چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

روابط عمومی و بازاریابی اخلاق


روابط عمومی و بازاریابی اخلاق

حتما با من موافق هستید که روابط عمومی ، حرفه ای مبتنی بر اخلاق است . چرا که اگر اخلاق نباشد توان و انگیزه لازم و کافی برای ادامه کار و بقا برای این حرفه وجود ندارد . از این رو روابط …

حتما با من موافق هستید که روابط عمومی ، حرفه ای مبتنی بر اخلاق است . چرا که اگر اخلاق نباشد توان و انگیزه لازم و کافی برای ادامه کار و بقا برای این حرفه وجود ندارد . از این رو روابط عمومی بایستی علی الدوام در پی بازاریابی اخلاق و تعمیم آن در سطح سازمان و جامعه باشد . اما بازاریابی اخلاق آیا به این سادگیها امکان پذیر است ؟ طبیعی است که خیر . برای بازاریابی اخلاق باید اهل آن را در اختیار داشت . وگرنه : نه هر آن کو ورقی خواند ، معانی دانست . دیده بینا میخواهد و گوش شنوا . بازار یابی اخلاق ، مقوله بسیار مهمی است که متاسفانه استراتژی مشخص و مدون و سازمان یافته ای برای آن در سازمانها وجود ندارد . هر چند که بعضی ها عادت کرده اند که با کلمات بازی کنند و اسم خیلی طرحها و چیزها را ربط میدهند به اخلاق و منشور اخلاقی و اخلاق حرفه ای واین گونه موارد . ، اما حقیقت آن است که برای بازاریابی اخلاق اقدام موثری نمیشود و در خم یک کوچه مانده ایم . مگر نه این است که دین مبین اسلام به تعبیری دین مبتنی بر اخلاقیات است و اخلاق مدار میباشد؟ ممکن است که سوال شود ، سرسلسله اخلاقیات و کلید و رمز آن چیست ؟ در پاسخ عرض میکنیم که : خوش اخلاقی . آیا در حرفه روابط عمومی از افراد خوش اخلاق بهره میبریم ؟ چند درصد افراد شاغل در روابط عمومی ها منش و شخصیت اخلاقی شایسته ای دارند و خوش اخلاق هستند ؟ چند در صد کارکنان روابط عمومی ها دوره های آموزشی برای ارتقاء اخلاقیات خویش دیده اند ؟ بگذریم . امام حسن مجتبی علیه السلام میفرمایند : ان احسن الحسن الخلق الحسن .یعنی بهترین خوبیها ، همانا خوش اخلاقی است . از قدیم گفته اند که کاسب خوش اخلاق شریک جیب مردم است . . خدا قسمت همه علاقه مندان کند سفر حج تمتع را. بالای سر مرقد مطهر پیامبر گرامی اسلام (ص) روی یک تابلو ، جمله زیبایی نوشته شده است که : نبی عظیم خلقه ، الخلق الذی عظمه الرحمان فی سید الکتب . یعنی : ( اینجا مدفن) پیامبری است که خلق و خو و شخصیت او بسیار باعظمت و بزرگوارانه است .

همان خلق و خو و شخصیتی که خداوند متعال آنرا در سرور و سید کتابهای آسمانی ( قرآن ) مورد تمجید قرار داده و آنرا باعظمت معرفی کرده است . که در قرآن کریم میفرماید : و انک لعلی خلق عظیم (سوره قلم آیه چهار ). در ضرب المثلهای شیرین فارسی داریم که : زبان خوش ( به عنوان یک ابزار مهم و اساسی ابراز اخلاق خوش ) مار را از سوراخ بیرون میکشد .مولوی شیرین زبان میگوید : ما برای وصل کردن آمدیم . و برای وصل کردن و گره زدن دلها باید خوش اخلاق بود . به عبارت ساده ، به قول بعضی ها ، آدم بد اخلاق دو ریال هم نمی ارزد . و جالب است بدانید که اهل جهنم انسانهایی ترشرو و بد اخلاق هستند . خوش اخلاقی چه بسا باعث میشود که مخالف به موافق تبدیل شود . خوش اخلاقی عمر را زیاد میکند . ، هزینه ها را کاهش میدهد ، فاصله ها را کم میکند .

خوش اخلاقی ، دید و نگرش انسان را بهتر و متعادلتر و عقلایی تر مینماید .خوش اخلاقی فهم و درک بهتری از موضوعات به آدم میدهد . خوش اخلاقی تضادها و تعارضات سازمانی و فردی را کاهش میدهد ، از نفاق و تک روی میکاهد و منافع جمعی را توسعه و ارتقاء میبخشد . خوش اخلاقی دین و دنیا و آخرت آدمی را بهتر نموده ، و جامعه را جامعه ای صبور و پر ظرفیت میسازد . خوش اخلاقی فروش را بیشتر میکند ، ارباب رجوع را راضی تر مینماید و مشتریان دائمی برای ما فراهم مینماید . خوش اخلاقی سبب میشود که همکاران در فضایی صمیمی و دوستانه و خیر خواهانه با هم کار کنند . خوش اخلاقی موجب گذشت و فداکاری میشود . روابط عمومی که خوش اخلاق است ، میتواند افکار عمومی را بهتر هدایت و مدیریت کند . روابط عمومی خوش اخلاق حاشیه امنیت سازمان را وسعت بخشیده و دلها و افکار رسانه ها را بیشتر با خود همراه مینماید .روابط عمومی خوش اخلاق به مدیریت عالیه سازمان قوت قلب بیشتری میبخشد .

روابط عمومی خوش اخلاق ، سینه ای فراخ دارد وتحمل آن بالاست و دیرتر از کوره بدر میرود و کمتر در گیر میشود . روابط عمومی خوش اخلاق فقط به بازی برد – برد میاندیشد . بیایید خوش اخلاق باشیم و خوش اخلاقی را گسترش و آموزش دهیم . ممنون .

نویسنده : حسن خسروی