چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
کدام اسباب بازی را برای کودکان بخریم
اگر شما هم فرزند کوچک دارید، حتما بخشی از نگرانیهایتان صرف خرید اسباببازی مناسب برای آنهاست. امروزه دیگر اکثر والدین فهمیدهاند که کودکان آنها با این وسایل فقط بازی نمیکنند بلکه آنها اسباببازیهای خود را موجود جانداری میدانند که میتوان با او دوست شد، دعوا کرد، نصیحت کرد و از خطرات مختلف محافظت کرد.
● کودکان ۱۲ تا ۱۸ ماهـه
اسباببازیهای کشیدنی و هلدادنی:
اسباببازیهای نسبتا سنگین کشیدنی یا هلدادنی به خوبی به تقویت عضلات بدن و افزایش مهارتهای حرکتی کودک کمک میکنند. برای استفاده از اسباببازیهای کشیدنی کودکان نیاز به تسلط بیشتری روی بدن خود دارند، زیرا آنها باید همزمان با حرکتکردن سر خود را چرخانده و به عقب خود نگاه کنند.
کتابهای تصویری:
تماشای تصاویر پیچیدهتر که در آنها اشیای آشنا نقاشی شده است، لذت بسیاری برای کودکان دارد. حتی میتوانید از همین حالا کتابخانه کوچکی برای فرزند خود تهیه کنید و بهتدریج تعداد کتابهای مورد علاقه او را افزایش دهید.
مداد رنگی و کاغذ:
چند عدد مداد رنگی به همراه یک کاغذ بزرگ برای کودکتان تهیه کنید، او را روی زمین بنشانید و همهچیز را به او بسپارید. کودک بین ۱۲ تا ۱۸ ماهگی، تلاش برای نوشتن را آغاز خواهد کرد. این تلاش ابتدا به شکل خط خطی کردن کاغذ خواهد بود اما بین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی کشیدن خطوط افقی و عمودی، دایره و الگوهای معنیدار هم به تواناییهای کودک اضافه خواهد شد. هنگام نقاشی با مداد رنگی، مهارتهای حرکتی ظریف مانند گرفتن و نگهداشتن توسط دستها و انگشتان بهکار گرفته میشوند و قدرت بینایی به همراه تخیل کودکان هم تقویت خواهند شد.
توپ:
هر نوع توپی که در دست گرفتن آن ساده باشد، بهترین سرگرمی برای کودکان زیر ۱/۵ سال بهشمار میرود. البته توجه داشته باشید که حتما کودک خود را از توپهای کوچک مانند توپ تنیس روی میز و فوتبالدستی دور نگه دارید. واردشدن این نوع توپها به داخل دهان میتواند نتایج فاجعهبار و غیرقابل جبرانی به همراه داشته باشد.
قطعات خانهسازی بزرگ:
تکههای بزرگ این اسباببازیها به کودک این امکان را میدهد تا با روی هم قراردادن چند عدد از آنها یک برج بلندتر از قد خود بسازد اما لذتبخشترین بخش این بازی برای کودک، زمانی است که برج کوچک فرو میریزد و تمام قطعات آن روی زمین پخش میشود.
اسباببازیهای سوارشدنی:
حتما شما هم این نوع از اسباببازیهای بزرگ که بیشتر به شکل کامیون، خودروهای مسابقه و شبیه اینها طراحی شدهاند را دیدهاید. در صورتی که قصد خرید اسباببازیهایی به این شکل را دارید، بهتر است سراغ نمونههای برقی نروید. این نوع اسباببازیها علاوه بر آنکه قیمت بالایی هم دارند، نقش زیادی در افزایش تحرک کودکان بازی نمیکنند.
آشپزخانه اسباببازی:
بازیکردن با قابلمه، کتری، اجاق گاز و سماور اسباببازی بهشدت مورد علاقه کودکان است. آنها هر روز شاهد انجام کارهای مختلف توسط مادرانشان هستند و دوست دارند خودشان هم شبیه آنها را با نمونههای کوچکتر تجربه کنند. این نوع از اسباببازیها میتوانند دخترها را تا ماهها سرگرم کنند.
● کودکان ۱۸ تا ۲۴ ماهـه
آلات موسیقی اسباببازی:
عموما کودکان به موسیقی علاقه زیادی دارند و از تولید صداهایی شبیه آن استقبال میکنند. طبلهای کوچک، ارگهای اسباببازی و وسایلی مشابه اینها، انتخابهای مناسبی برای کودکان این دوره سنی به حساب میآیند. اما حتما در زمان خرید اسباببازی دقت کنید که صداهای آنها بیش از حد مجاز نباشد تا بهاین ترتیب قدرت شنوایی فرزندتان در معرض خطر قرار نگیرد.
اسباببازیهای کنترلی:
توانایی کنترل حرکت یک اسباببازی به کودک کمک میکند که اعتماد به نفس به دست آورد و حس کنجکاوی او را هم تحریک میکند. کودکان هنگام استفاده از این نوع اسباببازیها خلاقیت خود را هم بهکار میگیرند و به شیوه خودشان این وسایل را به حرکت وامیدارند.
کتاب به همراه کاست یا سیدی:
همانطور که بیان شد، تماشای کتابهای مصور بسیار مورد علاقه بچهها هستند اما اگر این تصاویر به همراه صدا باشند، این علاقه چند صد برابر میشود. زمانی که شما تصویر یک قطار را به فرزند خود نشان میدهید و همزمان با آن صدای قطار هم از ضبط خانه بلند شود، یکباره قدرت بینایی، شنوایی و تخیل کودکان را درگیر میکنید. معمولا در این کاستها شعرها و آهنگهای کودکانه زیادی هم ضبط شده که حفظکردن آنها هم میتواند نقش زیادی در تقویت حافظه کودکان داشته باشد.
خانه اسباببازی:
همانطور که گفتیم، این نوع از اسباببازیها فرصت خوبی برای کودکان فراهم میکنند تا کارهای پدرومادر خود را تقلید کنند. با اینکار حس رضایت کودکان به بالاترین حد ممکن میرسد و آنها دیگر مانند گذشته تمایلی به وسایل خطرناک خانه مانند چراغها نخواهند داشت.
اسباببازیهای بیرون از خانه:
در این دوره مهارتهای بدنی کودکان به سرعت بهبود پیدا میکنند، به همین دلیل آنها نیاز به اسباببازیهایی دارند که مشابه آنها در محیطهای بیرون از خانه، مانند پارکها یا مهدکودکها وجود دارند. برای نمونه میتوان به حلقههای کوچک بسکتبال، توپهای فوتبال نرم، تاب، سرسره و مانند آنها اشاره کرد. اگرچه هر خانوادهای توانایی تهیه این وسایل را ندارد اما بعضی از آنها با قیمتهای متوسط هم وجود دارند که میتوانید با خرید آنها بخشی از محیط بیرون را در داخل خانه برای فرزندتان شبیهسازی کنید.
با گذشتن کودک از ۱۸ ماهگی، او بهتدریج حس استقلالطلبی خود را نشان میدهد اما در عین حال کودکان متوجه این موضوع هستند که تواناییهای آنها هنوز هم محدود است. بههمین دلیل است که شما در این زمان مرتبا صدای فریاد «خودم، خودم» کودک را میشنوید که از شما میخواهد انجام کاری را بهخود او واگذار کنید اما درست چند دقیقه بعد فرزندتان از شما کمک میخواهد. این رفتار ممکن است بارها و بارها طی یک دوره چند دقیقهای تکرار شود. در این زمان کودکان از دست زدن به هیچ چیزی کوتاهی نمیکنند. بازوبسته کردن مداوم درها، خاموشوروشن کردن چراغها و انداختن وسایل خانه میتواند هر پدرومادری را تا مرز دیوانهشدن پیش ببرد، به همین دلیل انتخاب اسباببازیها در این سنین دقت بیشتری میطلبد تا علاوه بر سرگرمکردن کودکان، دردسرهای والدین را هم تا حد زیادی کاهش دهد. برای مثال خریدن ماشینهایی که درهایشان بازوبسته میشود یا یک خانه اسباببازی که اجزای آن جدا میشود، فرصت فوقالعادهای را برای پاسخدادن به حس کنجکاوی کودک فراهم میکند و در عین حال او را از چراغها و وسایل خانه دور نگه میدارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست