پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
تمرکز در مطالعه
موفقیت در زندگی روزانه به میزان تمرکز ما بر امور روزانه ارتباط دارد. اگر کار ما مطالعه باشد، آنوقت دیگر تمرکز جزء اصلی کار میشود.
برای کسانیکه کارشان بنحوی با خواندن سروکار دارد، بارها پیش آمده پس از مدتی که از مطالعه میگذرد، چشمانشان روی خطوط حرکت میکند، متن را میخوانند، اما چیزی از آن را متوجه نمیشوند. گاهی اوقات هم به کلمهای از کتاب خیره میشوند و در افکار خود غوطه میخورند. این مشکل و مساله شما تقریبا در همه افرادی که به نوعی با مطالعه سر و کار دارند دیده میشود.
اغلب نوابغ دارای تمرکز حواس فوقالعاده بودهاند. البته تمرکز اصلا ذاتی و ژنتیکی نیست. بلکه استعدادی همگانی است که میتواند پرورش پیدا کند و به مهارت تبدیل شود.
۱۰ فرمان
۱) چند برگ کاغذ روی میز مطالعه خود داشته باشید و مواردی از افکار منحرفکننده و مزاحم را یادداشت و بعد از مطالعه نسبت به حل آنها در حد امکان اقدام کنید.
۲) ممکن است حواسپرتی شما ناشی از گرسنگی و تشنگی شدید، بیخوابی، خستگی، پرخوری یا علل درونی دیگری باشد، در چنین موقعیتی هرگز مطالعه نکنید. همچنین محل مطالعه باید از هر نظر مانند نور، دما، درجه، حرارت و... مناسب باشد.
۳) پس از آن که در مکان مطالعه خود قرار گرفتید، فورا مطالعه را شروع کنید و به کارهای دیگر نپردازید. اگر نشستن برای مطالعه طولانی شود و مطالعهای صورت نگیرد، بطور طبیعی ذهن خود را با کارهای جانبی یا افکار درونی مشغول میکند. عادت کنید همه آنچه را که برای مطالعه نیاز دارید، ابتدا فراهم کنید و هر کار متفرقهای را که دارید قبل از مطالعه انجام دهید و پس از اینکه نشستید، فورا مطالعه را آغاز کنید.
۴) هر وقت مصمم شدید، مطالعه کنید یا کار دیگری انجام دهید. بکوشید بر عزم خود پابرجا باشید تا آن کار را به اتمام برسانید.
۵) زمانهای مطالعه خود را با فعالیتهای متنوع تقسیم کنید تا بتوانید تمرکز حواس خود را برای مدت زمان طولانیتری حفظ کنید و مطالعه را در آن ساعت از روز انجام دهید که برای شما مناسبتر است.
۶) علاقه فراوان به یک موضوع باعث میشود که بدون صرف انرژی، بر آن متمرکز شویم. پس سعی کنید قبل از مطالعه مطلب، خود را به آن علاقهمند کنید.
۷) بهترین وضعیت برای درس خواندن نشستن پشت میز مطالعه و بدترین وضعیت درازکش است. چرا که در این وضعیت، فرد سریع از حال و هوای مطالعه خارج میشود و تمرکز حواس خود را از دست میدهد.
۸) بالارفتن سن تمرکز را کم نمیکند. تجربه نشان داده است افراد مسن به دلیل اینکه انگیزه فراگیری قویای دارند، خیلی سریعتر از یک کودک میتوانند تمرکز کنند.
۹) پس از هر نیم ساعت مطالعه، ۵ دقیقه استراحت کنید تا این آرامش، خلا ذهنی لازم را برای جذب مطالب بعدی و تمرکز بر آنها به وجود آورد. پشت سر هم مطالعه نکنید. زیرا حافظه هم نیاز دارد که پس از چند دقیقه جذب و فراگیری به دستهبندی و ذخیرهسازی اطلاعات بپردازد.
۱۰) اعتماد به نفس، عامل روانشناختی بسیار موثری در تمرکز حواس است. خودپنداری مثبت، مهمترین کمکی است که شما میتوانید برای تمرکز و یادگیری به خود بکنید. موفقیت در کارهای کوچک و یادآوری آنها از گذشته، دو عامل موثر در پرورش اعتماد به نفس هستند.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست