شنبه, ۶ بهمن, ۱۴۰۳ / 25 January, 2025
خودروی مردمی
پیکان گاو شیرده ایران خودرو بود اما حدود سه سال است که دیگر شیر این گاو خشک شده است
و حال سایپا صاحب یک گاو شیرده یعنی پراید شده و با این خودرو، بازار پیکان ایرانخودرو به سایپا رسیده است، اما مدیران ایران خودرو قصد دارند دوباره شریان شیر حیات بخش را به این شرکت بازگردانند.
محصولی به نام ایکس ۱۲ قرار است تولید شود؛ خودرویی که برخی محافل خبری از آن بهعنوان پیکان جدید نام بردهاند؛ پیکانی که البته بسیاری فکر میکنند همانند پژو روآ(آردی) که بدنه پژو و کفی پیکان دارد، خواهد شد.
همچنین قیمت پژو روآ بیش از ۸ میلیون تومان است؛ خودرویی که ایران خودرو امید داشت بتواند با پراید رقابت کند. شاید همین تجربه روآ سبب شده تا ایران خودرو پیکان قدیمی را کنار گذاشته و به سراغ محصولی جدید برود که هنوز بر سر انتخاب نام این خودرو جدید اختلاف وجود دارد؛ خودرویی که فعلا با نام ایکس به معنی مجهول و ۱۲ یعنی کد طرح شناخته میشود.
ایران خودرو معتقد است موتور تاریخ گذشته پیکان با چند تغییر مانند آلومینیومی شدن سرسیلندر تبدیل به موتوری پیشرفته شده اما تحقق این امر مقدور نبوده است. با این روند و مطرح شدن مباحث تولید دوباره پیکان، مدیرعامل ایران خودرو تنها در مورد زمان رونمایی و قیمت این خودرو اعلام نظر کرده است.
بهگفته منوچهر منطقی زمان رونمایی این خودرو بهمن ماه سال ۸۷ و قیمت آن حدود ۸ میلیون تومان خواهد بود. قیمتی که درست همان بازه قیمتی پراید و کلاس B است.هنوز هم برای تولید این خودرو پرسشهای متعددی در زمینه این که خودرو مذکور با چه خصوصیتهای فنی میتواند قیمت ۸ میلیون تومانی داشته باشد، مطرح است.یکی از طراحان سابق ایرانخودرو درباره پلتفرم پیکان جدید که شامل قوای محرکه، سیستم تعلیق و شاسی است، میگوید: پایه آن روی پژو ۲۰۶ است. اما چگونه میتوان محصولی با قیمت کمتر از ۹ میلیون تومان را وارد بازار کرد که خصوصیات آن نزدیک پژو ۲۰۶ باشد.
علیرضا محمدزاده در این زمینه چنین میگوید: احتمالا همان طرحی را که زمانی ایرانخودرو بر سر پژو۴۰۵ جی. ال ایکس و جی.ال.آی آورد و فاصله قیمت ۲ محصول حدود ۲ میلیون تومان بود، در این خودرو نیز پیاده میشود که در این صورت بسیاری از امکانات خودرو حذف خواهد شد. همچنین احتمالاً برخی قطعات هم برای ارزانتمام شدن از چین تامین میشود.
● دغدغههای توازن در بازار
بهنظر میرسد خودرو مذکور اگر با امکانات فنی پژو۲۰۶ و طراحی جدید بوده و با قیمت
۸ میلیون تومانی وارد بازار شود، باز هم میتواند سهم بزرگی از بازار پراید را بهدست آورده و حتی عرضه این محصول توازن بازار پژو ۲۰۶ را نیز بر هم بزند و بسیاری از مشتریان پژو ۲۰۶ به سمت این پیکان جدید کشیدهشوند. این در حالی است که مدیر مرکز تحقیقات ایران خودرو، استفاده از پلت فرم پژو ۲۰۶ در تولید این خودرو را رد میکند.
از سوی دیگر مدیرعامل ایران خودرو از استفاده از۲ پلت فرم جدید خبر داده که کاملا داخلی هستند. همچنین مدیر طرح سمند از استفاده از یکی از این دو پلت فرم برای خودرو سمند جدید در سالهای آینده خبر میدهد. بر این اساس پلتفرم دیگر احتمالا روی پیکان جدید ( ایکس ۱۲)خواهد نشست. اما سؤال اینجاست، این پلتفرم جدید از کجا آمده است؟!
مدیر مرکز تحقیقات ایران خودرو، میگوید: با توجه به این تغییرات، پلت فرم یک مجموعه جدید بوده و برای ارزانشدن هم از قطعات خودروهایی مانند پژو ۴۰۵ و پژو ۲۰۶ و پژو روآ استفاده کردهایم. به این ترتیب تیراژ در تولید قطعه بالا میرود و قیمت کاهش مییابد، از طرفی قطعات مدل پایه، ارزانسازی شده و از سوی دیگر کولر و هیدرولیک فرمان هم نداشته و با تیراژ ۱۵۰ هزار دستگاه میتوانیم با قیمت روز ۸ تا ۹ میلیون تومان این خودرو را عرضه کنیم، البته اگر تولید این خودرو به چند سال آینده برسد احتمالا با توجه به تورم و افزایش قیمتها این محصول گرانتر میشود، با وجود این دیدگاهها، قیمت ۸میلیون تومانی برای پیکان جدید، شک برانگیز است.
● جبران هزینههای طراحی
با این حال درباره هزینه طراحی گفته میشود دولت درصورت استفاده از موتور ۴/۱ ملی، روی ایکس ۱۲ یا همان پیکان جدید احتمالی، قرار است کمک حال ایرانخودرو در هزینه طراحی شود، کمکهزینهای که گویی نزدیک ۸۰ میلیون دلار است. مدیر مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو نیز کمک دولت را تایید میکند اما رقم آن را اعلام نکرده و تنها میگوید: دولت شرط گذاشته درصورت استفاده از موتور ملی ۴/۱ لیتری، این کمک را به ایرانخودرو میدهد.
موتوری که مرکز تحقیقات موتور، آن را با کمک دانشگاه آخن آلمان طراحی کرده است، موتور پایه گازسوزی که ۷۵ اسببخار قدرت دارد. وی درباره جعبه دنده این خودرو که بخشی از قوای محرکه است نیز، میگوید: ایرانخودرو تصمیم دارد گیربکس بی.ای که هماکنون روی سمند است را با تغییرات در ضریب دنده روی همه محصولات خود از جمله پیکان جدید و پژو ۲۰۶ بگذارد.
با این روش تنها با تغییر چند قطعه یک گیربکس را در تیراژ صدها هزار دستگاه در سال تولید میکنیم و هزینه تولید کاهش مییابد.مدیر مرکز تحقیقات موتور ایران خودرو درباره بقیه قسمتهای فنی خودرو با تایید آنکه پایه خودرو پژو ۲۰۶ است، توضیح میدهد: از پایه پژو۲۰۶ استفاده شده ولی با تغییراتی در اکسلها و استفاده از تجربیات محصولات دیگر، پلت فرم متفاوتتری است.جالب آن است که در طرح تولید خودرو نیو پیکان که ۴ سال قبل مطرح شد نیز، از پلت فرم پژو ۲۰۶ استفاده شده بود اما در آن زمان، سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران متهم شد که با کنار گذاشتن نیو پیکان به سمت رنو رفتهاست.
● طراحان ایتالیایی
پس از این توصیههای وزارت صنایع بود که دوباره ایرانخودرو طرح تولید پیکان جدید را آغاز و برای طراحی از مراکز طراحی در ایتالیا کمک گرفت. مرکز طراحی «آیدیا» یکی از این مراکزی است که طرح جدیدش برای پیکان بسیار شبیه خودرو فیات پالیو و پژو ۲۰۶ است. بهگونهای که بخش میانی آن کاملا به شکل ۲۰۶ است. البته گفته میشود مدلی نیز در ایران طراحی شده و قرار است تا از تلفیق این دو طرح، ارزان قیمتترین محصول ایرانخودرو متولدشود، محصولی که پس از دستور وزارت صنایع برای بر هم زدن قرارداد با کارخانه چری چین برای تولید محصول ارزان قیمت، تنها امید ایران خودرو جهت بازگشت به بازار پیکان، این گاو شیرده روزگار نه چندان دور است.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست