جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
بد نبینی، پهلوون!
۱۰ فرمان برای پیشگیری از آسیبهای ورزشی در ورزشكاران حرفهای
برای اینكه آسیبهای بدنی هنگام ورزش را كم كنید، بهتر است چند نكته را رعایت كنید. ما ۱۰ نكته را برای جلوگیری از آسیبهای ورزشی به بدنتان توصیه میكنیم:
۱) ملاقات با پزشك:
قبل از اینكه بخواهید فعالیت جدید ورزشی را شروع كنید، حتما با یك پزشك مشورت كنید. هرگونه فعالیت جدید میتواند به بدن شما استرس وارد كند، خصوصا اگر شما به یك بیماری تشخیص داده نشده قلب و یا سایر ارگانها مبتلا باشید. انجام یك فعالیت ورزشی ناگهانی ممكن است عواقب ناگواری را به همراه داشته باشد. بنابراین شما باید میزان فعالیت خود را برحسب شرایط بدنی خود تنظیم كنید. پزشك میتواند میزان فعالیت مجاز را برای شما تعیین كند.
۲) افزایش تدریجی فعالیت:
وقتی یك برنامه ورزشی را شروع میكنید، بهتر است ابتدا میزان فعالیت شما كم باشد و به تدریج آن را اضافه كنید. ممكن است ابتدا شروع یك ورزش جدید برای شما جذاب باشد و به خود، فشار بیش از اندازه وارد كنید. ما توصیه میكنیم ورزش را در هفته سه بار و هر بار به مدت ۲۰ دقیقه آغاز كنید و سپس به تدریج زمان آن را افزایش دهید.
۳) مشورت با یك مربی ورزشی:
اگر شما تا به حال ورزش نكردهاید و نمیدانید چه نوع فعالیتی را شروع كنید، ممكن است با انجام حركات نامناسب به بدن خود آسیب برسانید. پس با یك مربی ورزشی مشورت كنید تا حركات درست ورزشی را به شما آموزش دهد.
۴) بدن خود را گرم كنید:
باید بدن خود را قبل از شروع حركات ورزشی اصلی گرم كنید تا به بدنتان آسیب نرسد. میتوانید با راه رفتن یا دویدن با سرعت آهسته، بدن خود را به آرامی گرم كنید و سپس به انجام حركات ورزشی بپردازید.
۵) گرسنه نباشید:
همانطور كه نباید بلافاصله بعد از خوردن یك غذای سنگین ورزش كنید، با شكم خالی هم نباید فعالیت بدنی داشته باشید. بهتر است دو ساعت قبل از شروع ورزش غذا بخورید. این غذا انرژی لازم برای ورزش را فراهم میكند.
۶) نوشیدن آب قبل ورزش: كمبود آب موجب میشود كه نتوانید حركات ورزشی را به درستی انجام دهید. دو ساعت قبل از ورزش سعی كنید چند لیوان آب بنوشید و حتما در حین ورزش آب همراه داشته باشید تا در صورت نیاز از آن استفاده كنید.
۷) به بدنتان توجه كنید:
اگر شما بعد از ورزش درد شدیدی در قسمتی از بدن خود احساس كردید و یا در حین ورزش كردن دچار ضعف و سرگیجه شدید، توجه داشته باشید كه اینها نوعی علامت خطر هستند و باید ورزش را قطع كنید و اگر بعد از قطع ورزش هم بهبود نیافتید تا بهبودی كامل باید ورزش را قطع كنید.
۸) استراحت:
علاوه بر اینكه باید خواب كافی در شب داشته باشید، اگر ورزش میكنید، در طول روز هم باید استراحت كنید. اگر بیش از حد از بدن خود كار بكشید، سلولهای بدن شما دچار خستگی مفرط میشوند.
۹) به كار گرفتن حركات و ورزشهای گوناگون:
سعی كنید از ورزشها و حركات مختلفی استفاده كنید. این كار هم موجب به كارگیری عضلات مختلف میشود و هم شما را خسته نمیكند. زیرا حركات تكراری عادی میشوند و فرد آن را به درستی انجام نمیدهد.
۱۰) لباس مناسب:
هنگام ورزش از لباسهای راحت و كفش مناسب استفاده كنید تا به بدنتان آسیب نرسد.
آذر ساغری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست