دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
كاكائو از بروز حملات قلبی پیشگیری میكند
طی مطالعاتی، تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی بررسی شد. محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماری های قلبی- عروقی مرتبط است.
تمامی گیاهان ، رنگدانه هایی دارند كه می توانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان( Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری میكند و همچنین ماده آلیكین( allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین(capsaicin) درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری می كنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی میشود.
آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه ی كاكائو، فلاوونوئید میباشد. مواد آنتی اكسیدانی شامل ویتامین C، ویتامین E، بتاكاروتن و... هستند كه میتوانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان وبیماریهای قلبی و عروقی شوند. یك تحقیق نشان داد كه ۲ ساعت بعد ازخوردن كاكائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش مییابد. تحقیق دیگری بیان كرد كه ۶ ساعت بعد ازخوردن كاكائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود میآید. (گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشك تجویز میشود).
هرگاه در بدن، LDL- كلسترول مضر (یكنوع چربی خون مضر) به LDL اكسیده ، تبدیل شود میتواند در سرخرگ ایجاد پلاكت و گرفتگی كند. این مطالعات نشان داد كه فلاوونوئید موجود در دانه كاكائو، از تبدیل LDL كلسترول مضر به LDL اكسیده ممانعت و در نتیجه مانع گرفتگی رگها میشود. همچنین یك سوم چربی كاكائو را، اسید چرب اولئیك تشكیل میدهد كه یك اسید چرب غیر اشباع است و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید میباشد. فلاوونوئیدها غیر از كاكائو، در انواع توت، انواع فلفل، هویج، گوجه فرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت می شوند. كاكائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است كه تولید كنندگان برای تهیه شكلات كاكائویی و بهتر شدن طعم تلخ كاكائو، مقدار زیادی شكر و روغن به آن اضافه میكنند در نتیجه با خوردن شكلات كاكائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت میكنید كه برای بدن نیاز نیست و ممكن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای قلبی مستعد كند. همچنین شكر و روغن خواص آنتی اكسیدانی كاكائوی خالص را از بین میبرد. بنابراین می توان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام عمل فرآیند در كارخانه، خواص مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد ولی كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست