یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
نگاهی به علل بهوجودآورنده خشونت صدا و شیوه درمان آن
لطفاً داد نزنید
هنگام صحبت کردن، هوایی که از ریه خارج میشود طنابهای صوتی را به ارتعاش درمیآورد. ارتعاش طنابهای صوتی باعث تولید صدا میشود. صوت مهمترین راه ارتباط بین ما انسانهاست که هم برای بیان عواطف و احساسات و هم برای ارتباطات کاری بسیار حائز اهمیت است. استفاده صحیح و مراقبت از طنابهای صوتیتان امکان داشتن صدایی خوب و دلنشین در سرتاسر عمر را بیشتر میکند. مشکل صوتی با خشونت صدا یا دورگه شدن صدا مشخص میشود. موارد زیر از جمله مشکلاتی است که مبتلایان به بیماریهای حنجره از آنها شکایت دارند.
- تغییر تن صدا
- درنیامدن صدا
- منقطع شدن تکلم و گاهی درد مبهم یا تیرکشنده هنگام صحبت کردن
شایعترین علت تغییر صدا عفونتهای حاد دستگاه تنفسی فوقانی است. گاهی به دنبال عفونت دستگاه تنفسی فوقانی حنجره هم ملتهب میشود. التهاب طنابهای صوتی باعث خشونت صدا میشود. این خشونت ممکن است تا دو هفته هم به درازا بینجامد. در چنین مواردی استراحت صوتی برای بهبود سریعتر حنجره سودمند است. چنانچه بعد از چهار هفته صدا کاملاً به حالت عادی برنگشت لازم است بیمار به متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند. چنانچه یک فرد سیگاری دچار خشونت صدایی شود که بیشتر از سه هفته به طول انجامیده باشد، باید حتماً از نظر حنجره به طور کامل بررسی شود.
سیگار اصلیترین عامل سرطان حنجره است و مهمترین علامت سرطان حنجره نیز تغییر تن صداست. هرچه زودتر سرطان حنجره تشخیص داده شود احتمال نجات و علاج بیمار افزایش مییابد. گاهی کسانی که بیشتر از حد معمول از حنجره خود استفاده میکنند دچار خشونت صدا میشوند. این نوع خشونت در معلمان، خوانندگان، گدایان یا دورهگردانی که به دلیل شغل خود مجبور به داد زدن هستند، مشاهده میشود. علت خشونت صدا در این افراد، آسیب دیدن طنابهای صوتی است. مبتلایان به این نوع خشونت اگر سعی کنند استراحت صوتی داشته باشند و در حد معمول و متعارف از حنجره خود استفاده کنند مشکلشان برطرف خواهد شد، اما اگر به استفاده بیش از حد از حنجره خود ادامه دهند بهتدریج طنابهای صوتی آنها دچار برآمدگی خواهد شد که برای اصلاح آن ممکن است لازم باشد تحت عمل جراحی قرار گیرند.
رفلاکس یا برگشت محتویات معده به مری نیز میتواند منجر به خشونت صدا شود. به طور معمول بین مری و معده دریچهای یکطرفه قرار دارد که اجازه میدهد مواد غذایی وارد معده شوند اما مانع برگشت آنها به مری میشود. در مواردی ممکن است عملکرد این دریچه مختل شده باشد. در این صورت ترشحات اسیدی معده میتوانند از این دریچه گذشته و به مری وارد شوند. از طرف دیگر میدانیم که قسمتی از مری به نای راه دارد. این راه هنگام بلع توسط مکانیسمهای دقیقی بسته میشود تا مواد غذایی هنگام بلع به تراشه وارد نشوند. در مبتلایان به رفلاکس، ترشحات اسیدی معده که به مری برگشته است میتواند به تحریک و التهاب مخاط حنجره منجر شود. این امر به نوبه خود باعث خشونت صدا میشود. در چنین حالتی درمان رفلاکس باعث بهبود خشونت صدای بیمار میشود.
دکتر محمدحسن عامری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست