دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
آشنایی بیشتر با ونزوئلا
به منظور گسترش حضور فعال صادرکنندگان ایرانی در بازار کشورهای هدف صادراتی، بانک توسعه صادرات ایران نسبت به انعقاد قرارداد اعتبار خریدار کوتاه مدت با بانکهای ونزوئلایی تحت تضمین صندوق ضمانت صادرات ایران اقدام نموده است.
در خبرها آمده بود وزیر صنایع و معادن در صدر هیات عالی رتبه اقتصادی و صنعتی در پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و ونزوئلا فردا در کاراکاس حضور خواهد یافت.
در این اجلاس دکتر کورش پرویزیان مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، وزیر صنایع و معادن را همراهی خواهد کرد.
وزیر صنایع و معادن ضمن بررسی اسناد ، تفاهم نامه ها و قراردادهای منعقد شده بین دو کشور در زمینه های مختلف صنعتی و اقتصادی ، همکاری های دو جانبه ، روند پروژه های در دست اقدام جمهوری اسلامی ایران را در ونزوئلا از نزدیک مورد بازدید ، بررسی و پیگیری قرار خواهد داد.
گفتنی است شماری از مسئولان و مقامات وزارتخانهها ، نهادها و موسسات مالی و بانکی کشورمان به همراه گروهی از نمایندگان بخشهای خصوصی ، وزیر صنایع و معادن را در این سفر همراهی میکنند .
در ادامه به معرفی و توانمندی های ونزوئلا و همچنین به مساله فرهنگی این کشور اشاراتی شده است. در پایان نگاهی گذار داریم به فعالیت های بانک توسعه صادرات ایران در کشور ونزوئلا.
ونزوئلا در گذشته مستعمره اسپانیا بوده است، اما در حال حاضر یک جمهوری فدرال است. در طول تاریخ، ونزوئلا با گینه بر سر قلمرو درگیری و مشاجراتی داشته است که عمدتا مربوط به منطقه اسکیبو می شود و همچنین با کلمبیا بر سر خلیج ونزوئلا درگیری داشته است. ونزوئلا امروزه در بعد وسیع به خاطر صنعت نفت، تنوع زیست محیطی منطقه و مشخصه های طبیعی آن شهرت یافته است. کریستف کلمب وقتی در سال ۱۹۴۸ به سواحل شرقی این کشور رسید، به قدری مجذوب چشم انداز منطقه شد که آن را Tierra de Gracia (سرزمین زیبایی) نامید که از آن زمان تاکنون لقب این کشور بوده است.
ونزوئلا یکی از ثروتمند ترین کشورهای آمریکای لاتین است و از نظر طبیعی از ۴ منطقه تشکیل شده است: کوههای آند در غرب، زمینهای کم ارتفاع و مرطوب در اطراف دریاچه «ماراکائیبو» در شمال، پوشش ساوان در جلگه مرکزی، و ارتفاعات گوئیان که نیمی از کشور را می پوشانند. آب و هوا در مناطق جنوبی ، گرمسیری ، و در سواحل شمالی، معتدل و مرطوب است. با کشورهای برزیل و کلمیبیا و گویانا همسایه می باشد. این کشوردارای ۲۳ استان است.و پنجم جولای ۱۸۱۱ از اسپانیا استقلال یافته است.
وزیر پیشین نفت ونز ئلا که از بنیانگذاران «اوپک» نیز بود, در دهة ۱۹۷۰ پیشبینی کرده بود که نفت موجب فساد و ویرانی خواهد شد. این بیان شگفتانگیز آلفونزو (Alfonzo) در شرایطی اظهار شد که نفت موجب افزایش بیسابقة ثروت در ونزوئلا گردیده بود؛ بهطوریکه میتوان گفت درآمدهای دولت از بخش نفت در سال ۱۹۷۳ از جمع درآمدهای سالهای پیش بیشتر بود و این افزایش ثروت ناشی از طلای سیاه, این امید را بهوجود آورده بود که ونزوئلا را بهسرعت به سطح کشورهای توسعهیافته برساند. با وجود این, آلفونزو طلای سیاه را «پسماندة فسادآور» نامیدآیا ونزوئلا میتواند از این بلازدگی راه گریزی بیابد؟ تعدادی کشورهای کوچکتر مانند نروژ, مالزی و موریتانی توانستهاند با کاهش مصرف و با ایجاد گوناگونی در اقتصاد خود, درآمد نفت را مکمل اقتصاد کرده و اثرات ویرانگر «اقتصاد تکمحصولی» را کنترل کنند. باید دانست در ونزوئلا, پیش از اینکه اعتصاب اخیر اثرات خود را برجای گذارد, ۸۰درصد صادرات, متکی به نفت بوده است. نفت, عاملی است که ونزوئلا را با وجود ثروت, فقیر نموده است تا آنجا که متأسفانه امروز, باید در انتظار کشتیهای نفتکش بماند
● موقعیت جغرافیایی و طبیعی :
این کشور با وسعتی معادل ۹۱۲۰۵۰ کیلومتر مربع در ساحل شمالی آمریکای جنوبی واقع شده است . این کشور از غرب با کلمبیا ، از شرق با گویان ، از جنوب با برزیل همسایه است و از شمال به دریای کارائیب و اقیانوس اطلس منتهی میشود. ونزوئلا شمالی ترین کشور قاره آمریکای جنوبی و به شکل مثلث عظیمی است که قاعده آن ۲۸۰۰ کیلومتر طول دارد و بخش بزرگی از سواحل دریای کارائیب را تشکیل میدهدمرز شمالی ونزودلا حدود ۱۲ درجه بالای خط استوا و مرز جنوبی آن تقریبا یک درجه بالاتر از این خط فرضی است . طول مرزهای خشکی آن ۴۹۹۳ کیلومتر و طول مرز آبی آن ۲۸۰۰ کیلومتر میباشد
● آب و هوا :
ونزوئلا از طبیعتی زیبا و آب و هوایی معتدل برخوردار است . قله های پوشیده از برف رشته کوه آند در غرب ، جنگلهای آمازون در جنوب ، جلگه زیبای گران سابانا در شرق و ۲۰۰۰ کیلومتر سواحل (باشنهای سفید) دریای کارائیب بخشی از جاذبه های طبیعی این کشور بشمار میرود . علاوه بر این دریاچه ماراکایبو بزرگترین دریاچه آمریکای جنوبی ، رود اورینوکو سومین رود جهان از نظر طول و آبشار مرتفع ترین آبشار دنیا در این کشور قرار دارد.
میانگین در جه حرارت در کاراکاس ، پایتخت ونزوئلا ۲۱ درجه سانتیگراد میباشد . ونروئلا کشور گرمسیری محسوب میشود که دارای دو فصل بارانی و خشک است. فصل بارانی آن از اردیبهشت تا دی طول میکشد. بالاترین درجه حرارت در این کشور ۳۶ درجه سانتیگراد می باشد . ماه می گرمترین و ژانویه خنک ترین ماههای سال میباشد.
● ویژگیهای جمعیتی :
براساس گزارش منتشره سازمان سیا تا جولای ۲۰۰۴ جمعیت این کشور ۲۵۰۱۷۳۸۷ نفر می باشد.اکثریت آنانرا دو رگه های اسپانیایی ، پرتغالی و ایتالیایی تشکیل میدهد. نرخ رشد جمعیت در ونزوئلا حدود ۲% میباشد. و نژادهای مهم این کشور ۲% سرخپوست ، ۱۰% سیاهپوست ، ۲۱% سفید پوست و ۶۷% مختلط میباشند.
اکثریت مذهب این کشور مسیحی که حدود ۹۶% کاتولیک و ۲% پروتستان و ۲% مابقی از مذاهب دیگر میباشد. زبان رسمی این کشور اسپانیایی است.
● ویژگیهای اقتصادی :
اکثر جمعیت ونزوئلا در طول ساحل شمالی زندگی می کنند و صنعتگر می باشند. اقتصاد این کشور وابسته به استخراج نفت، در ناحیه ماراکائیبو بوده و ۷۵ درصد درآمدهای ارزی کشور از صادرات نفت حاصل می شود. این کشورپنجمین صادر کننده نفت خام در جهان و سومین در اوپک بوده و از لحاظ میزان ذخائر گاز هشتمین کشور دنیا محسوب می گردد. ونزوئلا روزانه نزدیک به دو میلیون بشکه نفت خام و فرآورده های آنرا به خارج صادر میکند و یکی از تامین کنندگان اصلی نفت آمریکا به شمار میرود.
ونزوئلا علیرغم برخورداری از زمینهای حاصلخیز ، آب فراوان و نیروی انسانی بیش از ۷۰% مواد غذایی مورد نیاز را از خارج وارد میکند لذا دولت بمنظور اشتغال زایی و همچنین دستیابی به امنیت غذایی ، کشاورزی را محور توسعه قرار داده است. در این میان کمبود ماشین آلات کشاورزی و باغبانی بویژه تراکتور از جمله مشکلات اصلی دولت در پیشبرد طرحهای توسعه کشاورزی بشمار میرود.
این کشور دارای منابع معدنی غنی آهن ، بوکسیت ، طلا و الماس میباشد .که در ایالتهای دلتا، آمازون وبولیوار و آموروکو قراردارند.
صدور کالا به ونزوئلا مربوط به چهار کشور (میک میلیارد امریکا) (کلمبیا ۳۲۴ میلیون دلار) ( برزیل ۲۴۲ میلیون دلار ) (اسپانیا ۲۱۵ میلیون دلار) می باشد.از میان محصولات وارداتی از آمریکا گندم ، ذرت و ماشین آلات اهمیت بیشتری دارد و مواد غذایی ، پلیمر، غلات و مواد اولیه نوشیدنی نیز مهمترین محصولات وارداتی از کلمبیا هستند . از برزیل بیشتر وسیله نقلیه و وسایل الکترونیکی خریداری شده است .
از دیگر صادرات ونزوئلا می توان، بوکسیت- سنگ آهن منگنز و باریم را بر شمرد..نرخ مالیات بر ارزش افزوده کشور ونزوئلا تا پایان سال ۲۰۰۲ میلادی ۱۵.۵% بوده است ونزوئلا به شدت به درامد نفت وابسته است حدود ۳/۱ تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل میدهد. ۸۰% درآمد صادرات آن از نفت می باشد.
بیشترین واردات از طریق گمرکهای مستقر در بندر کابیو، لاگوایرا، مایکه تیا، گوانتا و ماراکایبو صورت گرفته است.
در خصوص صادرات در پایان سال ۲۰۰۳ میلادی صادرات غیر سنتی ونزودلا به سطح ۵۳۰ میلیون دلار رسید . کشورهای عمده صادرکننده به ونزوئلا به ترتیب امریکا و به ترتیب کلمبیا ، مکزیک ، ژاپن و انگلستان میباشند.
● فرهنگ و هنر ونزوئلا
میراث، هنر و فرهنگ ونزوئلا تاثیراتی بسیار زیادی را از تکامل تاریخی میراث، فرهنگ و هنر آمریکای لاتین پذیرفته است. این تاثیر پذیری در بناهای تاریخی و معماری، مناظر، بناهای یادبود و نظایر آن نیز صورت گرفته است.
فرهنگ ونزوئلا را مردم بومی منطقه با توجه به تاثیراتی که از اسپانیایی ها و آفریقایی ها از آغاز دوران استعمار گرفتند، شکل داده اند. قبل از این دوره، فرهنگ بومی منطقه در هنر سنگ شناسی، صنایع دستی، معماری و سازمانهای اجتماعی منعکس شده بود. فرهنگ بومی طی سالیانی تا حد بسیار زیادی جذب فرهنگ اسپانیایی شد. فرهنگ مختلط حاصله به منطقه از لحاظ فرهنگی تنوع بخشیده است.
هنر ونزوئلایی در داخل و خارج به تدریج مورد توجه و.اقع شده است. این فرهنگ در ابتدا بیشتر ریشه در مذهب داشته است، در اواخر قرن ۱۹ در هیات تاریخی و قهرمانی نمود پیدا کرد که این کار به رهبری مارتین تووار انجام شد. مدرنیسم در قرن بیستم بر کشور سلطه پیدا کرد. آرتور میشلان، کرستابول روجاس، آرماندو رورون، مانوئل کابر، جیزز-رافائل ساتو، کارلوس کروز- دی یز (که هر دو سهم عمده ای در زمینه تکامل هنر متحرک ایفا کردند) و یوسف مرهی از جمله هنرمندان بنام و شهیر ونزوئلایی هستند.
● سمبل های ملی
▪ گل ملی:ارکید از نوع کاتلیا موزیا که همچنین به نام گل ماه می معروف است. این گل برای اولین بار در سال ۱۸۳۹ در منطقه شمالی کشور کشف شد و در تاریخ ۲۳ می سال ۱۹۵۱ به عنوان مظهر ملی/ گل ملی انتخاب شد.
سمبولهای ملی ونزوئلا شامل پرچم ملی ونزوئلا، نشان ملی ونزوئلا وسرود ملی ونزوئلا می شود .
از آنجا که گیاهان و حیوانات نیز به وفور در منطقه یافت می شوند، دولت رسما این دو را نیز به عنوان سمبولهای ونزوئلا انتخاب کرد. : [۱۴]
درخت ملی ونزوئلا تاب بویا آراگوآنی نام دارد. کاریبها به این درخت آراوانیJJ می گویند که تنها در مناطقی که دمای ملایم دارند رشد می کند. این درخت بین ۶ تا ۱۲ متر قد دارد.تاب بویا آراگوآنی در دوره ای پس از بارش باران و اغلب در ماههای اولیه سال می روید. رامولو گالیگوس این فصلها را بهار طلایی آراگوآنی ها می نامد. این درخت در ۲۹ ماه می ۱۹۴۵ به عنوان درخت ملی ونزوئلا انتخاب شد.
پرنده ملی این کشور تریپال ایکتروس نام دارد. تمام اعضای این پرنده بجزء سر و بالهایش به رنگ زرد- پرتغالی است. سر و بالهای آن سیاه بوده و مایه ای از سفیدی نیز در آن به چشم می خورد و در اطراف چشمهای آن نیز دانه های آبی رنگی دیده می شود. این پرنده در جنگلهای لانوس، مناطق جنگلی و در بخشهای شمالی و جنوبی اوریناکو یافت می شود . ترپیال به خاطر صدای سحرآمیزش نزد مردم این کشور بسیار عزیز و دوست داشتنی است و در ۲۳ می ۱۹۵۸ به عنوان پرنده ملی ونزوئلا انتخاب شد.
● حضور فعال بانک توسعه صادرات ایران در ونزوئلا
بانک توسعه صادرات ایران حضور فعالی در اجرای پروژ ها و طرح های سرمایه ای کشور ونزوئلا دارد. از طرفی روابط بانکی بین دو کشور را تیز تسهیل نموده است. موارد زیر از اقدامات و فعالیت های این بانک است:
۱) بانک توسعه صادرات ایران و بانک تجارت خارجی ونزوئلا قرارداد همکاری بانکی امضا کردند.این یادداشت تفاهم در مورخه ۲۱/۹/۱۳۸۳ به امضای دکتر کهزادی مدیرعامل بانک توسعه صادرات و ویکتور آلوارز مدیرعامل بانک تجارت خارجی ونزوئلا رسید.
هدف از انعقاد این قرارداد را توسعه و افزایش روابط بازرگانی و انتقال تجربیات بین شرکتهای ایران وونزوئلا اعلام گردید.
الوارز نیز هدف از انعقاد این قرارداد را تبادل اطلاعات و موقعیت دو کشور اعلام کرد و گفت این یادداشت تفاهم روابط دو نهاد را قوی می کند و برای همکاری های تنگاتنگ و روابط تجاری بین دو کشور سنجیدن شرایط بازار دو کشور نیاز به تحقیقات بیشتر دارد.
وی با بیان اینکه بانک EX وابسته به دولت ونزوئلا است گفت این بانک برای انجام سیاستهای خارجی بین المللی ونزوئلا به منظور روابط بیشتر با کشور های درحال توسعه به وجود آمده است.
به موجب این یادداشت تفاهم مقرر شده است دو بانک در زمینه مبادله اطلاعات اقتصادی و بازرگانی ، اقدامات تشویقی بازرگانی و برنامه های آموزشی همکاری کنند. همچنین هردو بانک تعهد کردند زمینه اعطای خطوط اعتباری دو کشور را بررسی کنند.
۲) نخستین قرارداد سندیکایی مشترک میان بانک توسعه صادرات ایران، بانک تجارت و بانک مسکن با هدف حمایت از صدور خدمات فنی و مهندسی در تاریخ ۱۲/۹/۸۶ منعقد شد. به موجب این قرارداد، دو فقره ضمانت نامه پیش پرداخت و حسن انجام کار جهت احداث ۷ هزار واحد مسکونی در شهر اوهدای در کشور ونزوئلا توسط این سه بانک صادر می شود.
این قرارداد توسط "دکتر کورش پرویزیان" مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران، "دکتر مجید رضا داوری" مدیرعامل بانک تجارت و "دکتر محمدعلی سهمانی اصل" عضو هیأت مدیره بانک مسکن به منظور صدور دو فقره ضمانت نامه در کشور ونزوئلا به امضاء رسید.
۳) با تسهیلات ۲۷ میلیون یورویی بانک توسعه صادرات ایران، کارخانه سیمان در کشور ونزوئلا توسط مهندسان ایرانی احداث می شود.
به این طرح که در قالب صدور خدمات فنی و مهندسی در حال اجراست مبلغ ۲۷ میلیون و ۱۵۹ هزار یورو تسهیلات اختصاص یافته است. مجوز این تسهیلات در قالب گشایش اعتبار اسنادی وارداتی بوده است.
همچنین به منظور انجام این پروژه دو ضمانت نامه پیش پرداخت و حسن انجام کار توسط بانک توسعه صادرات ایران جمع به مبلغ بیش از ۶۷ میلیون دلار صادر شد.
ضمانت نامه پیش پرداخت به صورت ۳۶ ماهه و به مبلغ ۴۸ میلیون و۴۵۸ هزار دلار بوده است و ضمانت نامه حسن انجام کار به مبلغ ۱۹ میلیون و ۳۸۳ هزار دلار اعلام شده است.
۴) بانک مستقلی با عنوان بانک توسعه صادرات ایران در کاراکاس پایتخت ونزوئلا راه اندازی می شود. هدف از تاسیس این بانک دسترسی بهتر به بازار بالقوه تجاری و اقتصادی در آمریکای لاتین، تسهیل و توسعه جریانهای مالی، حمایت از سرمایه گذاریهای مشترک و حمایت از صادر کنندگان خدمات فنی و مهندسی و کالاهای ایرانی به این منطقه است.
این اقدام بانک توسعه صادرات ایران در راستای گسترش روابط ایران و ونزوئلا و بر اساس اهداف بلند مدت بانک، به منظور گسترش ارتباطات بانکی و بازرگانی با کشورهای طرف قرارداد جمهوری اسلامی ایران صورت گرفته است.
۵) تشکیل صندوق استراتژیک ایران و ونزوئلا با سرمایه ۲ میلیارد دلار: بانک توسعه صادرات قرارداد ایجاد صندوق مشترک با سرمایه ۲۰۰ میلیون دلار را با وزارت دارایی ونزوئلا و سه بانک ونزوئلایی منعقد کرده است. این صندوق با سرمایه ۵۰۰ میلیون دلاری از سوی ایران و یک و نیم میلیارد دلاری نیز از سوی کشور ونزوئلا آغاز به کار می کند.
۶) بانک مشترک ایران و ونزوئلا: بانک مشترک ایران و ونزوئلا قرار است به زودی با هدف افزایش مبادلات تجاری بین دو کشور تاسیس میشود. منابع این صندوق و یا بانک مشترک برای سرمایهگذاری در پروژههای مشترک بین دو کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
● خط اعتباری به کوبا جهت تأمین مالی صادرات کالا و خدمات
۱) به منظور گسترش حضور فعال صادرکنندگان ایرانی در بازار کشورهای هدف صادراتی، بانک توسعه صادرات ایران نسبت به انعقاد قرارداد اعتبار خریدار کوتاه مدت با بانک Banco de Venezuela CA ونزوئلا تحت تضمین صندوق ضمانت صادرات ایران اقدام نموده است. جزییات بیشتر
۲) به منظور گسترش حضور فعال صادرکنندگان ایرانی در بازار کشورهای هدف صادراتی، بانک توسعه صادرات ایران نسبت به انعقاد قرارداد اعتبار خریدار کوتاه مدت با بانک Banco Provincial S.A. Banco Universal - BBVA ونزوئلا تحت تضمین صندوق ضمانت صادرات ایران اقدام نموده است. جزییات بیشتر
تهیه و تنظیم: حسین امامی
(روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران)
منابع مورد استفاده:
وب سایت وزارت صنایع و معادن http://www.mim.gov.ir
دایره المعارف اینترنتی ویکی پدیا http://fa.wikipedia.org
وب سایت بانک توسعه صادرات ایران http://www.edbi.ir
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست