شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
سیستم عامل متن باز برای ابزارهای همراه
وقتی مارک شاتل ورث حدود ده سال پیش کنونیکال را افتتاح کرد، به کارکنانش قول داد که تا دو سال میتوانند روی او حساب کنند و از آن پس خودشان باید مخارجشان را تامین کنند. او در واقع میخواست آنها با خیال راحت روی سیستمعامل جدید اوبونتو متمرکز شوند. اکنون ده سال از آن تاریخ میگذرد و کنونیکال همچنان غیرانتفاعی باقیمانده است. شاتل ورث سرمایهگذاری در شرکت را افزایش داده و از تجارت سرور و دسکتاپ به سوی بازار تلفن همراه و تبلت با ویژگیهای اوبونتوی لمسی میرود.
ابتدا شاتل ورث قصد داشت با ارائه سیستمعاملی برپایه لینوکس، تسلط دسکتاپ مایکروسافت بر بازار را به چالش بکشاند، اما هنوز که هنوز است ۹۳ درصد بازار سیستمعامل دسکتاپ در اختیار ویندوز است و تمام توزیعهای لینوکسی فقط سهم یک درصدی دارد. پس جای تعجبی ندارد که کنونیکال هنوز انتفاعی و سودآور نشده است. درواقع شاتل ورث دیگر چنین هدفی ندارد. اما آنچه دیگران را متعجب کرده این است که اگر شاتل ورث دست از رویای پایان دادن به رایانش کاربر دست برمی داشت و صرفا روی مشتریان تجارتش متمرکز میشد، کنونیکال امروز میتوانست انتفاعی و سودآور باشد.
بیشتر مردمی که با اوبونتو کار کردهاند با سیستمعامل دسکتاپ آزاد آن آشنایی دارند، اما کنونیکال یک نرمافزار سرور تجاری آبرومند و پایگاه زیرساختی ابری تا مراکز دادهها نیز دارد که اگر میخواست شرکتش انتفاعی و سودآور شود، میتوانست به جای تجارت دسکتاپ و موبایل فقط روی مراکز دادهها متمرکز شود، اما شاتلورث علاقهای به این کار ندارد. دید او صرفا به ایجاد یک پایگاه که از تلفن، تبلت و رایانه گرفته تا سرورها و زیرساختهای ابری را پوشش دهد، وسیعتر است. او بهدنبال فرصتی است که بتواند برنامهای کاربردی با سیستمعامل اوبونتو در تلفن همراه قرار دهد و آن برنامه شما را براحتی به یک صفحه نمایش بزرگ که آن نیز رایانهای حاوی سیستمعامل اوبونتو دارد، متصل کند. دادههای آن برنامه نیز میتواند روی سیستم ابری مهمان اوبونتو و سیستم ابری میزبان اوبونتو پردازش شود.
● روشهای پولسازی
از آنجا که کاربران میتوانند اوبونتو را رایگان دانلود کرده و در هر رایانه یا سروری قرارداده و از آن استفاده کنند، کنونیکال روشهای متفاوتی برای کسب درآمد از این سیستمعامل دارد.
سازمانهای تجاری که از دسکتاپهای ابونتو استفاده میکنند بابت پشتیبانی فنی و حق امتیاز استفاده از اوبونتو مبلغی را میپردازند. فروشندگان سختافزاری که رایانههای اوبونتو را به فروش میرسانند بابت امتیاز فروش موظف به پرداخت هزینهای به شرکت هستند و برای اطمینان از درست عملکردن نرمافزار و سختافزار در کنار هم، با شرکت همکاری نزدیکی دارند.
دولت چین هم قصد جایگزینی اوبونتو با سیستمعامل ویندوز را دارد و برای توسعه آن به شرکت کنونیکال هزینهای پرداخت میکند.
سرور کنونیکال و تجارت ابری چند جریان سود ده دارد. شرکت بستههای پشتیبانی به سازمانهای تجاری که از سرور اوبونتو و اوپن استک استفاده میکنند، میفروشد. شرکت ابزار مدیریت سیستم کنترل دسکتاپ اوبونتو، سرور و ابرها به نام لند اسکیپ را به فروش میرساند. این ابزار اختصاصی است در حالی که خود اوبونتو متن باز است. علاوه بر اینکه سازمانهای تجاری برای کارمندانشان اوبونتو تهیه میکنند، فروشندگان سرویسهای ابری به علاقهمندان با کارت اعتباری از طریق اینترنت ماشینهای مجازی ارائه میکنند. هربار که شما از یک سرور اوبونتو در ابر استفاده کنید، کنونیکال هزینهای دریافت میکند.
● لطفا به ما ۱۰۰ میلیون دلار بدهید
هدف کنونیکال توزیع تلفن و تبلت براساس اوبونتوی لمسی است که طراحی و مهندسی نمای گوشی، سرمایهای بیش از آنچه شاتل ورث گذاشته است، میطلبد. در واقع کنونیکال پروژه سرمایهگذاری جمعی را در پیش گرفته تا برای ساخت اوبونتو اج ۱۰۰میلیون دلار جمع کند. البته به نظر میرسد این مهلت رو به پایان بوده و سرمایه مورد نیاز هنوز تامین نشده است.
سیستمعامل اوبونتو عملا از همان کد سیستمعامل دسکتاپ استفاده میکند، اما رابط کاربری متفاوتی دارد. وقتی تلفن به نمایشگر، موس و صفحهکلید متصل میشود نیروی کافی دارد تا به رابط دسکتاپ تبدیل شده و دقیقا شبیه چیزی مثل دسکتاپ اوبونتوی واقعی به نظر آید.
تفاوت اصلی سیستمعامل اوبونتوی تلفنها در این است که گوشی لمسی اوبونتو از نکسوس ۴ استفاده میکند. تماسهای تلفنی، پیامکها و دادهها تماما درست کار کرده و مرورگر آن بسیار خوب است.
مترجم: نادیا زکالوند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست