شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
پنج چهره پولساز هالیوود
هالیوود معبد پول و تجمل و رویاست. کارخانه ای که رویا می فروشد و در میانه رمانس ها و اکشن ها و آثار تخیلی اش می توان ردپای انواع و اقسام کمپانی های بزرگ و تراست های انحصارطلب را جست و جو کرد.
این گزارش نگاهی دارد به پنج چهره استراتژیک هالیوود که نقش بزرگی در رونق تجاری و افزایش ضریب نفوذ آن بر بخش بسیار بزرگی از مردم جهان دارند.
ارقام ارایه شده تنها مربوط به فروش فیلم ها در اکران های سینمایی است و آمار سرسام آور فروش فیلم ها در شبکه گسترده سینمای خانگی را شامل نمی شود.
۱- جیمز کامرون
او نعمتی برای صنعت فیلمسازی است. هر دو فیلم پرفروش اول تاریخ سینما به او تعلق دارد. یعنی آواتار (۲۰۰۹) و تایتانیک (۱۹۹۷). مجموع فروش این دو فیلم در سطح جهان به پنج میلیارد دلار رسیده است و در اکران های دوباره بازهم مورد استقبال قرار گرفته اند.
این تکنسین بزرگ و جاه طلب هر دهه یک فیلم می سازد اما هر فیلمش پیشرفتی در دنیای تکنولوژیک و ظرفیت های بیانی سینما محسوب می شود.
موفقتی او در آواتار موجب احیای دوباره تکنولوژی سه بعدی شد که کل سینما را تحت تاثیر خود قرارداده است. کامرون در کارنامه اش بازهم فیلم های مشهور و پرفروش دیگری هم دارد: ترمیناتور ۱، ترمیناتور ۲، بیگانه ها و البته دروغ های حقیقی که همگی در فهرست ۱۰۰ فیلم پرفروش تاریخ سینما حاضر هستند و مجموع فروش های جهانی شان حدود دو میلیارد دلار می شود. هالیوود باید این کارگردان خود را طلا بگیرد!
۲- استیون اسپیلبرگ
اولین ماشین پولسازی مدرن هالیوود که از دهه ۷۰ تا میانه دهه ۹۰ سلطان سینمای تجاری بود و در کنار آن دو اسکار کارگردانی نیز به دست آورده بود. کارنامه او مملو است از موفقیت های بزرگ تجاری: آرواره ها، برخورد نزدیک از نوع سوم، ئی تی، سه گا نه ایندیانا جونز و پارک ژوراسیک.
به اینها موفقیت هایی مثل فهرست شیندلر، نجات سرباز رایان، گزارش اقلیت و اگر می تونی منو بگیر را هم باید اضافه کرد. اسپیلبرگ یک فیلمساز فوق حرفه ای است که نوع داستان گویی و روایت بصری اش بر نسلی از فیلمسازان جهان تاثیر گذاشته است.
هرچند گرایشات سیاسی اش و داد و ستدش با لابی های یهود گاه موجب باران اسکار برای فهرست شیندلر می شود و گاه منجر به بایکوت فیلمی مثل مونیخ.
شوگرلند اکسپرس، آمیستاد، هوک، همیشه، امپراتوری خورشید و ۱۹۴۱ از شکست های تجاری مشهور و نسبتا پرشمار او هستند.
۳- جورج لوکاس
لوکاس در دهه ۷۰ با کلید زدن پروژه جنگ ستارگان میلیون ها نوجوان را در سرتاسر جهان شیفته قهرمانان و اتفاقات غیرقابل باور فانتزی حماسی و ماجراجویانه اش کرد. لوکاس با تهیه و کاگردانی مجموعه طول و دراز جنگ ستارگان نقش بزرگی در چرخیدن چرخ صنعت سینمای هالیوود ایفا کرده است.
۴- کریس نولان
این نابغه انگلیسی تبار تنها ۴۱ سال دارد اما با ساخت شوالیه تاریکی، تلقین و بتمن آغاز می کند جایگاه بلندی در میان پولسازان هالیوودی پیدا کرده است. فروش مجموع این سه فیلم بیش از ۵/۲ میلیارد دلار بوده است. اکران فیلم بعدی او یعنی شوالیه تاریکی برمی خیزد جایگاه او را در این جدول مستحکم تر نیز می سازد. ممنتو، پرستیژ و بی خوابی از دیگر آثار مشهور این فن سالار انگلیسی هستند.
۵- پیتر جکسون
این فیلمساز نیوزلندی تبار با سه گانه ارباب حلقه ها سری در میان پولسازهای هالیوودی درآورد و با موفقیت کینگ کنگ و سپس استخوان های دوست داشتنی جایگاه خود را تثبیت کرد.
سه گانه ارباب حلقه ها در سرتاسر جهان، به مجموع فروش سه میلیارد دلار دست یافت. ادامه این مجموعه یعنی هابیت ها که همین تابستان اکران می شود موقعیت او را به عنوان کارگردانی که پول تولید می کند، ارتقا نیز خواهد بخشید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست