چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
ورزش در صرع
مراسم و جشنهای ورزشی همواره گویای این مهم اند كه ورزش باعث سلامتی و نشاط جوانها و پیرها شده و نقش تعیین كننده ای در بنامه ریزی و گذراندن زمان بیكاری آنها دارد.این روزها همه مردم به پیاده روی، رفتن به كوه، شنا، دو، نرمش صبحگاهی و بازی فوتبال علاقه زیادی نشان می دهند.
اعتماد به نفس
تحركهای ورزشی برای بیشتر افراد مفید و ضروری است. این افراد در كنار به دست آوردن مقاومت بدنی و هماهنگی فعالیتهای تحركی می توانند با انجام ورزشهای گوناگون، قدرت و تواناییهای جسمی و روانی خود را تقویت نموده و آنها را بهبود بخشند.ورزش كمك می كند تا شخص رفتار اجتماعی خود را تصحیح كند، آن را بر اساس قواعدی منظم نموده و بتدریج خود را در جمع حس كند.ورزش كمك می كند تا فرد هدفی را كه در زندگی دارد، دنبال كند و یاد بگیرد تا ملاحظات لازم را نسبت به دیگران داشته باشد.رابطه با دیگران از طریق عضو شدن در گروههای مختلف ورزشی باعث دور شدن و فاصله گرفتن از تنهایی می شود. شخص از طریق ورزش مورد احترام و توجه دیگران قرار می گیرد.تمام نكات ذكر شده می تواند برای شخص مبتلا به صرع هم مفید باشد، علاوه بر آن ورزش باعث كمتر شدن ضعف و عارضه در بیمار هم می شود. از همه مهمتر اینست كه شخص برای دیگران الگو شده و فرزندان و نزدیكان او به سوی ورزش كشیده می شوند.همه اینها اعتماد به نفس و شخصیت فرد مصروع را بهبود می بخشد.
ترس از تصادفات
والدین و وابستگان افراد مبتلا به صرع همواره از اینكه هنگام ورزش تصادف و حادثه ای پیش بیاید در ترس و اضطراب به سر می برند.می دانیم كه هیچ ورزشی بدون تصادف و اتفاق نیست، در نتیجه این خطر همیشه و برای همه وجود دارد، اما بسیار نادر است و هیچوقت موجب ترك ورزش نشده است.تجربه نیز نشان داده است كه تعداد اتفاقات و تصادفات در مورد افراد بیمار بیشتر از افراد سالم نیست.حادثه ای كه در افراد مبتلا به صرع پیش می آید به ندرت به دلیل بروز حمله می باشد. گاهی نفس نفس زدن زیاد در حین انجام عملیات ورزشی، از دست دادن آب و نمك بدن در هنگام ورزش به دلیل عرق كردن زیاد و فعالیت زیاد ماهیچه ها، ممكن است فرد را آماده بروز حمله صرع كند.حركات بدنی زیاد خسته كننده، فشارهای هیجانی و روانی شدید همراه ورزش، ورزش در محیطهای خطرناك مانند آب و بلندی می تواند برای فرد مصروع خطرزا باشد.
چه كسانی می توانند ورزش كنند؟
۱- در مواردی كه فاصله حمله ها زیاد است.
۲- حمله از نظر زمانی قابل پیش بینی و تشخیص است. مثلا قبل از مصرف دارو یا زمان بی خوابی است.
۳- حمله به مدت طولانی پیش نیامده است.
۴- حمله بیشتر در شبها اتفاق می افتد.
۵- وقوع حمله ها بیشتر در صبح زود و یا زمان استراحت است.
توصیه می شود این افراد ورزشهای مورد علاقه خود را با مراقبت و نظر پزشك معالج انجام دهند.
ورزش در مبتلایان به حمله های متوالی
در صورتی كه فرد دچار حمله های متوالی می باشد كه قابل پیش بینی نیستند، باید دید حمله ها چگونه اند و چه ورزشهایی و برای چه كسی خوب است، ولی ورزش نباید ترك شود.همچنین باید توجه كرد هر ورزشی چقدر دفعات حمله را بیشتر می كند و كدام ورزش حملات را شدید می كند یا برای فرد ایجاد خطر می نماید.در چنین مواردی توصیه می شود كه از ورزش در بلندی و با اشیای خطرزا پرهیز شود. با توجه به اینكه موارد زیادی دیده شده كه حمله های تشنجی در آب و حین شنا كردن اتفاق افتاده است، باید در این موارد احتیاط جدی صورت گیرد و ضوابطی برای كنترل شنا در آب برای این افراد تنظیم شود.هر گاه یكی از ورزشهای مورد علاقه باعث بروز حمله شود یا باعث تشدید حملات گردد این به آن معنی است كه شخص مبتلا كالا مجبور به ترك یا انجام ندادن این ورزش باشد. باید تلاش شود تا تمرینات در رابطه با این ورزش را تغییر داد یا از نظر زمانی آن را تنظیم كرد.نكته مهم اینكه در بسیاری از موارد دلیل بروز حمله در حین ورزش، درمان نادرست بیماری و یا میزان كم داروست. بنابراین می توان در بسیاری از موارد كه ورزش موجب بروز حمله یا خطر می شود با نظر پزشك معالج نسبت به تغییر دارو و یا میزان آن اقدام كرد و ورزش را ادامه داد.
انواع ورزشها
انواعی از ورزشها وجود دارند كه فرد باید مراقبتهای لازم را در انحام آن ورزش مورد نظر قرار دهد. این موارد در مبتلایان به صرع هم باید مراعات گردد، مثل استفاده از كلاه ایمنی در دوچرخه سواری و اسب سواری.
خلاصه اینكه بیشتر ورزشها مثل راهپیمایی، دو، نرمش، بدنسازی، والیبال و پینگ پنگ بدون خطر بوده و توصیه می شود كه: ژیمیناستیك، ژیمیناستیك روی زمین، اسب سواری، اسكی و دوچرخه سواری با كلاه ایمنی انجام گیرد.
موقع شنا كردن باید بیشترین احتیاط را رعایت كرد.
شنا تنها برای كودكان بلكه برای همه خوشایند است. مبتلایان به صرع كه حتی به حملات به حملات كمتری دچار می شوند، باید در حضور یك نجات غریق شنا كنند.
در مواقع شنا در دریاچه و دریا خطر بزرگی وجود دارد.
در درجه اول باید از شنا كردن در این مكان ها دوری كرد و در صورت لزوم با فردی كه فن شنا و نجات غریق را می داند همراه باشد.موارد دیگر از قبیل بوكس، پرتاب دیسك، پرتاب چكش و پرواز با كایت باید در ورزش با احتیاط كامل انجام گیرد تا زمانی كه فرد مطمئن شود كه دیگر دچار حمله نمی شود (حداقل باید از آخرین حمله یكسال گذشته باشد)، نباید این ورزشها را به تنهایی انجام دهد.عده ای از افراد مبتلا به صرع هستند كه ورزشهایی مثل اسكی و دوچرخه سواری را انجام می دهند و احساس خوبی دارند.افراد دیگری را می شناسیم كه به سفارش و توصیه بعضی پزشكان از ادامه ورزشهای مورد علاقه خود دست كشیده اند، اما امروز افسرده اند و از این بابت متاثر. به این افراد توصیه می شود با مطالعه این بروشور و تماس با انجمن صرع و با پزشكان معالج خود دوباره ورزش مناسب خود را انتخاب كرده و ادامه دهند.
در ورزش مهم سلامت و نشاط است نه مقام آوردن
با تشكر از آقایان
دكتر داریوش نسبی تهرانی
دكتر مهدی مقدسی
دكتر جعفر بوالهری
و خانمها
دكتر منیژه قیاسی
نگین منتظمی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست