دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
خارپشت استرالیایی چیست خارپشت استرالیایی در جدول
خارپشت استرالیایی چیست؟
اکیدنه به دنیای مخلوق مورچه خوار نمای استرالیا خوش امدید .اکیدنه ها هم مانند مورچه خواران دارای زبانی دراز و چسبناک وپاها ی جلویی قوی ونسبت به حشرات اجتماعی اعتیاد شدیدی دارند.شباهتشان فقط به همین ها ختم میشود .اکیدنه ها عضو گروه کیسه داران محسوب نمیشوند.اکیدنه ها در ماه زمستان جفت گیری میکنند. و باتشکیل یک قطار عشق که از نرهایی که بدنبال یک ماده افتاده اند شروع میشود این قطار اهسته حرکت مینماید وجانور ماده برای جذب این تعداد نر از خود بویی خاص تولید مینماید .گاهی این حرکت قطار وار تا یک ماه ادامه دارد زمانی که جانور ماده خود را حاضر احساس کرد به تنه یک درخت محکم می چسبد در این اثنا جانور نر سپری حلقه مانند به عمق 25 سانتیمتر در اطراف درخت حفر میکند.پس از ان رقیب ها یی که می خواهند به شرف جفتگیری نایل شوند با زدن سر خود به همدیگر وهل دادن خفیف شروع به رقابت میکنند . و نر فاتح به شکل عجیبی التش را از غلاف خارج کرده و با چسباندن شکمش به شکم ماده شروع به جفتگیری می نماید.
«پلاتیپوس» (platypus) جانوری از گروه تک سوراخیان است. آن ها تنها پستاندارانی هستند که تخم می گذارند! بله، تخم می گذارند. تا به حال سه گونه از این پستانداران شناخته شده است: پلاتیپوس، اکیدنه دماغ کوتاه و اکیدنه دماغ دراز. همه ی این حیوانات در استرالیا و جزیره های اطراف آن زندگی می کنند. بدن پلاتیپوس از پوستی نرم پوشیده شده، 45 سانتی متر طول و نوکی شبیه اردک دارد. دست و پاهایش کوتاه اند و پاهایش پره هایی دارند که به کمک آن شنا می کند و البته می تواند در خشکی به سختی بخزد.
این حیوان کوچک ترین جریان الکتریسیته را دور و برش احساس می کند و کرم، صدف، خرچنگ و دیگر جانداران کوچک را در آب شکار می کند. این پستاندار عجیب یکی از معدود پستاندارن سمی است؛ چنگالی در پشت پایش به کیسه ای سمی وصل است. البته فقط پلاتیپوس نر سمی است و نوع ماده اش این کیسه را ندارد. نوزاد پلاتیپوس نابینا و صورتی رنگ است، حدود دو و نیم سانتی متر طول بدنش است و مو ندارد. نوزادهای پلاتیپوس، از غده های روی شکم مادرشان شیر می خورند. واقعاً این حیوان عجیب و غریب است!
نحوه زندگی خارپشت استرالیایی
اکیدنه نامی است که بر مورچه خوار خارپشت نام نهاده اند. اکیدنه پنجه هایی دراز و خرطومه ای به شکل لوله دارد. بر پشتش هم خارهای کوتاه و سختی شبیه جوجه تیغی روییده است. اکیدنه مانند پرندگان و خزندگان جانوری تک مخرج است یعنی فقط یک سوراخ دارد که از آن هم پیشاب ، هم مدفوع و هم تخم خارج می شود. اکیدنه برای کاویدن زمین و برچیدن مورچه و حشرات دیگر به ابزار لازم مجهز است. چرا که این حشرات خوراک اصلی آن را تامین می کنند. اکیدنه در استرالیا و گینه جدید زندگی می کند.
پاهای کوتاه ولی نیرومند و مسلح به پنجه هایی خمیده و دراز دارد. خرطومش نیز همچون لوله ای دراز و باریک است. زبان چسبناک و دراز اکیدنه مانند یک کرم طوری از دهان به بیرون پرتاب می شود که حشرات بدان جذب شده و شکار می شوند. در فصل تخم گذاری از زیر شکم ماده اکیدنه کیسه ای می آویزد که دهانه اش به سمت پشت جانور قرار دارد. به هنگام گذاردن تخم حیوان طوری خود را جمع و جور می کند که یک یا دو عدد تخم از سوراخ مقعدش مستقیم به درون کیسه هدایت می شود. اکیدنه تخمها را آنقدر با خود حمل می کند تا جوجه ها از درونشان سر بر آورند. نوزادها در کیسه همچنان باقی می مانند تا به حد کافی رشد یابند.
سپس مادرشان آنها را در درون یک سوراخ زیر زمینی یا جایگاه امن دیگری پنهان می کند و خودش از پی یافتن خوراک می رود. اکیدنه به هنگام ترس از دشمن زمین را می کاود و خود را طوری در آن قرار می دهد که فقط پشت پر از خارش ، همچون سپر در برابر دشمن قرار می گیرد اکیدنه چنان در این کار مهارت دارد که می تواند ظرف مدت کوتاهی خود را بدین گونه استتار کند. اکیدنه گینه تقریبا به طول 70 سانتیمتر رشد می کند اما نوع استرالیایی آن اندکی کوچکتر است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست