دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
همه حقیقت را نمی گویند
اشکال کار همین است که خیلی از ما بخش عمدهای از حرفهایی را که باید میزدیم، نزدیم چون میترسیدیم برای مخاطبانمان بد آموزی داشته باشد. آن وقت از میان همان مخاطبها خیلیها رفتند سراغ قاچاق فروشها و مصرفکنندگان شیشه و از آنها پرسیدند و قاچاقچیها هم، همان بخشهایی را که ما پنهان کرده بودیم، گفتند و اعتماد شنوندههایشان را به دست آوردند.
امروز اما میخواهیم حقیقت را درباره شیشه که نام دیگر آن مت آمفتامین است، برایتان بنویسیم:
● شیشه تغییر مثبت هم دارد؟!
ممکن است شیشهایها به شما بگویند که وقتی مواد مخدر مصرف میکنند، احساس شادی و سرخوشی دارند. حس میکنند باهوش و شکستناپذیر شدهاند؛ اعتماد به نفسشان بیشتر شده است، کارهایشان را سریعتر انجام میدهند و... حقیقت را میخواهید بدانید؟
آنها راست میگویند، اما همه راست را نمیگویند! یعنی اینها اثرات موقتی و کوتاهمدت شیشه است. احساسات معتادان به شیشه مثل احساسات بیماران روانی، چرخ فلکی است یعنی به همان اندازه که ناگهان از نظر حسی اوج میگیرند، به ناگاه هم سقوط میکنند و آن وقت است که میشوند همان شیشهایهایی که اعضای خانوادهشان را سر میبرند، یعنی یک مشت بیمار روانی با افسردگی شدید، سرگشتگی، ناامیدی، میل به خودکشی، افکار پارانوئیدی (بدبینانه بیمارگونه) و بشدت خسته و بیانرژی که نمیتوانند از هیچ چیز لذت ببرند.
معتادهای شیشهای اعتراف کردهاند که دیگر هیچ وقت لذت دفعه اولی را که شیشه مصرف کردهاند، تجربه نکردهاند؟ در واقع شیشه در اولین بار مصرف با فریبدادن مغز باعث میشود برخی مواد شیمیایی خاص مانند دوپامین که احساسات را در مصرفکننده بر میانگیزد، آزاد شود. دوپامین هورمونی مغزی است که مسئولیتش ایجاد احساس لذت در انسان است.
به این ترتیب میشود نتیجه گرفت که شیشه مغز را میفریبد تا بدون این که تجربهای دلانگیز داشته باشد احساس لذت کند، اما این تجربه فقط در چند بار اول مصرف وجود دارد و پس از آن معتادان صرفا شیشه را مصرف میکنند، چون به آن وابسته شدهاند.
● پایپ، پایپ، مرگ
حالا که میدانید چرا شیشه معتادان را جذب میکند باید بدانید قرار است چه بلایی سرشان بیاورد. مصرف شیشه در کوتاهمدت باعث التهاب مغزی و در بلندمدت سبب تخریب بخشهایی از قشر مغز خواهد شد.
وقتی قشر مغز تخریب شود تغییرات خلق و خو و شخصیت فرد آغاز میشود. مصرفکننده پس از مدتی دیگر خودش نیست بلکه بیمار روانی خطرناک میشود که افکار بدبینانه شدید دارد و ممکن است دست به جنایتهای فجیع بزند.
از سوی دیگر، رفتارهای خشن در این گروه از معتادان زیاد میشود و از آنجا که شیشه یک محرک است، گاهی باعث میشود آنها روابط جنسی متعدد و نامطمئن داشته باشند. هورمونهایی که به واسطه مصرف شیشه در مغز بیحساب و کتاب آزاد میشود، مشکلات دیگری همچون بیاشتهایی شدید و لاغری بیمارگونه را نیز باعث میشود.
شیشه همچنین بر سلامت دهان و دندان اثر میگذارد و باعث پوسیدگی سریع دندانها و ریختنشان میشود و احتمال سکته قلبی و جنون را نیز در مصرفکنندگانش افزایش میدهد.
از سوی دیگر مصرفکنندگان شیشه توهمهای بسیار ترسناکی دارند و به مرحلهای میرسند که نمیتوانند توهم را از واقعیت تشخیص دهند برای مثال یکی از توهمهای عجیب این بیماران احساس حرکت حشرهای زیر پوست آنهاست و به همین علت معتادان گاهی به پوستشان چنگ میاندازند و خودشان را زخمی میکنند تا سوسکهای خیالی را از زیرپوستشان خارج کنند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست