرد انجام مي‌دهد مشخص مي‌شود كه آنزيم‌هاي كبدي بالا هستند.

رييس چهارمين همايش انجمن علمي گوارش و كبد كودكان تصريح كرد: با پيشرفت ويروس هپاتيت C، كبد كارايي خود را از دست مي‌دهد به گونه‌اي كه كبد قادر به ساخت مواد مورد نياز بدن نخواهد بود